Добър ендокринолог в София - 3

• 95 859
  • 624
  •   1
Отговори
# 435
Бих добавила да се ограничат и млечните храни. При повишен инсулин ми се появяваха. Д-р Мария Бояджиева, д-р Александра Трайковска и д-р Мария Алексиева съм набелязала, но още не съм била при никоя от тях

# 436
Благодаря за отговорите. Направихме изследвания - хормони и инсулин са в норма. Кръвни изследвания в норма. Няма бактерии и гъбички. Ходихме при ендокринолог и алерголог. Не било алергия. Не яде много въглехидрати. Спря всички млечни по препоръка на алерголога. Изчерпах се.

# 437
Нали знаете, че "Дяволът е в детайлите". Проверете отново това "в норма". По форумите се разменя по-достоверна информация, отколкото в много лекарски кабинети, а и има препоръки за лекари, които умеят да разчитат стойности. Примерно, TSH 3,5 е в норма, но това не е стойност на оптимално здраве и може да дава болестна симптоматика. За Ваше успокоение, за да търсите причините на друго място.

# 438
Малко е извън темата,, но може пък да си сверя часовника.
Дами и господа, какви такси взимат ендокринолозите при които ходите? На частен прием бях /похвалиха я тук в темата, няма титли /, но таксата меко казано ме изненада. 200лв. с вкл. ехография.  За догодина имам записан час при доц. Чакърова, при нея таксата е 90лв.  Благодаря предварително.

# 439
За мен 200 лв. е пладнешки обир. Дори при професори не съм плащала толкова.

# 440
За мен 200 лв. е пладнешки обир. Дори при професори не съм плащала толкова.
Съгласна съм, затова написах поста си и дадох пример с предстоящ преглед при доцентката.
Да попитам и още нещо. За съжаление от съвсем скоро ни се налага да търсим консултации с ендокринолози.
При преглед по НЗОК полага ли се преглед с ехограф?

# 441
  • Варна
При д-р Влахов, ноември месец, прегледа беше 80 лв., ехограф 70 лв.

# 442
На мен по НЗОК ми правят ехограф. Преди време беше платено.

# 443
  • Варна
За прегледа по НЗОК -  от няколко години ехографа е включен. Сестрата на мъжа ми е ходила на място в РЗОК-Варна да пита и от там са потвърдили, но има лекари, които се правят на ударени.

# 444
Тези цени на прегледите са ужасяващи направо. Сигурна съм, че НЗОК не остойностява по този начин един преглед при ендокринолог и не се учудвам колко малко специалисти работят с касата.

# 445
Бих добавила да се ограничат и млечните храни. При повишен инсулин ми се появяваха. Д-р Мария Бояджиева, д-р Александра Трайковска и д-р Мария Алексиева съм набелязала, но още не съм била при никоя от тях
нямам понятие от какво ми се появи ИР- подозирам слабостта ми към тестени (баници, пити, тутманици,хляб) и "играта " на  хормоните на  ЩЖ, които обаче се регулират без никакви лекарства ....   Споделям : ИР успях да я овладея  за 2 мес с  повишена двигателна активност 15-18 000 крачки +20-30мин гимнастика  и Зоната ....и да закуската ми в 99,5%  бе прясно мляко (3,6% от магазина ) + овесени трици + малко плод(количеството му е според вида му  )+ протеин от който на всеки  3ти ден кашкавал.Лично за мен спирането на млечните продукти не е препоръчително...

# 446
Може би сте права за спирането им, но при ограничаването им и то конкретно на сирене и кашкавал, при мен се повлия доста добре кожата.

# 447
Здравейте! Днес са препоръчали на дъщеря ми д-р Величко Камбуров. Някой посещавал ли го е? В Супердок оценките са много и отлични. Детето ми е на 25 г и най - големият й проблем е, че бързо и често хваща гъбички. Има ИР, но отдавна й спряха Глюкофажа. Пиеше и хормон, и него спряха. Спазва диети, спортува от време на време, приема добавки, но няма отърване от гъбите! Днес споделила с аптекарката за състоянието си и тя препоръчала този лекар.

# 448
Погледнах в супердок, може би, предвид другата му специалност, би бил добър избор за дъщеря ти.
на оценки в супердок нямам доверие, но гледам каква му е визитката. Доста е учил.

ПС С астма съм и пръскам помпичка. По рано често ловях гъбички в устата заради помпичката. Пулмологът ме научи да си изплаквам устата със сода бикарбонат, 1/2 чаена лъжичка, след всяко пръскане и гъбичките престанаха.

# 449
Има ли изобщо шанс да се запише час при д-р Шинков?
В супердок изобщо нямя никакви свободни часове, независимо за кога.
В майчин дом приема ли?

Общи условия

Активация на акаунт