Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 483
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Ето го, освен червеният ориз, съдържа и други неща. Ако решиш да пробваш - бяха ми го изписали по две таблетки вечер, преди лягане, на отстояние поне два часа от вечерята:
https://apteka.framar.bg/30045553/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%BC … B0%D0%B1%D0%BB-30

Ето и какво ми е писала Денис, за нещо заместващо от Iherb:
https://bg-mam.ma/p/1244233/41475636

# 661
Има ли значение кога се въвежда Т3? Питам, защото съм на ниска доза хормон от два месеца близо, а както споменах, Т3 е паднал под минимума. Да се мъча ли още или да почна по малко на обяд например?

# 662
Щом си само от два месеца на хормон, моят съвет е да изчакаш още доста, преди да въведеш T3. При мен лично минаха години, преди да преценя, че е дошъл моментът.

С каква стойност ти е FT4? Дефицити на витамини и минерали имаш ли?

# 663
Желязото не е много добре и Д3 от години. Вдигам малко и като ги спра, пак дъно. Ужасно уморена се чувствам, надбъбречните са леш, червата също. Пих известно време цинк и магнезий, сега съм ги спряла. Взимам адаптогени, селен и вит.Ц.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 13:27 от didito1

# 664
FT4 не е оптимален. Според мен, пробвай да го вдигнеш до към 18 и пак провери каква е стойността на FT3. Изчакай поне още няколко месеца, според мен.
Инсулинът е перфектен, което е супер.

# 665
didito1  Може ФТ3 да е ниско заради недостатъчно ФТ4 все още. Все пак ФТ3 се конвертира от Т4. По принцип за да се въведе Т3, ФТ4 трябва да е поне над средата на референтните, най-добре близо до горната граница. И ако тогава ФТ3 все още е ниско и няма промяна откъм симптоми, тогава се въвежда.

# 666
Както са казали момичетата преди мен, първо правиш Т4 оптимален, твоя даже не е в средата на границата. При тази горна 22 трябва да го вдигнеш на 18-19 и  ако и тогава Т3 е много нисък може да обмислиш включване на Т3.  Желязото и Д също много влияят на функцията на щитовидната, така че трябва да оправиш и тях

# 667

Здравейте 2месеца направих аборт и си пуснах изследвания по мое желание лекаря дето ме следи преди да види резултатите от  кръвните изследвания ми каза мога да правя бебе в рамките на 5 месеца. Излезнаха ми резултатите не знам нищо за тия хормони та въпроса ми е да ли са нормални някой знаели живея в чужбина и ми е много трудно с записване на час с езика Благодаря ви предварително

# 668
  • СОФИЯ
Здравейте.Бях на профилактичен преглед и  ми откриха киста 1см на щитовидната жлеза.на ПКК като цяло нямам нещо притеснително,но TSH ми е 0.99 .като цяло освен че постоянно ми е студено и понякога ми се потят дланите нямам оплаквания.ясно е че ще взема мерки,но моля за препоръка за ендокринолог.от София съм.първо да си пусна изслесвания и тогава да отида,или първо на преглед и лекаря да ме насочи какво да изследвам.ориентирах се какво да пусна на първо време от темата ви .холестерола и кр.захар са ми в норма,чернодробните също,урина ок .(не успявам да кача резултатите )има ли вариант според вас ,да мина без операция.Благодаря

# 669
Здравейте,
как ще коментирате този МАТ, става въпрос за мъж на 51 г. Другите хормани значи ли, че са ок щом са в граници. Предстои консултация с ендокринолог:

# 670
Здравейте, давам отзив за преглед при д-р Ина Сименонова Александрова - прегледът започна с 5-10 мин закъснение, аз носех готови кръвни изследвания и амбулаторен лист от последния преглед при друг ендокринолог, запозна се с тях, разпита ме, гледа ме на ехограф, в предходния преглед беше записано за увеличени лимфни възли и тя ми ги провери без аз да съм питала или настопявала. Обърна внимание на хранителния режим и спорт. Каза за ТАТ и МАТ, че няма смисъл да ги изследвам, проверка на ТСХ след 6 месеца и други показатели, касаещи ИР при мен, но без ФТ3 и ФТ4. Спокойна, изключително приятна. Беше чисто в медицинския център, има къде да се паркира и като цяло съм много доволна. Бях с направление и платих само потребителската такса.

# 671
Само тази проверка на ТСХ, без да изисква другите които са точно щитовидни хормони е достатъчна за "лошо впечатление" .
Вчера пак в една от групите във ФБ гледах изследвания на една жена с ТСХ 2,5 и Т4 поднормен...

Иначе и аз вчера минах при моята лекарка заради холестеролите, изписа ми омега 3 + вит.Е за 3 месеца, повече движение и контрол на храненето ако мога Simple Smile . След 3 месеца иска проверка и ако няма ефект, тогава ще ми изписва въпросния червен ориз. Сега оглеждам кои омеги да взема, че то много нещо на пазара.

# 672
Мибобо, и аз от оня ден щях да ти пиша за омега 3. Гледай да докараш дневна доза от около 1500 мг (ЕРА+ДНА да е поне толкова), да е с повече ЕРА.
По мое скромно мнение, не пий статини. По последни изследвания, които сподели моето ендо, се свързват с повишен риск от диабет и развитие на Алцхаймер, особено при жени.

# 673
Мерси! О да, нямам намерение за сериозна химия ще гледам да се стегна и да се оправя докато е рано. Майка ми започна сравнително рано с лекарства за холестерол, но при нея бяха доста зле нещата, особено при триглицеридите беше няколко пъти над норма. И да, има диабет, нямам идея от това ли е, тъй като ние сме наследствено обременени, но вероятно е спомогнало някак.
Ще огледам омегите да си подбера подходящи.

# 674
Момичета, отчаяна съм! Бяхте ми казали преди две седмици, че имам хипофункция. С пълен набор от симптоми, на които 10 години не обръщах внимание. Остави килограмите, които са 15 + и въпреки режим и спорт нищо не се получава и до ден днешен. Току- що се връщам от преглед при една прехвалена лекарица, която 15 минути чукаше по клавиатурата и хвърли едно око на изследванията, за да ми каже, че съм в перфектно здраве и да вървя на психиатър. И, че тя не може да ми помогне. Питах я дали да изследват обратен Т3 и защо ф4 и ф3 са ниски и като си гледам изследвания от последните 10 години все повече падат главоломно. Каза, че са в норма и толкова.  И че моите симптоми ( бях си написала на 2 страници) не са от щитовидната жлеза. Не пожела да ме види дори на ехограф, защото нямало основание. И ако аз искам по- натам да си я видя и да пусна б12 и д3.
В потрес съм, бясна съм!
Сега се чудя какво да правя? Да си самоназнача ли някакъв хормон за Ф4. Но вбкаква доза да го взимам?
Някой може ли да ми даде акъл?

Общи условия

Активация на акаунт