9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 6

• 65 722
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
И аз се записвам с девойка ФЕ/НЕ.

# 301
  • София
Ето ме и мен тук. Девойка с испански. Много се радвам, че взе това решение. За мен е най-добрият вариант. Пожелавам на всички пет страхоттни години с готини съученици.

Наскоро голямата ми дъщеря каза, че всяка от езиковите гимназии кореспондира на културата на страната, чиито език учи. Имам едно наум, че го каза, оправдавайки лежерността и  мързела си с испанците. Но ако е права, обожавам бохемското илзъчване на французите и отношението им към живота.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 18:01 от etomira

# 302
Попътен вятър на всички деца, които са избрали ФЕГ! Дъщеря ми също преди две години избра това училище. В края на 8-ми клас каза, че си е мислила, че след тежкото учене за НВО-тата щяла да си даде почивка. Да, ама не Simple Smile Ученето беше доста (никога не беше учила езика). След това реши, че в 9-ти ще си даде почивка. Е пак удари греда - три от разказвателните предмета бяха на френски. Сега каза, че ясно ще почива като завърши ФЕГ.

# 303
И ние сме щастливи с резултатите днес - девойка ФЕ/АЕ.
Дилемата е голяма - да пробваме ли второ класиране за НПМГ (първо желание) или направо да се записваме 😊

# 304
  • Sofia, Bulgaria
Имам един въпрос. При записването трябва ли да присъстват и двамата родители? Попълнихме документите вкъщи и част от тях са от името на всеки от родителите, та се зачудих дали и бащата трябва да дойде.

# 305
  • София
И ние сме щастливи с резултатите днес - девойка ФЕ/АЕ.
Дилемата е голяма - да пробваме ли второ класиране за НПМГ (първо желание) или направо да се записваме 😊

Ахахаха. И при нас беше така. Не че не може до понеделник да размисли, но аз се надявам да остане ФЕГ.

# 306
Ето ме и мен тук. Девойка с испански. Много се радвам, че взе това решение. За мен е най-добрият вариант. Пожелавам на всички пет страхоттни години с готини съученици.

Наскоро голямата ми дъщеря каза, че всяка от езиковите гимназии кореспондира на културата на страната, чиито език учи. Имам едно наум, че го каза, оправдавайки лежерността и  мързела си с испанците. Но ако е права, обожавам бохемското илзъчване на французите и отношението им към живота.

Поздравления от сърце! (И аз мисля така за французите). Както знаеш, защото участваш там, в седмокласната тема се скъсаха да хвалят ФЕГ, явно сега това е от най-най- желаните училища. Което за бъдещи кандидати не е така добре, защото балът за прием става космически...

# 307
  • София
Имам един въпрос. При записването трябва ли да присъстват и двамата родители? Попълнихме документите вкъщи и част от тях са от името на всеки от родителите, та се зачудих дали и бащата трябва да дойде.
Не мисля, ние бяхме само със сина ми. Дори не се сещам нещо да е имало от името на баща му. 😊

# 308
  • Sofia, Bulgaria
Не мисля, ние бяхме само със сина ми. Дори не се сещам нещо да е имало от името на баща му. 😊

Благодаря! Попълва се една декларация за обработка на лични данни отделно от името на майката и на бащата. Нашият татко я подписа вкъщи, дано това да е достатъчно.

# 309
  • София
Привет! Аз се записвам с една дъщеря, но ще изчакаме второ класиране, защото е приета в паралелката с латински, а тя иска с испански. Половин точка е разликата, така че мисля, пе е съвсем реално, но все пак, още не сме пукнали шампанското (макар че радостта, че е в това училище е голяма, то беше нейното голямо желание).

# 310
Привет! Аз се записвам с една дъщеря, но ще изчакаме второ класиране, защото е приета в паралелката с латински, а тя иска с испански. Половин точка е разликата, така че мисля, пе е съвсем реално, но все пак, още не сме пукнали шампанското (макар че радостта, че е в това училище е голяма, то беше нейното голямо желание).
О, на второ класиране със сигурност ще се качи в по-горно желание.
Относно латинския-дъщеря ми е с втори език испански, но реши в девети клас да се запише на латински. Преподавателят по латински е наистина добър и успява да въодушеви децата

# 311
  • София
Тази година минималният бал на паралелка ФЕ/АЕ е с +14т разлика от 2023, при средно +6 до +8т в другите училища, които погледнах. Да му мисля със следващият седмокласник Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 12:16 от Kylie

# 312
Говори се, че коренно ще променят НВО и правилата, дори не знам дали не е вече решено... като ги знам какви са, сигурно още по-зле от сега ще стане...

# 313
Моят син се записа от 9 клас на латински като допълнителен. Иначе е паралелка с френски и испански. Това също е някаква опция, която дава гимназията за запознаване с езика.
Здравейте,  ако ученик е записан в паралелка с латински, може ли да ходи допълнително на английски език или само латински се предлага допълнително? Благодаря предварително!

# 314
  • София
Само латински

Общи условия

Активация на акаунт