Добър ендокринолог в София - 3

• 87 391
  • 607
  •   2
Отговори
# 390
Аз съм на 61 и при мене има излишни кг, но никой не ми казва колко кг на тази възраст трябва да тежа. Според вас колко са оптималните кг, за да държа и хормона на щитовидната в норма. И да, с ендокринолог в София е много трудно. Препоръчвала съм Брънчева в МЦ хубча 16, но не съм ходила отдавна там.

# 391
  • София
Аз си мисля, че килограмите имат отошение по-скоро към инсулина и кръвната захар, а не толкова до щитовидните.

Друг е въпросът, че метфоминът при мен не доведе до сваляне на кг.

# 392
Аз съм на 61 и при мене има излишни кг, но никой не ми казва колко кг на тази възраст трябва да тежа. Според вас колко са оптималните кг, за да държа и хормона на щитовидната в норма. И да, с ендокринолог в София е много трудно. Препоръчвала съм Брънчева в МЦ хубча 16, но не съм ходила отдавна там.
не съм от София, на мен ми казаха за УСБАЛЕ и директно там отидох и вече 1г и 9-10мес ходя там .                                      Какво тегло трябва да си:
https://www.nivea.bg/novo-ot-nivea/onlain-kalkulator-na-itm-0nrp0https:// - нанеси данните си - тегло и височина в сантиметри, изчисляване и получения резултат  гледаш табличката в страни - там по години са посочени оптималните тегла. Оптималното тегло всъщност в голяма степен способства да няма ИР , което е съпътстващо състояние ( все още не е болест, но в един момент може да стане диабет) на хипофункцията
catty m - така е , аз посочих че съвсем случайно разбрах за моята ИР и затова тръгнах да отслабвам , което е много трудно когато си с ИР + хипофункция, ама стискам зъби и...Не съм вземала метформин и не искам да вземам защото ти "изсмуква" витамините в организма

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:02 от tky

# 393
Здравейте!
Насочила съм се към  Д-р Марияна Иванова (МЦ Медкрос и на други места може да се посети), дали сте ходили при нея и какво е вашето мнение?
Какви изследвания си пускате предварително, за да мога да се подготвя?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 10:52 от Alesanas

# 394
Здравейте!
Насочила съм се към  Д-р Марияна Иванова (МЦ Медкрос и на други места може да се посети), дали сте ходили при нея и какво е вашето мнение?
Какви изследвания си пускате предварително, за да мога да се подготвя?

Аз ходя при нея вече 3 години за хипофункция и ИР. Последи и втората ми бременност, като през този период се виждахме всеки месец, иначе през 3 до 6.

Не мога да кажа какви изследвания да си пуснете, зависи за какъв проблем отивате.

# 395
Къде преглежда докрое Явор Асьов? Има го в супердок, но пише , че няма часове.

# 396

не съм от София, на мен ми казаха за УСБАЛЕ и директно там отидох и вече 1г и 9-10мес ходя там .                                 

Здравейте, как става записването за специалистите? Благодаря!

# 397

не съм от София, на мен ми казаха за УСБАЛЕ и директно там отидох и вече 1г и 9-10мес ходя там .                                 

Здравейте, как става записването за специалистите? Благодаря!
отидете на сайта - от там вземете телефона и звънете след 12,30-13,00ч- в работни дни

# 398
  • София
Къде преглежда докрое Явор Асьов? Има го в супердок, но пише , че няма часове.

Д-р Асьов преглежда в медицински център в кв. Овча Купел, ул. Боряна 24, срещу украинското посолство. Трябва да проверявате за часове вторник, сряда, много рано сутрин и часовете са за след три месеца.

# 399
Вчеря имаше за него в Супердок един час на 2.01.2025 🧐 Иначе го видях случайно преди няколко месеца по коридора в ДКЦ Света София на бул. България. Явно там работи. Заговорих го, че не мога да си запиша час, каза да следя супердок или да му пиша на мейла.

# 400
  • София
Вчеря имаше за него в Супердок един час на 2.01.2025 🧐 Иначе го видях случайно преди няколко месеца по коридора в ДКЦ Света София на бул. България. Явно там работи. Заговорих го, че не мога да си запиша час, каза да следя супердок или да му пиша на мейла.

Работи в отделението по ендокринология на Александровска болница.

# 401
  • София
Привет,
И аз съм в търсене на ендокринолог. С рязко покачване на килограми за кратък срок (2-3м) влошен сън, сериозна изнервеност и т.н.
Предпочитам платен преглед, за да може да се пуснат максимално детайлни (по анамнезата) изследвания. Ползвам фонд. Моите предположения, по форумно четене, са за инсулин, кортизол, магнезии, витамини Б, Д и т.н.

# 402
Джинджър, в София има голям избор от добри лекари - според мен търси си такъв който освен прием в кабинет , работи и в отделение - т.е сблъсква се със по специфични случаи, новостите по бързо идват при него.Докато в кабинет, като ги нападнат пациенти и .... започват да тъпчат на едно място. Освен описаното , задължително си тествай и ЩХ и антителата

# 403
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Джинджър, в София има голям избор от добри лекари - според мен търси си такъв който освен прием в кабинет , работи и в отделение - т.е сблъсква се със по специфични случаи, новостите по бързо идват при него.Докато в кабинет, като ги нападнат пациенти и .... започват да тъпчат на едно място. Освен описаното , задължително си тествай и ЩХ и антителата
Аз бях при ендокринолог, който работи И в отделние. Покани ме да ме хоспитализират, не че имах чак такава нужда, ама като да поизточим касата.

# 404
Джинджър, голяма част от хормоните НЕ се поемат от касата....е, ти имаш и средства от фонд , така че .... но за много хора плащането е тежко перо , защото се  тестват няколко хормона  (вкл хипофизни и надбъбречни)  - някъде към 250-300лв е едно такова тестване

Общи условия

Активация на акаунт