Добър ендокринолог в София - 3

• 86 769
  • 603
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, търся препоръки за ендокринолог, който се занимава с аденом на хипофизата.
Моля, ако имате лични впечатления, да споделите - трябва ми консултация за момиче на 19 г. с ЯМР данни за питуитарен микроаденом.

Първа клиника в ендокринологията в Майчин дом.

# 601
Здравейте, търся препоръки за ендокринолог, който се занимава с аденом на хипофизата.
Моля, ако имате лични впечатления, да споделите - трябва ми консултация за момиче на 19 г. с ЯМР данни за питуитарен микроаденом.
Както са Ви писали направете консултация с лекар от Първа клиника в УСБАЛЕ " Акад.Иван Пенчев " Ендокринологията в сградата на Майчин дом. Аз влязох на стационар за изследвания и лекуващ лекар ми беше д-р Недева. При микроаденом на хипофизата има два варианта или с медикаменти или операция за отстраняване на аденома. Тези операции се правят в болница "Св.Иван Рилски " от доц. Асен Хаджиянев.

# 602
Има ли някой без лвчение?
На моя позната ( на 23г.) след направен ЯМР в Иван Рилски и откриват микроаденом на хипофизата. Преди ЯМР пролактина е 2-3 пъти над нормата и това е провокирало  изследването. След ЯМР пролактина е 302 (горна граница до 678). Многократно е изследван и се движи в тези граници, затова смятат ,че не е нужно лечение.
Има ли и други в подобна ситуация, без лечение?

# 603
  • София
Аз имам микроаденом в хипофизата 2 мм. Не секретира хормони и няма нужда от лечение на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт