9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 67 330
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
За информация:
обадих се във ФЕГ да разбера повече за новата СТЕМ паралелка.  Латинският е втори език като при останалите паралелки, а биологията и химията означавало, че детето в 11 и 12 клас ще бъде с този профил.  Не е ясно дали ако до 11 клас детето реши, че иска друг профил, ще има възможност да го направи.
Поздрави

Скрит текст:
Да раздвижа темата: в план-приема за 23/24 учебна година е обявена нова паралелка - ФЕ и латински език с ясни 3-ти и 4-ти профили: биология и химия. STEM паралелка е, явно за деца отрано ориентирани към медицина. Според мен това е интересно и атрактивно решение на Ръководството на гимназията. Не видях никъде дали ще се запази броя на досегашните паралелки (3 с АЕ, 3 с ИЕ и 1 с НЕ), но ако е така, новият набор ще имат и "З" клас.

Успех на бъдещите седмокласници!

Това е паралелката, която най-много би допаднала на дъщеря ми, но надали балът и ще е достатъчен.
Отивам да прочета за балообразуването при нея.
Потърсих в ДПП. Води се езиков профил и втори език латински. Откъде е информацията за трети и четвърти профил биология и химия?
от сайта на ФЕГ: https://www.feg.bg/priem-viii-klas-2022-2023/

Успех!

# 121
  • София
ФЕГ има заешки лагер август месец и голяма част от децата се запознават още там, преди да са разпраделени дори по паралелки. В следствие на това, синът ми познава много деца от целия випуск и са като едно голямо семейство.
И моят син се чувства така и има приятели от съседни класове, обядват заедно и т.н.
Заешки лагер, екскурзия до Франция, френски празници във Френския културен институт, всички деца от 8 клас поканени на празника 100 г. Катедра „Романистика" в Софийския и др.
Тази задружност на випуска е много ценна, според мен.

# 122
Здравейте, имам въпрос малко извън темата. Някой има ли някаква информация относно стипендиите и защо ги бавят? Като цяло дали ще ги преведат? Защото четох вътрешния правилник и пише, че до 30 юни трябва всичко да е изплатено, но дъщеря ми и нейни други съученици не са получили стипендията за 5-те месеца, а само за два. Опитах се да се свържа с ръководството, но беше неуспешно. Ако някой има информация, моля да сподели. Благодаря много предварително!

# 123
Здравейте, има ли униформи във ФЕГ?

# 124
# 125
  • София
Нееее - свобода е част от логото им.

# 126
Нееее - свобода е част от логото им.
Моят младеж определи ФЕГ като “  топ гимназията на годината “😅- нова сграда, спортен салон, на пъпа на София , първа смяна, няма униформи. Ехеее…

# 127
и девойките пред гимназията са най-хубавите Grinning

# 128
  • София
Хайде да се запишем официално в темата Simple Smile приети сме в паралеклата ФЕ/АЕ. В петък ще се запишем.
Надявам се да е щастлив младежа с избора си, да надгради езиковите си знания и да намери страхотни приятели!

# 129
И аз се включвам в отбора с момче френски с английски. Записваме .

# 130
  • София
Хайде да се запишем официално в темата Simple Smile приети сме в паралеклата ФЕ/АЕ. В петък (т.е. 14 юли 2023) ще се запишем.
Надявам се да е щастлив младежа с избора си, да надгради езиковите си знания и да намери страхотни приятели!

И аз се включвам в отбора с момче френски с английски. Записваме .

Добре дошли на новите попълнения.

На 14 юли (националния празник на Франция), миналата 2022 година, записах и моята дъщеря. Попътен вятър и незабравими години в гимназията Ви пожелавам.

# 131
В такъв случай ще се запишем в петък на празника. 😁

# 132
Хайде и аз вече официално - момиче ФЕ/АЕ.

# 133
  • София
Честито, момичета и момчета! Желая ви успехи и попътен вятър!

# 134
И моята дъщеря е приета, ФЕ/ИЕ - първо желание🥰. Дано да е на късмет! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт