Добър ендокринолог в София - 3

• 87 408
  • 607
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, търся препоръки за ендокринолог, който се занимава с аденом на хипофизата.
Моля, ако имате лични впечатления, да споделите - трябва ми консултация за момиче на 19 г. с ЯМР данни за питуитарен микроаденом.

Първа клиника в ендокринологията в Майчин дом.

# 601
Здравейте, търся препоръки за ендокринолог, който се занимава с аденом на хипофизата.
Моля, ако имате лични впечатления, да споделите - трябва ми консултация за момиче на 19 г. с ЯМР данни за питуитарен микроаденом.
Както са Ви писали направете консултация с лекар от Първа клиника в УСБАЛЕ " Акад.Иван Пенчев " Ендокринологията в сградата на Майчин дом. Аз влязох на стационар за изследвания и лекуващ лекар ми беше д-р Недева. При микроаденом на хипофизата има два варианта или с медикаменти или операция за отстраняване на аденома. Тези операции се правят в болница "Св.Иван Рилски " от доц. Асен Хаджиянев.

# 602
Има ли някой без лвчение?
На моя позната ( на 23г.) след направен ЯМР в Иван Рилски и откриват микроаденом на хипофизата. Преди ЯМР пролактина е 2-3 пъти над нормата и това е провокирало  изследването. След ЯМР пролактина е 302 (горна граница до 678). Многократно е изследван и се движи в тези граници, затова смятат ,че не е нужно лечение.
Има ли и други в подобна ситуация, без лечение?

# 603
  • София
Аз имам микроаденом в хипофизата 2 мм. Не секретира хормони и няма нужда от лечение на този етап.

# 604
Не останах с добри впечатления и никак не съм доволна от ДОЦ. ТОМОВА КИРИЛОВА! Закъснява, не спазва часовете, преглежда само с пипане като в памтивек, мързи я да чете. Ако я питаш за УВ диагностика, което в 21 век би трябвало да е част от прегледа тя казва отидете, но не казва, че струва 100 лв, даже за осигурени лица, а човек може да няма пари в себе си.

# 605
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не останах с добри впечатления и никак не съм доволна от ДОЦ. ТОМОВА КИРИЛОВА! Закъснява, не спазва часовете, преглежда само с пипане като в памтивек, мързи я да чете. Ако я питаш за УВ диагностика, което в 21 век би трябвало да е част от прегледа тя казва отидете, но не казва, че струва 100 лв, даже за осигурени лица, а човек може да няма пари в себе си.
Как 100 лева за ехограф на жлеза?

# 606
аз ходя при доц. Томова от 3 год вече .За мен е много добър лекар , на фона на това което получих в Бургас от една прехвалена лекарка, която само дето не ме отрови ... От времето, за което ходя при нея, ехографията винаги е била отделно и се прави от д-р Начев в съседния кабинет, като забележете и двамата и Томова и Начев разчитат ехографията. Не съм правила ехография от 1 година някъде и последно беше 60лв, сега не знам колко е ... До сега винаги съм плащала, единствено прегледа ми е минавал по каса . И честно, предпочитам да си платя и да ми направят ехографията знаещи , а не не такива,  които не могат да различат хипо от хипер  ( споменах по горе и за съжаление още не мога да си оправя ЩЖ ).Колкото до чакането - да, тук сте права наистина е неприятно , но постоянно някой колега влиза при нея за доп. мнение.А за съжаление след "честта" за прекараме ковид , а някои и да се имунизират,  жлезите ни са зле....

# 607
  • София
Само че ехографията се включва в направлението и е просто прекалено с това доплащане за какво ли не, вкл. за неща, които се покриват уж от ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт