Всичко за всички марки гел лакове - тема 44

• 46 165
  • 709
  •   1
Отговори
# 315
Най-устойчиво на пожълтяване е топ за гел. Не гел лак, а течен гел за финиш на изградени с акрил или твърд гел нокти. Тези топове са непорести и съответно значително по-малко пожълтяват. Не са разтворими, обаче, и който сваля с киснене да го има предвид. Като базово правило не е много ок да се слага твъдро покритие върху по-меко такова, но аз съм го правила и не съм имала проблеми.

# 316
Преди години, когато още пушех, маникюристката и с такова ме е мазала, и пак не ми е помогнало. Удължава времето за пожълтяване с няколко дни. Но може би е и до марка, не съм компетентна. Проблемът при мен беше, че тъй като съм с меки нокти, когато ми сложи такъв топ много се чупеха. Но тогава не разбирах,  може да е било и от различна база, знам ли.

# 317
Смени позата на държане на цигарата, за да не удря димът ноктите. Вместо да държиш ръката надолу, дръж нагоре. Би трябвало значително да подобри нещата, това съм чувала от пушачи.

# 318
  • София, Дружба 2
Аз също съм пушач и точно това с държането на цигарата е причината за пожълтяване. Винаги държа цигарата нагоре  и никога не съм имала проблем с пожълтяване на пръсти или нокти.

# 319
  • София
Кои лакове са с по-добро качество?Palu или  Pretty?Последните съм ги виждала в салони.

# 320
Аз пак съм с отлепване откъм кутикула. Дали в салон, дали вкъщи всеки мой маникюр приключва така на макс 12-14 ден. Писна ми и поръчах киселинен праймър на Коди. Да видим дали това ще помогне или ще ми съсипе ноктите. Някой да го ползва и да има отзиви?

# 321
Като правило отлепванията откъм кутикулата се дължат на грешна техника, а тези откъм свободния край - грешен продукт.
Противно на естетиката и модата в момента бих те посъветвала да матираш с буфер много хубаво нокътя, почистваш, и нанасяш лака с малко разстояние от кожичките. Трябва да си 200% сигурна, че лака никъде не допира кожа, а само и единствено нокът.
Иначе праймерът също е вариант, да. На Коди са хубави.

# 322
Кои лакове са с по-добро качество?Palu или  Pretty?Последните съм ги виждала в салони.

Няма база за сравнение между двете марки - Прити са китайски (боклуци за мен), Палу е полска марка и се води за професионална употреба. Бих заложила на Палу.

# 323
Кои лакове са с по-добро качество?Palu или  Pretty?Последните съм ги виждала в салони.
pretty са едни от долните китайски лакове. Палу да на светлинни години според мен. Маникюристки взимат прити, защото са евтини и достъпни и за това си ги виждала по салони.
Аз не съм баш съгласна. Имах отлепяне с база на блускай и от кутикула и от свободен край. Тогава лакирах далеч от кутикула и пак се отлепяше. В момента, в който разкарах тъпите им продукти от никъде не съм имала отлепяне, а взех с времето под кутикулата да лакирам.  Беше един маникюр разлика и спря падането на люспа независимо от соя страна. Знам, че обикновено отслойка от кутикулата е от кофти техника, но при мен не беше така. Ако все пак се наводняваг кожи и има кофти ласиране-да от тефлхниката е, но панякога е и от продукт.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 22:03 от karmilla

# 324
  • София
Esmeralda, курс да, но за декорации специално не съм минавала. Но и не правя често защото ми отнемат страшно много време, ноо по коледа явно е изключение 😀 благодаря ви, момичета. Радвам се, че ви допадат. Споделяйте и вие още от вашите да им се радваме. Обожавам коледните, е и не само де.. 😀

# 325
Ще го пробвам това с цигарата още от сега Grinning

# 326
За дилемата - категорично Palu. Прити са под всякаква критика.
Забравих да похваля един керамичен накрайник с конусовидна форма, от мейкъп. Топ  попадение! За човек като мен, с две леви ръце, това е game changer в свалянето на гел лак. Особено на дясната ръка, много по-лесно ми се получава. Някак по-удобно се движи върху ноктите тази форма, поне при мен.
Забравих коя съфорумка беше споделила, че ползва подобна, та се вдъхнових от нея, но ако се разпознае - хиляди благодарности!🤗
https://makeup.bg/product/586011/

# 327
Днес ми дойдоха двете бази и един цветен лак от palu. Нямам търпение да ги тествам при следващия маникюр, изглеждат мнооого обещаващо. Пробвах да "изравня" една мостра и мога да кажа, че стана много по-лесно и бързо, в сравнение с клариса. А цветния лак (червен) покри от първия път. Не съм пробала други цветни лакове освен клариса, но мога с ръка на сърцето да кажа, че виждам разликата с непрофесионалното си око (ръка).

# 328
  • София
Здравейте на всички!
Влюбих се в този френски:
Скрит текст:
И тъй като аз сама такъв резултат не знам след колко години практикуване вкъщи ще успея да постигна, затова моля някой ако знае маникюристка, която е способна да го направи, да сподели (за София става въпрос).
Благодаря!

# 329
Момичета, лаковете на Клариса са намалени в Мейкъп.

Общи условия

Активация на акаунт