С какво ви дразнят свекървите? – 140

• 36 748
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Нямам против да дойдат да се порадват. Но не ми харесва да се опитват да ме прескочат и да си мислят, че те решават кое как и кога се случва вкъщи.
В случая борбата за надмощие ще донесе само негативи и ще отдалечи срещата с внучето.

# 376
  • София
Така де, искам да го видя и да му се порадвам Simple Smile Няма да се пречкам на родителите да си го гледат, хранят и къпят.
Точно. Хем като се разберете предварително кога е удобно, е по-малка вероятността да уцелиш време, в което детето спи.
Взаимното съобразяване е много важно.

# 377
Нямам против да дойдат да се порадват. Но не ми харесва да се опитват да ме прескочат и да си мислят, че те решават кое как и кога се случва вкъщи.
В случая борбата за надмощие ще донесе само негативи и ще отдалечи срещата с внучето.
[/quot

Абсолютно! И пак казвам,че сме на по 35годино,гледали сме деца,нито ме е страх да си изкъпя, нито имам притеснения някакви за новородено, нито нищо! След секцио,само напрежението с нея ще ми е необходимо! Майка ми с две думи ми подхвърли,ако има нужда ще дойде,ама хич не е настоявала защото си ни познава! Ще дойдат идвете когато преценим с баща му! И подчертавам,че идвете баби са в същия град,но свекървата от година поне не съм я виждала. Мн е загрижена!

# 378
Това с бебетата е малко на кантар, поне за мен!
Да, натоварващо е по-скоро за майката, някой да й си върти на главата, но ги разберете и тях - внуци са им. Казват даже, че са им по-мили от децата. Напълно естествено е да искат да ги видят и да м се порадват. Не бъдете чак такива майки орлици..

Ами не може ли да дойде когато е удобно? Всмисъл ти се натрапваш в чужда къща,с друг маниер и навици от твоите. Нито сме близки,нито има какво да си кажем. Като дойде 5 дена след раждането ще го кърми ли тва бебе,какво ще го прави. Отделно в сезона на вируситр някак не е окей. И най-вече е наглостта-аз съм жена,Ами може да искам майка ми да е до мен като по-близка. Нямам право на това ли? Или не е възможно свекървата да се съобрази!

На мои приятели едната баба дойде уж да помага за голямото дете, докато майката е в родилното. Обаче пропуснала да каже, че е "настинала"... и тая настинка се оказа к19, та ги зарази всички. Такава съобразителност - не, мерси!

Като цяло посещенията би следвало да са уговорени в удобно време и за двете страни, без значение с наличие на бебе, или без.

# 379
А ако кажеш, че искаш да се разберете в удобно за теб време?? Ще има ли драма? Ако не - значи са излишни нерви. Ако се запъне и въпреки това дойде - тогава вече може да се коментира поведението…
Да, липса огромна на тактичност е, но в повечето пъти се оправя с разговор..

А това делене отново на свекървата и майката на снахата ми идва твърде в повече…

# 380
А ако кажеш, че искаш да се разберете в удобно за теб време?? Ще има ли драма? Ако не - значи са излишни нерви. Ако се запъне и въпреки това дойде - тогава вече може да се коментира поведението…

Съвсем като нормален човек съм й обяснила,че ще се справя отлично сама, всъщност с баща му ,който е страшно грижовен и мога да разчитам на него,че няма нужда да всява напрежение,тъй като ние не се разбираме,нямаме какво да си кажем или сме на различни мнения! Спазваме добрия тон на годината веднъж,ако отидем на вечеря. Толкова!
Проблема за мен е от цялостното й държание. В началото се опитах да не й обръщам внимание, но с временно не мога да я търпя. Не познавам по нахален, несъобразителен и натоварващ човек! Тя е такава и за синът й. И двамата и говорим и й обясняваме, но то в кречеталото си знае неговото. Ясно е ,че у дома за повече от час-два няма да дойде,но ще е с цената на това да съм крайно директна и съответно виновна за всичко,което се сети. Ами така да е! Хармонията и комфорта в семейството ми е по-важно от нейните измишльотини!

# 381
  • София
Карина, ако все пак дойде без да се съобрази, защо не оставиш синът ѝ да се оправя с нея, а ти да излезеш с приятелка примерно? Двете с нея не се разбирате, нали? Значи и за двете ви ще бъде по-спокойно да не се виждате.

# 382
Карина, ако все пак дойде без да се съобрази, защо не оставиш синът ѝ да се оправя с нея, а ти да излезеш с приятелка примерно?

Няма шанс, съжалявам! Преминала ми е всякакви граници на търпението,в момента се опитва да прекрачи и тези на възпитанието! Синът й няма да го допусне,той категорично е казал не на тия своеволия, разбира се с нормален тон. Просто ще ни принуди да й го кажем по друг начин! Което отново е излишно!

# 383
  • София
Карина, ако все пак дойде без да се съобрази, защо не оставиш синът ѝ да се оправя с нея, а ти да излезеш с приятелка примерно?

Няма шанс, съжалявам! Преминала ми е всякакви граници на търпението,в момента се опитва да прекрачи и тези на възпитанието! Синът й няма да го допусне,той категорично е казал не на тия своеволия, разбира се с нормален тон. Просто ще ни принуди да й го кажем по друг начин! Което отново е излишно!
Не разбрах кое няма да допусне – той да се оправя с майка си и ти да излезеш с приятелка или нещо друго?

# 384

Не разбрах кое няма да допусне – той да се оправя с майка си и ти да излезеш с приятелка или нещо друго?

Да дойде де 5 дни.

# 385
Мале, мале, мале! Аз като една тръгнала да изветрява тъща и бъдеща,надявам се не скоро, свекърва да се възмутя.  Какви хора имало!
   Изобщо няма да съдя нито снахи, нито свекърви, всяка си има своето основание да се държи по определен начин.  Обаче забелязвам и при двете страни такова нежелание за нормални отношения. Имам син, както споменах и не си се представям един ден да искам всичко да става на моята, при все че това ме отдалечава от детето ми  и неговото дете. Засега съм само тъща, ама то е същото. Сигурно давам непоискани съвети, но децата не реагират остро. И аз се стремя да се въздържам, и те ми отговарят възпитано. Няма драми. Даже предпочитам да не ме държат прекалено близо до всичките си решения, те са си техни.

# 386
  • София
За 5 дни? Не разбрах, че става въпрос за толкова дълго, бях останала с впечатление, че говориш за 2-3 часа.
Е, при положение, че някой ме уведоми как ще гостува в дома ми за дни, и аз бих се вбесила, разбирам те.

# 387
За 5 дни? Не разбрах, че става въпрос за толкова дълго, бях останала с впечатление, че говориш за 2-3 часа.
Е, при положение, че някой ме уведоми как ще гостува в дома ми за дни, и аз бих се вбесила, разбирам те.

Глупости,за няколко часа разбира се, че няма проблем. Напротив. И е напълно естествено да дойдат идвете баби да си видят внука,ако иска и през няколко дни да идва,за няколко часа драма няма. Но! Когато ни е удобно,без дискомфорт за когото и да е.

# 388
Един ден, живот и здраве, като станете баби , ще пеете друга песен. И аз , когато родих и двете си деца, мислех като вас. Сега, като баба, направо изпитвам , не знам как да го опиша, почти болезнено желание да си видя внучката и да я нагушкам. Когато беше на 3 или 4 месеца , ни я оставиха с преспиване.Вярвате или не, но ние с дедичката не спахме цяла нощ. Седяхме и си я гледахме с часове,  цяла нощ. Това е такава любов и емоция!!! Не ги съдете прекалено строго бабите. Сигурно и те се вълнуват от появата на малкото човече.

# 389
  • София
Ааа, не, в никакъв случай не отричам, че бабите (а и дядовците) се вълнуват и искат да видят детето. Казвам само, че трябва да има И съобразяване. Защото и аз искам много неща, но другите не са ми длъжни.

Общи условия

Активация на акаунт