С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
... порасна му коса щото дойдох...
За пръв път чувам за такъв страничен ефект Joy

# 241
Свекървите всичко могат. Една коса ли ще им се опре.

Трещерица, бях се притеснила къде изчезна.

# 242
... порасна му коса щото дойдох...
За пръв път чувам за такъв страничен ефект Joy
     Хахахаха, тъкмо идвах да питам, аджеба как става този номер .  Засега не съм свеки, ама имам син, да си знам.

# 243
  • София
Внимавай. Ако на снахата й пораснат косми където не трябва, ще си имаш проблеми.

# 244
Ами тогава ще четем "Свеки дойде и МИ пораснаха косМи".

# 245
Така е зетьовете винаги обожават тъщите/това по думите на снахите/,а пък свекървите,едни усойници.... Ама колелото се върти.
Може би защото жените защитават донякъде зетя от тъстовете. Ето и тук често жените казват - и моята майка не търпя/не бих изтърпяла.
Тоест мъжете са по-малко тормозени от тъщите си, благодарение на това, че повечето жени не допускат собствените им родители да се намесват много много. Затова и зетьовете се разбират с тях. Не им дуднат, не им се натрапват, няма за какво да се скарат.
А снахата не е защитена ни най-малко. Повечето мъже се правят на разсеяни, когато стане въпрос за майка им и на свекървата никога не са и поставяни граници. И тя не може да се примири, че изведнъж има такива, дори и да са разумни.
Напимер, ако тъщата си позволи да каже на зетя, че морковите не са нарязани както трябва, е много вероятно първо собствената и дъщеря ще и обясни да си гледа работата. Няма и да се наложи зетя да брани кухнята си.
А ако свекървата го каже на снахата, най-вероятно синът не само нищо няма да направи да си защити жената, ами най-вероятно ще каже "Тя си е такава, какво ще ти струва да ги нарежеш по друг начин, да не си разваляме рахатлъка, мама знае най-добре."
И от морковите се стига до много по-важни неща, за които вече почват войните.
А една жена още в началото пресича такива забележки от родителите си, даже и преди да стане семейна и така зетят си заобичва тъстовете, защото са научени да не се месят.
Така че, гледайте как си възпитавате децата, така че един ден да не можете да им се качите на главите, а да са самостоятелни хора, които ще ви дават отпор, като решите да им се месите. Wink

# 246
Тук сравняваме ябълки с круши, в случая отношението на зетя мамин с майка му и на снахата с нейната майка. Ако го сравним обаче с отношението на снахата, татина принцеса, към тъста, не ми се вярва собствената му дъщеря да му обясни да си гледа работата. Честно казано, ако баща ми дава акъл на мъжа ми (как да смени сифона например) не знам как ще реагирам, най-вероятно и аз ще се изнижа и да се оправят.

# 247
Така е. Все се сравнява отношението на снахата и свекървата с това на тъщата и зетя, а не на зетя с тъста.

# 248
  • Варна
Ха, знам си майката, знам аз как и се нервя - снаха ми медал заслужава. Обаче майка ми свекървата, и майка ми тъщата нямат нииищо общо. Зет като мед...

# 249
Точно морковите или ненарязните както трябва други продукти могат да обърнат каруцата защото  мъжа казва, че тя си е такава.
И аз чувам подобни оправдания - тя си е такава. Заядлива и никой не  я понася.

# 250
Да ви кажа аз, не за морковите, ама за доматите и краставиците.

Лятото се събираме у мама тримата с мм. Искаше тя нещо да го моли да й оправи, дреболия. Докато му обяснява, аз правя салатата, слагам масата, че съм гладна на ужас.

Сядаме, ядем, тръгваме си и всичко е точно.

След два дена се виждам с майка ми, която започва да ме разпитва как може да режа салата на толкова едро! Било като за вълци и било ужасно така да се яде. Също така в салата с домати и краставици, не можело да се слага зелена салата. Хич не отивало. Да съм почнела да правя нещата като хората (сиреч да режа на дребно и да не смесвам домат със зелена салата).

И това ми го била казала на саме да не ме излага пред мм. Щях да падна… не можело домат с маруля. И да ви кажа честно никога не съм се замисляла как трябва да се режат доматите в салата… колко едро, колко дребно. Майка ми просто е родена свекърва, нищо, че вижда снаха си веднъж на високосна година.

# 251
Донесохме й месо на тепсия, без да дава една стотинка за него - напълнихме й фризера. Не стига, че не плати за него нищо, ами и орева орталъка как било нарязано. Паднах.

# 252
  • Mediterraneo
Повечето сте млади булки. Колко ревях и аз по темата навремето. Колко нерви съм похабила. Почти 8 години сме в чужбина, само веднъж за месец ни е гостувала свекърва ми. Не иска да пътува, въпреки че не сме зад Океана. Ме иска да ни притеснява с нейните болежки и да ни нарушава комфорта. Това са нейните извинения. Вярвам й, де, не е млада вече.
Майка ми пък тъкмо се прибра, за празниците ще е сама( някъде мярнах, че не било човешко), тя така си реши. Отсяда в дома на сестра ми, ами да ви кажа, зет ми хич не е доволен. Неблагодарна работа - цяло лято им гледа децата, готви и чисти, буквално е затворена по цял ден( живеем в покрайнините и без кола е невъзможно придвижване, поне има басейн в двора), а нашият все намира да мрънка.
Та не е до снаха- свекърва или зет- тъща, до хора е.

# 253
Отсяда в дома на сестра ми, ами да ви кажа, зет ми хич не е доволен. Неблагодарна работа - цяло лято им гледа децата, готви и чисти, буквално е затворена по цял ден...

Ами според последното форумско мнение повече от един месец свекървата не биха я изтърпяли и то ако е пътуване отвъд океана, иначе ден-два максимум.

Та зетят сигурно също не е много доволен, че тъщата стои там цяло лято по цял ден 24/7, дори да гледа децата. Ама да не разводнявам темата, че все пак е за свекървите, не за тъщите.

# 254
Много е хубаво, че има къде да изревеш, да ти олекне.
Да се чудиш как сме оцелели при свекърви, не беше приятно, ама мина поне .
Колко чертах  постройки, колко планирах да купим, можехме,  какво не беше.
 После други проблеми и така мина живота.
 Няма начин, пуфтиш и  стискаш зъбите, още повече ,че   е временно.
 Сега пък като свекърва стоя  настрани и пак не е добре. Ама сме далеч и за малко  си вдигаме нервите една на друга със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт