Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 72

• 39 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Това се дискутира с лекарите

# 76
Здравейте, днес се видях с моят ендокринолог и ми вдигна дозата на еутирокса 5дни по 25мг и 2 дни по 50мг.
За захарта и инсулина каза щом са в норма нищо ти няма, но въпреки това аз настоявах да ми се направи ОГТТ и утре ще ходя да правя изследването. Благодаря за съветите!

# 77
  • София
Това се дискутира с лекарите

Логично, да. Но те дори не обръщат внимание. Да не казвам, че докторът ме пита тези данни за хипо или хипер са! Ще ми е полезен всеки коментар докато го види ендокринолог.

# 78
Здравейте, днес се видях с моят ендокринолог и ми вдигна дозата на еутирокса 5дни по 25мг и 2 дни по 50мг.
За захарта и инсулина каза щом са в норма нищо ти няма, но въпреки това аз настоявах да ми се направи ОГТТ и утре ще ходя да правя изследването. Благодаря за съветите!
Аз не бих правила такива резки прескачания в дозата (двойно) Thinking Тук се получава седмично 225мг, (среднодневно около 32,1). Точно толкова би било 4 дни 37.5 (1 таблетка и 1/2 от 25мг или 1/2 таблетка от 75мг) и 3 дни по 25...

И при ОГТТ да напомниш/изискаш и инсулина да е трикратно, не само глюкозата.

# 79
  • Варна
Аз не бих правила такива резки прескачания в дозата (двойно) Thinking Тук се получава седмично 225мг, (среднодневно около 32,1). Точно толкова би било 4 дни 37.5 (1 таблетка и 1/2 от 25мг или 1/2 таблетка от 75мг) и 3 дни по 25...

На мен също ендокринолог ми вдигна дозата от 37.5 мкг (25+12.5) на 5 дни по 50 мкг и 2 дни по 25 мкг. Разбира се попитах, така няма ли да стресираме организма ми. Отговорът беше, че не било хубаво да се чупи хапчето, затова по-добре да ги редувам. Целта е да сваля ТСХ (в момента 3.9) до стойности подходящи за забременяване.

# 80
Понеже написа, че го премаш 3 пъти на ден, се зачудих по каква схема.
ПП: а дразни ли стомах и черва?
Не, написах, че приемам Сорбифер по 3 таблетки дневно, а не 3 пъти дневно.🙂 Макар че, ако човек може да го смести на два приема може и да е по-добре, знам ли...Аз през нощта мога да осигуря най-голям интервал за абсорбиране- без течности, кафе, храна и с голямо отстояние от други добавки.
За дразненето на стомаха е индивидуално. Аз нямам никакви проблеми, но по принцип нищо друго (от това, което съм пила) не ми дразни...
Здравейте, днес се видях с моят ендокринолог...
За захарта и инсулина каза щом са в норма нищо ти няма,
Хм, наистина ли?☺️ Че те нормите за инсулина обикновено са до 25 (!!!) на гладно, колко да е ок това?!🤪 Моят инсулин (откакто го меря) никога не е бил над 15-16, но едва отлепях сутрин от леглото с такива стойности...Усещането беше все едно съм се напила (никога не съм, ама предполагам, че е нещо такова усещането😄), била съм на дискотека до късно и съм танцувала много- болки и изтръпвания в мускулите, главата ми замаяна, не можех да си събера мислите през първите 20-30 минути...Задължително пусни и трикратен инсулин, както и трикратна глюкоза (че някои лекари спестяват стойността на първи час), както са те посъветвали вече.🙂

# 81

Благодаря ви! Притесняваме само, това че според ендокринолога няма ИН и ми каза няма смисъл само да те изследвам ама щом толкова държиш направи си ги и не знам до колко ще ми обърне внимание.. А когато я попитам да правим ли изобщо опити за бебе нищо не ми казва. Мисля да отида и на диетолог, който да ми направи някакъв хранИтелен режим с който да подпомогна хормоните да влязат в норма. Ще се радвам на вашите препоръки за добър ендокринолог и диетолог в Бургас. Благодаря отново!

# 82
За жалост, и аз се боря с всичко изброено последните страници. Висок инсулин( неглижиран от всички лекари), висок ТСХ. Желязо, вит. Д и фолиева в тотален дефицит и какво ли още не... Всичко се влоши кошмарно и двата пъти след Ковид. Тъкмо започнах да вкарвам нещата в норми, след близо година прием на добавки, режим и т.н., и Ковида ме повтори. Отново с всички "екстри" след това. Та сега всичко отначало. Лошото е, че съм с много проблемен стомах и всичко приемам предимно с добавки и витамини за впръскване, съответно бавно и покачвам показателите Sad Сега като ви чета тия дни се замислям, че вероятно имам и аз нужда и от витамин Ц. Имунитетът ми така или иначе е под всякаква критика... Бихте ли предложили някаква по-естествена форма на витамина за прием?

# 83
Анонимен, фолиевата киселина също е много важна за усвояването на желязото. За предпочитане е метилирана фирма, ако не си наясно дали имаш някакви мутации.
 За вит. С не мога да помогна, защото аз (когато го пия) е предимно от най-обикновените малки хапченца. Останалото и от храната, разбира се.
За спрейовете с впръскване- мисля, че те всъщност би трябвало да се усвояват по-добре (не минават през стомашно-чревния тракт все пак), по-скоро трябва да се види какви точно са дозите в тях. Примерно за желязото си спомням, че имаше някакъв спрей с нищожни количества желязо (особено ако човек е със сериозен дефицит и анемия). За вит. Д- също, ако се приема спрей с ежедневната профилактична доза, няма как да се оправи сериозен дефицит...

# 84
  • София
Здравейте!

Преди 7 месеца родих, като си свалих почти всички кг от бременността за месец, алед което към 4тия месец започнах прогресивно да наддавам и към момента съм 10кг нагоре.
Бях на ендокринолог, който установи увеличаване на жлезата и пусна изследвния.
На 16.12 съм пак на преглед, но ще помоля по-запознатите да кажат как им се струват резултатите, че за още 10 дни ще се побърквм да го мисля.
Благодаря!

# 85
Точно, че са малки дозите, когато е на спрей, но нямам друг вариант аз.
Скрит текст:
И въпреки това, с упоритост и постоянство от моя страна бях подобрила доста нещата докато Ковида не ме събори отново Sad Фолиевата ми е Фолат на Солгар, пия я не само, защото ми беше в дефицит и тя, ами защото знам, че и помага да се вдигне желязото. Затова сега като ви чета тия дни се замислям сериозно за витамин Ц, но не знам коя форма е най-чиста и полезна. За многото килограми, които вдигнах за нула време не ми се и говори даже... Вярвам, че с тях ще се справя като вкарам другите неща в норма. Хормон си пия за жлезата от години и си поддържах нормални нива допреди Ковида. След първото боледуване качих дозата, защото освен антителата и ТСХ скочи рязко нагоре. Както и да е... около година ми отне да докарам нещата до приличен вид. Най-после ми се оправи съня, косопада спря, като никога имах енергия да си върша ежедневните задължения, които ми бяха мъка преди това, витамини, хормони вкарах в норма и бааам айде пак Ковид! Confounded Та сега съм пак в изходна позиция и искам да забързам оздравяването по всички възможни начини, не искам пак цяла година да съм парцал. Излишно е май да казвам, че след като дадох хиляди за лекари и обиколих кои ли не, резултати имах чак след четене във форума и усърдие от моя страна....Все още си посещавам специалисти, ама си имам едно наум и на себе си разчитам най-вече. Единствено с диетолог не съм се консултирала и се чудя дали не трябва, и дали не ми е там шанса да се погледне цялостно на проблемите ми и да получа най-после някакви насоки за режим, а и за превенция, не само рецепта и чао. Дълго стана, съжалявам, но вече се уморих много и ще излъжа, ако кажа, че и нервите ми не пострадаха от всичко това. Няма нужда да изреждам и всички физически неудобства, които изпитвам всеки божи ден...Не съм особено по писането във форума, но наистина имам нужда от съвет. Ако има някакви билки, витамини, добавки, нещо, с което мога да си помогна допълнително, ще съм благодарна ако споделите Purple Heart

# 86
Magia, баща ти е с хиперфункция и е много възможно симптомите след изследването да са му от нея, а не от контраста. Коментирай го това с анестезиолога.

Piso, като правиш обременяването, имай предвид, че 2 часа не мърдаш от там, където си. Стоиш в покой и движението ти е колкото да влезеш за следващата проба кръв.

The Joykiller, имаш Хашимото и хипофункция.  Това е началото на щачнането на кг. Вероятно си и с ИР.

# 87
Ами аз съм доволна от вливката желязо точно заради стомаха, но дори и с вливка, веднага изписват фолиева киселина. А дори и с вливка, и с пресен ковид, желязото пак изпадна я нищото. Но има време. Полека.Сега ще видя първо паратхормона що ще.

# 88
  • София
The Joykiller, имаш Хашимото и хипофункция.  Това е началото на щачнането на кг. Вероятно си и с ИР.

Предполагам, че с назначено лечение / правилно такова /, ще бъде овладяно качването на килограми?

# 89
Да, но с времето. Ако очакваш да стане бързо, няма. Ще ти изпишат хормон, който да компенсира житовидната. Ще го пиеш цял живот (страшният израз, който става банално ежедневие и не ти прави впечатление). Ще го напасваш поне 1 година през 2 месеца. Но, първо трябва да видиш дали имаш ИР. Изследва се кр захар и инсулин накуп сутрин на гладно. Ако искаш, може да направиш и обременяване с глюкоза, но винаги казвай допълнително, че искаш и 3 проби инсулин с кръвната захар. Ако имаш ир, трябва да се справиш първо с нея, за да тръгне отслабването. По-малко въглехидрати, повече движение, но НЕ нисковъглехидратна диета. ИР и Хашимото са два различни проблема, които си противоречат във взимането на мерки. Започни да четеш темата от начало и много ще научиш за проблемите си. И, като начало, имаш още доста изследвания за уточняване - вит Д, вит Б12, желязо, феритин, жск, инсулин....да се научиш как да ги пиеш и "разкодираш" от изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт