Добър ендокринолог в София - 3

• 86 791
  • 603
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Доволна съм от д-р  Радка Савова.

# 586
Здравейте, минавам набързо да споделя мнение за Начев в Майчин дом, с надеждата да "спася" някой, който може да се окаже в моето положение.

Друг ендокринолог ме прати при него за второ мнение за голям възел в щитовидната жлеза. По време на прегледа с ехограф ме натискаше страшно много, натискаше до болка. Аз нищо не казах, нямах идея дали е нормално или не, беше ми вторият ехограф на ЩЖ в живота.

Ефектът обаче беше загуба на глас за няколко дена, и болка в гърлото при говорене, която болка съществува все още, повече от година след случката. Не знам какво ми разбута този човек, но ходя по лекари от тогава и някой не може да намери проблема.

Иначе самият преглед беше пълен конвейр, не мисля че ми отдели повече от 4-5 минути. И след това 5 минути писа.

Та, определено не препоръчвам.

# 587
И за мен Начев е прехвален.

# 588
  • Sofia
Някой бил ли е при Маламов?

# 589
Аз, за разлика от много тук, по-скоро търся ендокринолог, който да изписва инжекции, а не да ме кара да съм на режим и да спортувам, което аз и без това правех цял живот и пак не можех да се опазя да не ми омаляват дрехите и огладнявам през два часа като вълк. Имам и рематологично-автоимунно и, откакто го отключих, въобще нямам сили за спорт, то да съществувам едва успявам, заради което губя мускули, заменят се с мазнини, като страничен ефект и от лекарствата, и това ми вдига допълнително и без това завишения сърдечно-съдов риск.  Та, докато не вляза в ремисия поне, съм супер ок да съм на инжекции и ми трябва лекар, който да разбере тази нужда провокирана от обстоятелствата. Моля ви, ако имате препоръки, пишете!

# 590
Д-р Даниела Петрова от Медива в Люлин изписва и 0земпик, и глюк0фаж и т.н., не оставя инсулиновата резистентност и преддиабетни без лекарства. На мен много ми помогна, много съм и благодарна. Проследява всички показатели и е разбрана. Забранява и храни, не изписва само хапчета ей така.

# 591
Здравейте, отскоро се завърнах в отбора на жените с ИР, която преди да родя поддържах с диета, но след раждането се отпуснах и резултатът е налице. Търся адекватен лекар, който  обръща внимание на ИР  заедно със СПКЯ, т.к. съм посещавала някои от "светилата" като Начев при който отидох с папка излседвания и той за 3 минути ми каза, търсете си репродуктивен доктор и дори не отрази ИР и високия ми пролактин.

Та вече се целя в  някой, на който просто му се занимава и мога да си запиша час в обозримо бъдеще докато все пак изследванията ми са актуални. Ще съм благодарна за препоръки!

# 592
  • Melmak
Мехикана, аз съм доволна от д-р Стелла Йорданова, писах малко по-назад в темата. И аз съм с ИР и пкя. Седях час и кусур в кабинета, за първи път такова внимание ми се обръща. Наистина невероятна жена!

# 593
  • София
Здравейте, можете ли да ми препоръчате репродуктивен ендокринолог, който е и добър ехографист (за Начев знам, но по-скоро не бих отишла при него)? Задължително ли е да се води с такава насоченост, ако е свързано със забременяване (трябва да даде мнение за щитовидни и полови хормони) или всеки ендокринолог би бил от помощ?

# 594
Според мен трябва комбинация от гинеколог и ендокринолог.

# 595
Ако е за забременяване задължително трябва да е репродуктивен ендокринолог, те следят за неща на които другите ендокринолози не обръщат внимание. За съжаление те са изключително малко, а добрите пък съвсем. Аз съм ходила при д-р Яначкова в Щерев и бях доволна от прегледа, при мен беше рутинно преди инвитро, но жената ме прегледа обстойно и ми обясни каквото ме интересуваше Simple Smile

Здравейте, можете ли да ми препоръчате репродуктивен ендокринолог, който е и добър ехографист (за Начев знам, но по-скоро не бих отишла при него)? Задължително ли е да се води с такава насоченост, ако е свързано със забременяване (трябва да даде мнение за щитовидни и полови хормони) или всеки ендокринолог би бил от помощ?

# 596
  • София
Благодаря за съвета, а Яначкова преглежда ли с ехограф?
Някой има ли опит с Мария Бояджиева, последно само в Майчин дом ли преглежда и прави ли ехография?

Четох добри отзиви и за д-р Стелла Йорданова, но се колебая дали е подходяща за мен. Пише, че проследява бременни с ендокринни проблеми, но не се споменава дали се занимава с проблемно забременяване/корекция на щитовидни хормони пред забременяване или аз греша в разсъжденията ...

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 12:10 от Mini Rebel

# 597
  • София
Давам отзив за Яначкова. Прегледа ме за макс.15 минути заедно с ехографията, обсъждането на изследванията и лечението и писането. Доста лаконична в отговорите си, почувствах се пришпорена, съответно реших да спестя допълнителните въпроси, които имах. След излизане от кабинета, видях, че ми е назначила освен проследяващо изследване на TSH и ФТ4, за което говорихме, и тези изследвания: глюкоза на гладно+IRI, липиден профил, креатинин, АСАТ, АЛАТ, Гама Гт, Алк.Фосфатаза.
Може ли някой да ме ориентира дали има специфики при изследването на "глюкоза на гладно+IRI", тъй като не получих никакво обяснение, че ги пуска и дали има някакви специфики. Кръвната захар винаги изследвам на гладно и затова се зачудих дали е нещо различно.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 18:53 от Mini Rebel

# 598
Mini Rebel - при вас изследването за захар е комбинирано с изследване на инсулин, защото  често проблемите на ЩЖ са свързани с инсулинова резистентност, за което е и изследването. Стандартно вземане на кръв сутрин на гладно без кафета и т.н. . Ако вече се окаже че стойностите не са добри , тогава се прави и трикратен тест .Радвайте се че толкова много неща ви е пуснала да изследвате

# 599
Здравейте, търся препоръки за ендокринолог, който се занимава с аденом на хипофизата.
Моля, ако имате лични впечатления, да споделите - трябва ми консултация за момиче на 19 г. с ЯМР данни за питуитарен микроаденом.

Общи условия

Активация на акаунт