Септемврийскте джуджета чакат Коледа и 2023 (новоизлюпени септември 2022 🤗 тема2)

• 19 527
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Алегра, и аз имам диастаза. Беше огромна след раждането- 4 пръста я измери доктора. Значително се затвори без да правя каквото и да било, но все още има един пръст може би. Коремните ми мускули са раздалечени и си личи. Ти какви упражнения правиш и има ли резултат? И аз трябва да започна вече.
Правих едни упражнения от сайта не на диастазата. Също от YouTube exercises for diastasis recti.
https://youtu.be/K8RYfG4_xEQ

И моята беше огромна и се е посвила до 1-1,5 см. Дулата ми ме предупреди след раждането да не вдигам нищо повече от бебето. Уж не вдигах ама се сдобих с диастаза. Ема нормално с две бременности в рамките на 2 години. А и по принцип не са ми много здрави коремните мускули.

# 706
Е значи най-вероятно не е диастаза. Коремни преси, йога и изключване на захар и глутен гарантирано ще го махнеш корема.

Да, поставих си предизвикателство без бяла захар, бяло брашно, ориз и картофи за 14 дни. Днес ми е 6 ден, засега държа фронта. Но ми прави впечатление,  че компенсирам въглехидратите с мазнини. Примерно вчера ядох овче сирене и в приложението показа много мазнини, което е нормално. Отделно като съм махнала тези храни и то не остава много с което да се наядеш и да имаш кърма... Карах 3 дни на салата със зеле, моркови и ряпа ами намаля ми млякото 🫣 Също така, заради студа не мога да се движа колкото искам. Ето днес не изведох детето например.  Все пак се надявам като съм махнала тези неща да има сваляне на корема. Пък като включа и плуването още повече. Друго което е важно, не пия достатъчно вода. Трябва около 7-8 чаши мисля, а аз едвс докарвам до 4. Ама в този студ и вода не ми се пие 😁 абе сложна работа. Някок друг спазва ли хр режим, да предложи нещо подходящо за кърмачки 🤩

# 707
И аз пия малко вода. Яж яйца и ядки, те дават много енергия. Месо, риба, зеленчуци. Аз засега махам захарта, още нямам воля за останалите. Ходи ми се на йога с бебе. Видях че има в студио Янтра. В квартал Изток е и мисля да пробвам.

# 708
Леле, стигнах и до форума днес Grinning Седнах да търся мнения за пюретата на Ганчев, че купих едно да пробвам поне купешки картоф с нещо да яде, домашен пробва, но бяха физиономии, въртене. Друго не ми е отказвал. И видях в състава някакви доматени пюрета, някакви неща, та седнах да се поинтересувам и вятъра ме довя в бг мама Joy

Реално успявам да седна на компютъра само когато спи, иначе веднага започва мрънкане. От сега започва! :/ На телефона много мразя да пиша някакви неща, най-много някой коментар из фейса да пусна. А аз съм свикнала да съм на компютър - и работа, и хоби (вече явно бивше хоби, онлайн игрите нямат пауза Joy)

Назад ви изчетох няколко страници, какво ми е останало в главата..
Кърмата се увеличава с често изпразване на гърдите. Колкото по-често, толкова по-добре. И вегетарианки кърмят, просто трябва да се хапва редовно и да се пие вода, и да се дава често на бебето да яде. Ако се дава добавка - гърдите трябва да се доизцеждат, след като бебето е сукало, за да има стимулация и да не намалява кърмата. Препоръчвам групата Всичко за кърменето във фейсбук, където можете да питате майки и доброволни консултанти в случай на затруднения.

Столчето за хранене го взехме отдавна, беше на промоция и ми хареса. Вдига се, сваля се, стойка за крачетата, тн. тн. Малчо още не седи самостоятелно, но столчето има три степени на облегалката и е леко полегнал в него, та не се налага да се гърбя над люлката. Chipolino Master Chef е моделът.

Крем против подсичане, и всякаква козметика - препоръчвам и използвам Хипп. Кремът против подсичане на Веледа също е много хубав, но е по-скъп и се върнах на Хипп. Ако все пак нещо изпусна положението и се зачерви - мажа Судокрем 1-2 пъти и всичко е 6.

Корем и килограми - Сега съм повече от колкото бях, когато влязох да раждам, а коремът ми си седи като бременна в 5ти месец. Доста ми е кофти, цял живот съм била тапишон клечка 160 45 кила, през пандемията чукнах 55 за пръв път, толкова забременях. Влязох да раждам 62, но бях много надута, а 2 дни след раждането пак бях фиданка (в краката и ръцете). После нещо се обърка, нито корем се прибра, нито отслабнах, а хапвам горе-долу нормално, основно у дома и готвено.

За работа да не съм чула! Expressionless Компанията и екипът, в които работя са доста гъвкави, шефовете са разбрани, правят каквото могат да адаптират работата от вкъщи с деца, но работата си е работа. А аз съм много зле с концентрацията и ако не направя нещо сега веднага и нещо около мен шуми - забравям до къде съм, какво съм искала да правя и се изнервям. И това от преди да имам дете, камо ли хоум офис с малкия у дома в бъдеще. Ето сега си забравих мисълта Grinning То е далече де, имам пълното намерение да си изкарам 2те години, но знае ли се, не се ли знае, с ипотека и потребителски на гръб... Важното е да сме живи и здрави! Joy

И последно, умаля ни хибридната ергобейби и май ще ходя на консултация да пробвам повече от една раница. Този път имам намерение да наема, за да тествам в полеви условия преди да купя, че прибързах да купя сегашната и малко страдам от както малкия мина 60см. Все нещо ме боли като го нося, а ми се иска да продължим с бебеносенето още малко, докато той дава. Приемам препоръки за ранички! Relaxed

# 709
  • София
Аз кандидатствах десетина дена след раждането в общината по местоживеене. Май е 250 за първо дете и 600 за второ. В кой град си?
Аз взех помощите още 1 месец-300 за трето. Както винаги подигравка. С близначките беше яко-3600,поне година си помагах с тях и беше супер.
Аз съм мн зла откъм тв,техника и телефони. Не давам. Тв се гледа само вечер по час-до ден днешен е така. Телефони им взехме миналата година, но без сим и само вкъщи-може да ги ползват вечер вместо тв,ако решат. Имат таблет,защото ги влачех по бизнес и приятелски срещи 7 години и тогава правех изключение,за да не ни пречат. Откакто пресияне роден,тв е иьключен вкъщи-това адски дразни нервната система на бебетата и ги прави хиперактивни и не е ок. А той е хипер и без друго.Аз обожавам да гледам тв и вианги е пуснат, когато децата ги няма, и ся ми е криво, ама той и без друго иска нон стоп грижа, то няма смо да върви нещо...иначе големите имат телефони с копчета за училище.
Аз се измерих оня ден- някак съм станала на старите кг, обаче коремът ми виси и баджациъе са си големи😆 нямам сили да ми пука,честно казано-скапана съм и следродилната депресия яко ме е сграбчила, зимата не помага особено. Едоснтвеното, което малко ми оправя настроението е, да си намеря някоя дрешка във вторите употреби...не че има къде да я нося, ама ей така-емоционален шопинг.

# 710
Канари, и аз съм така. Постоянно обикалям да си купувам рокли Joy ще се носят чак на лято, ама ей така емоционално.
Никога не съм пускала телевизия, нито таблети такива работи. Аз задължително гледам филми вечер като заспят или разни ютуб канали за пътувания.

# 711
И аз пия малко вода. Яж яйца и ядки, те дават много енергия. Месо, риба, зеленчуци. Аз засега махам захарта, още нямам воля за останалите. Ходи ми се на йога с бебе. Видях че има в студио Янтра. В квартал Изток е и мисля да пробвам.
Аз ходих там през бременността,  после и с бебето веднъж преди 3 седмици. Не е лошо, но ми се наду яко главата. 7 бебетата бяха и всичките плачат пп различно време.. 😅

# 712
Ох Канари, аз май от сега губя борбата с телевизора, не знам какво ще правя, научих ги на детски песни, отначало нямаше проблем, докато не започнаха да гледат телевизора, идва ми да се гръмна.....,  с Яна нямам проблем, но Сами реве яко за телевизора. Някак успявам да не го пускам през деня, но вечер, баща им и баба им, го пускат, аз много се дразня... Но искам и аз един час спокойствие.
Трябва да се въоръжа с търпение и да го премахна, но не знам как.
За диастазата, май и аз имам,около един пръст между мускулите. Нищо не правя по въпроса. Корема ми беше изчезнал напълно, забременях  63 кг (1,70 съм висока), а сега съм 55,56 кг, но спрях кърмата и виждам, че се образува коремче, може би ще трябва да намаля храната или по скоро хляба, въпреки че ям само вечер, много рядко успявам да ям през деня.

