С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 37 085
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Каtи_v,
Първо, няма как да знаеш дали синът на свекървата на Ариел е нещастен, та да се нуждае от спасяване.
За него тя не е "драма куин, която прави постановки от селски вечеринки",  а любимата жена.
Второ, аз дете вече съм гледала. Имам по-малък брат, по стечение на обстоятелствата се грижих много за него, а  майка ми когато умираше, една от последните ѝ и най-важни заръки, беше да се грижа за него. Знам какво е да виждаш не мъж, а момче. За мен брат ми никога няма да е достатъчно голям, че да не се тревожа за него. И го обичам безкрайно.
С годините все неподходящи жени си избираше. Хубави, ама кухи лейки. И естествено, това водеше до големи драми и проблеми. Накрая намери една жена, по-възрастна и от мен. Никога, никога не съм си позволила да кажа мнение, да се намеся, да спасявам. Ако той после ми сподели нещо, съм била насреща с пържоли и крем карамел. Но да се намеся - не! Дори и сега, макар че ме яде отвътре всеки Божи ден, не съм си позволила да питам, след като тя е толкова възрастна, дали са говорили за деца. И никога няма да го направя. Също така не им се намесвам по отношение на работа и доходи, макар и там да имам големи притеснения.
Да живеят предните зъби, че ми държат езика зад тях. Дано и занапред да го правят.
Свекърва ми също е на този принцип и много ѝ се възхищавам. Какво ли не ѝ поднесе синът ѝ за последните две години, включително и мен, не се втурна да го спасява, макар че и тя сигурно се притеснява.
Не гъкна да дава акъл нито къде да живеем, нито защо мъжа ми напуска добре платена работа в чужбина. Не мъцна нито за донорските яйцеклетки, нито за осиновяването на циганче и преглътна дори идеята за сурогатно майчинство. Жена от  старото поколение, живееща на село.
Това ми е на мен примера, а не такива дето още от сега се настройват как не може да не се притесняват за детето си
Трето, възпитанието на "нероден Петко", т.е. на бъдещо мое дете не ми е болна тема, нямаше нужда от извинения.
Аз ще бъда добра майка и съм избрала чудесен баща за децата ни.
Нека само се появят.
И ще знаят и думи като "плювалник".
Ние сме от село, използваме цялото богатство на българския език.
Wink
И за Ариел имам чувството, че ще бъде добра майка. Мисля, че не е злобна. Просто е преживяла някои разочарования. То и животно понякога може да те захапе, ако страда, не от злоба, същото е при нас, хората.
Да е жива и здрава, да има деца и да не забравя какво е преживяла като стане свекърва или тъща, да не прави същите грешки.
Това ѝ пожелавам! Hug

# 121
Ариел, нали каза, че не живеете заедно? Кога смогва тая свекърва да те обижда? Какво ти каза, което те обиди?

Колко често се виждате и комуникирате, че те обижда?

Някой попита къде е Уиш - вечен бан, май и Андариел също.

И аз мисля, че мъжа на Ариел е по-млад от нея и това я комплексира, че той ще се откаже от АР и ще хване някоя 25 годишна, с която нещата ще се случат лесно.

# 122
По принцип може дa е кофти жената, тези коментари са си откровено грозни. Друго имам предвид, че щом няколко пъти и се случва свекървите да се бъркат и тн , може да има и при нея нещо , което да предизвиква или провокира.
Всеки си имa някaкви семейни дрaми , но не е нормално всеки да ти е крив, сори , но е така.

# 123
Тя те обижда, ама и ти не падаш долу. Вече амнайсет пъти писах - зрял човек няма как да го промениш.
И от позицията на снаха, която също беше тръгнала да воюва със свеки, ще ти кажа, че в тая битка победител няма. Майката си е майка, ама се разбира като се заимаш с твое собствено дете.
Сега си я наричала с грозни думи и мъжът ти си е замълчал, защото  те обича и защото тя си има своите кривини. Но му горчи това, защото децата си обичат майките, даже те да са алкохолички, насилници и да не се грижат за тях. И с течение на времето, ако я караш все така, ще се обърне срещу теб. Та смири се малко, дори и да не го обичаш тоя мъж и да искаш да го нараниш, заради себе си го направи. Трудно се живее с буря вътре в теб.

Опосум, ами хората са различни и реагират по различен начин. Аз в казуса не мога да кажа за нито едната, че е бяла и добра. Животът е шарен. Ето, ти имаш от първа ръка поглед и си достатъчно зряла да не се месиш. Но не всички може да са като нас. И само да вметна, че едно е детето ти да знае думата "плювалник" като интересна архаична дума, друго е да я чува в крясък "Затваряй си плювалника, бе, кво ревеш сега?" Защото децата не са живи кукли, с които да си поиграеш и да оставиш настрани, ами реват, тръшкат се, правят на инат и ако Ариел не може да се справи със свеки, която е на дистанция, с тия нервни изблици, които демонстрира и във виртуала няма да е лесно.

# 124
Кати, ти мен не ме мисли.
Аз много лесно мога да спра да я виждам и да го пращам да си ходи сам при нея, както зет й го направи... ама нали не искам да падам толкоз ниско?
Даже и по празниците да не се виждаме защото пак ще бъде пуснат "неволно" някой злобен коментар. Никога нито съм й крещяла - нито отговаряла. Винаги съм била тактична и съм казвала на мъжа ми да говори с нея и да се съобразява, че аз не съм й дъщеря, а чужд човек и така не се прави. Все едно за инфантил говоря, а не за възрастна жена - някой със синдром на Турет, ходи обижда псува - някой после като мъцне го играе жертва.
Иначе сме супер интелигентни с няколко образования, ама кога точно да млъкнем не знаем.

# 125
Ариел, ама ти си точно нейно копие, търкулило се гърнето и си намерило похлупак.
Дъщеря ми е на 10години и от нея се очаква да тропне с краче, да иска другия да спре пръв и т.н
Но ти си жена, уж с достатъчно опит и можеш да подходиш и по-дипломатично, а не с рогата напред и точно като нея. Остави я да си говори и не и влизай в тона, надали е толкова трудно.

# 126
Кати, ти мен не ме мисли.
Аз много лесно мога да спра да я виждам и да го пращам да си ходи сам при нея, както зет й го направи... ама нали не искам да падам толкоз ниско?
Даже и по празниците да не се виждаме защото пак ще бъде пуснат "неволно" някой злобен коментар. Никога нито съм й крещяла - нито отговаряла. Винаги съм била тактична и съм казвала на мъжа ми да говори с нея и да се съобразява, че аз не съм й дъщеря, а чужд човек и така не се прави. Все едно за инфантил говоря, а не за възрастна жена - някой със синдром на Турет, ходи обижда псува - някой после като мъцне го играе жертва.
Иначе сме супер интелигентни с няколко образования, ама кога точно да млъкнем не знаем.
Добре е направил зетят. На твое място бих последвала светлия му пример.
Вашите виждания едва ли радват някого: нея, теб, мъжа ти... Някого да правят щастлив?

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 12:59 от Uncommon

# 127
Изгрубели са нещо, имаха спор в една тема. И сега бан. Жалко за Уиш, ще липсва на форума!

Ариел, а като не ти е приятно защо ходиш? Аз лично не бих ходила на място, на което ме обиждат. Като иска да си ходи сам, нормално е да се вижда с майка си. Ти като не се чувстваш добре там, следвай примера на зетя и стой мирна далеч от свека. Така си спестяваш разваля нето на настроението.

И пак не разбрахме какви са тия обиди, коментари, змии и гущери. Не даваш никаква конкретика, само се оплакваш и свека е лоша.

# 128
  • France
Като някой те обижда, го махаш от обкръжението си. Това поне е лесно. Според мен цялата драма е, че ти трябва виновен. И понеже не искаш да играеш тази роля...

# 129
Ако оставим настрана  свекървата на Ариел, за всеки е по-добре да има повече дипломи. Особено, ако е минала част от тези три години. По-добрата позиция за работа и по-високото заплащане винаги е от полза. Дори и сама да реши утре да отглежда дете. А дори и да не го реши, човек не знае какво му готви съдбата.

# 130
Човек се образова заради себе си. Ако не си мотивиран и ти тежи, спираш ученето.
Имам чувството, че на Ариел не и се учи, затова сега изведнъж е решила, че детето и е приоритет.

# 131
Извинявам се за спамът, но КОЙ и поради каква причина ми изтри последният коментар?
В смисъл….. някой се почувства обиден или!?! 😀😀😀😀😀😂
Това е нелепо, момичета!

# 132
  • France
Имам чувството, че на Ариел не и се учи, затова сега изведнъж е решила, че детето и е приоритет.
И аз имам чувството, че я мързи да гледа... но е хубаво да знае, че и дете не се гледа лесно.

# 133
Philomena, тя е наясно според мен, че не се гледа лесно и затова се ядосва на свекървата, че не иска да гледа народен Петко.
Някога и аз ще стана свекърва, отсега се плаша-едните се сърдят защо свекървите искат да им виждат децата, другите защо не искат да ги отглеждат. Изобщо защо си със шапка, защо си без шапка.

# 134
Philomena, тя е наясно според мен, че не се гледа лесно и затова се ядосва на свекървата, че не иска да гледа народен Петко.
Някога и аз ще стана свекърва, отсега се плаша-едните се сърдят защо свекървите искат да им виждат децата, другите защо не искат да ги отглеждат. Изобщо защо си със шапка, защо си без шапка.
Според мен нейната теза е, че няма право човек, на когото са му гледали децата, и който не предлага да продължи традицията, да се бърка и донякъде е права. Но не знаем защо на свекървата са и гледали децата, колко време, как и защо.
Тя и моята майка ми набива, че ми била ОТгледала детето, но това няма нищо общо с истината. Та кой какво съдържание влага в това "гледане", си е субективно.
Свекървата е права, че завършване на някакво образование е предимство, но Ариел го приема за намеса и ако се чувства притисната, да спира да учи и да започва да прави опити за бебе, за да не е в този ужасен стрес.
Но, както сте писали и по-горе, проблемът е с мъжа, свекървата си казва мнението, не и е размахала пръст.
А всеки има храво на мнение, не че някой ще се съобрази.

Общи условия

Активация на акаунт