И аз не искам да чуя за работа, май преди да свърши майчинството ще трябва да търся на друго място, защото с работно време от 8:00 до 19:00 и с две деца, които няма кой да прибира от градина, не виждам как ще стане.

Като каза раница.... Май са ни  умалели нашите,  платката отзад им идва под мишниците, но не съм ги носила и не знам, дали просто модела си е сбъркан, сега ходим на рехабилитация с тях, защото в МЦ има отвратителни завити стълби и с бебе на ръце няма шанс да се кача.

# 713
Nikol, хахаха, значи реват всички в глас, а? Grinning
На мен от рев не знам до къде ми е дошло

Jinx
Чакай че се сетих като беше написала "дейли" в 10. Направо щях да си помисля, че работим в една и съща компания хаха. И ние си имаме дейлита в 10, ама явно в повечето IT компании има такова нещо.

# 714
Аз този път изобщо не си правя илюзии за нормална работа. С Филип така си въобразявах как тръгва на ясла, а аз на работа, после осъзнах, че няма как да стане, защото той реално повече си е вкъщи, отколкото на градина. Сега съм се настроила, че поне още 5 години е абсурд да си го помисля. ММ може да поема боледуванията през зимата, но лятото няма шанс.
Иначе Филип гледа тв, понякога ми е леко виновно, но нямам нерви, той не млъква 24/7. То и като гледа тв пак не млъква, ама поне гледа 2-3 Мин в тишина, после пита това защо така, този къде отива, пак млъква 2 минути. Все е нещо. 😂

# 715
Никол, кърмата има най- много общо с сученето на бебчето , после с водата и чак тогава с храната. Има последователни дни в които не ям почти и кърма си имам , поне бебето не се оплаква да няма де , иначе няма как да разбера. Откакто съм родила ям между 1200 и 1500 ккал на ден, което според много хора е малко за кърмачка (162/54кг)но струва ми се повечко оправдания са това за да могат да си хапват жените, което не е лошо стига да са щастливи Simple Smile)) иначе ако искаш да сваляш съветът ми е месо, риба, яйца + зеленчуци и през ден въглехидрати ( ориз, картофи, сладки картофи ) без тесто и захар поне за месец и гарамтирам резултати 😂😘
Чудя се възможно ли е от измиващия продукт на Мустела да се случва
това подсичане , два дни го мих с някакъв Бочко и не червен вече 🤷🏼♀ а вчера бяхме мна плуване с бебе- голям цирк беше, но май ни хареса - пак ще ходим 😂 Никол имаш ли представа дали работят с Мултиспорт в Янтра с йогата?
Е значи най-вероятно не е диастаза. Коремни преси, йога и изключване на захар и глутен гарантирано ще го махнеш корема.

Да, поставих си предизвикателство без бяла захар, бяло брашно, ориз и картофи за 14 дни. Днес ми е 6 ден, засега държа фронта. Но ми прави впечатление,  че компенсирам въглехидратите с мазнини. Примерно вчера ядох овче сирене и в приложението показа много мазнини, което е нормално. Отделно като съм махнала тези храни и то не остава много с което да се наядеш и да имаш кърма... Карах 3 дни на салата със зеле, моркови и ряпа ами намаля ми млякото 🫣 Също така, заради студа не мога да се движа колкото искам. Ето днес не изведох детето например.  Все пак се надявам като съм махнала тези неща да има сваляне на корема. Пък като включа и плуването още повече. Друго което е важно, не пия достатъчно вода. Трябва около 7-8 чаши мисля, а аз едвс докарвам до 4. Ама в този студ и вода не ми се пие 😁 абе сложна работа. Някок друг спазва ли хр режим, да предложи нещо подходящо за кърмачки 🤩

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 21:05 от Pandapanda90

# 716
Никол, кърмата има най- много общо с сученето на бебчето , после с водата и чак тогава с храната. Има последователни дни в които не ям почти и кърма си имам , поне бебето не се оплаква да няма де , иначе няма как да разбера. Откакто съм родила ям между 1200 и 1500 ккал на ден, което според много хора е малко за кърмачка (162/54кг)но струва ми се повечко оправдания са това за да могат да си хапват жените, което не е лошо стига да са щастливи Simple Smile)) иначе ако искаш да сваляш съветът ми е месо, риба, яйца + зеленчуци и през ден въглехидрати ( ориз, картофи, сладки картофи ) без тесто и захар поне за месец и гарамтирам резултати 😂😘
Чудя се възможно ли е от измиващия продукт на Мустела да се случва
това подсичане , два дни го мих с някакъв Бочко и не червен вече 🤷🏼♀ а вчера бяхме мна плуване с бебе- голям цирк беше, но май ни хареса - пак ще ходим 😂 Никол имаш ли представа дали работят с Мултиспорт в Янтра с йогата?

Да, поставих си предизвикателство без бяла захар, бяло брашно, ориз и картофи за 14 дни. Днес ми е 6 ден, засега държа фронта. Но ми прави впечатление,  че компенсирам въглехидратите с мазнини. Примерно вчера ядох овче сирене и в приложението показа много мазнини, което е нормално. Отделно като съм махнала тези храни и то не остава много с което да се наядеш и да имаш кърма... Карах 3 дни на салата със зеле, моркови и ряпа ами намаля ми млякото 🫣 Също така, заради студа не мога да се движа колкото искам. Ето днес не изведох детето например.  Все пак се надявам като съм махнала тези неща да има сваляне на корема. Пък като включа и плуването още повече. Друго което е важно, не пия достатъчно вода. Трябва около 7-8 чаши мисля, а аз едвс докарвам до 4. Ама в този студ и вода не ми се пие 😁 абе сложна работа. Някок друг спазва ли хр режим, да предложи нещо подходящо за кърмачки 🤩

Не, мисля че не може със мултиспорт

# 717
Да, на сайта им пише, че не може с мултиспорт в цялото студио.
Панда, а плуването с бебеци къде е?

Някоя от вас оплаква ли се от косопад? Мислех че ми се е разминало с това бебе, но не. Тия дни започнаха цели кичури да падат, с си пия витамини. Но от предния път знам, че нищо не помага. Sad И все пак ако сте пробвали нещо магическо по въпроса, споделете!

# 718
С ужасен косопад съм, направо мислех, че ще остана без коса, но преди няколко дни ходих на козметик и козметичката ми вика "малее колко нова коса ти излиза, целия пътец ти е в много нова коса" та съм доволна, май няма да оплешивея.

С това се мажа, добре ми действа, пак ми пада коса, но една идея по малко. Най вероятно при продължителен педиод ще е доста добър резултата. Майка ми казва, че от първото мазане е спряло да и пада косата. При мен не е от първото, но има ефект.

Да, на сайта им пише, че не може с мултиспорт в цялото студио.
Панда, а плуването с бебеци къде е?

Някоя от вас оплаква ли се от косопад? Мислех че ми се е разминало с това бебе, но не. Тия дни започнаха цели кичури да падат, с си пия витамини. Но от предния път знам, че нищо не помага. Sad И все пак ако сте пробвали нещо магическо по въпроса, споделете!

# 719
Снощи си направих два теста на различни марки и светнаха и двата - с ковид съм.
Вчера бях като парцал цял ден, обадих се на ММ да си идва, че не мога да се грижа за себе си и бебето. То пък вдигна температура и вече ден и половина се боря с нея… мускулните болки ме усъмниха и заради тях направих тест… та така, миналата година по абсолютно същото време бях в ковид карантина у дома… днес вече съм значително по-добре, почти нямам симптоми, но беб е голям киселак… давам авирон саше разделено на две за деня, панадол и фенистил…
Някой, който е карал, да даде успокоение - как минава, какво е било лечението…
Страх ме е да не стигнем до болница.

Общи условия

Активация на акаунт