Майски бебета - 2023 - 2 тема

• 55 553
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
Vikinci, за феталната ходих при Д-р Желязкова.110 лв е цената при нея. Много се чака обаче, да знаеш че ако часа ти е за 10:00 няма да влезеш тогава. Определено си заслужава чакането❤️Прекрасен човек е!

# 436
А вие правите ли упражнения за бременни? Аз напоследък започнах да имам болки в кръста и сутрин съм с изтръпване на ръцете, и един час след събуждане ме болят ръцете, дори като вдигам чаша.
Затова започнах да гледам клипове в YouTube с леки упражнения за бременни, мисля че има ефект, въпреки че на следващата консултация ще се посъветвам с АГ.

# 437
А вие правите ли упражнения за бременни? Аз напоследък започнах да имам болки в кръста и сутрин съм с изтръпване на ръцете, и един час след събуждане ме болят ръцете, дори като вдигам чаша.
Затова започнах да гледам клипове в YouTube с леки упражнения за бременни, мисля че има ефект, въпреки че на следващата консултация ще се посъветвам с АГ.

Бях на ЖК във вторник, но забравих да питам АГ дали може 😂 Ще чакам до 20-ти явно 😂 хахаха

# 438
Аз в общи линии не съм спирала да тренирам, но в много смекчен вариант, никакво кардио и големи твжести. Ако не си направя стречинг като стана ..... Не са добре нещата през деня. 😬 Правя упражнения на пода със собствена тежест, с ластици и с леки гирички само в седнало положение за ръце и гръб - нали после трябва да вдигам детето. Чувствам се страхотно, но разбира се нямам някакви противопоказания.

# 439
И при мен се усеща хълцане през няколко дни. Поне на това ми прилича, странно е.. 😀

# 440
Мамииии 23+1 съм трябва да правя 2 фетална за мамите от варна къде правихте и какви бяха цените имам час за Стоилов добрич който се води извънреден в почивката му и разбрах че е 230 лв което ми се вижда ужасноооооо много

Аз ходя при д-р Давидков (Варна) Плюсове ,че проверява всички вътрешни органи на детето и как функционират , има страхотна апаратура. Няма опашки.
Минуси - много скъп, взема по 200-230 лв. за преглед. Стискам зъби и плащам
По евтин вариант д-р Желязкова (някъде 100-130 лв.), всички я хвалят, обаче губиш цял в ден в чакане и запис за един месец напред...

# 441
Правя от четвъртия месец насам - много леко кардио, упражнения със собствена тежест и много разтягане. Като цяло доста внимавам, но не мога без това. Не съм имала никакви болки в кръста или други неразположения.

# 442
Момичета, днес официално ми потвърдиха, че съм се сдобила с гестационен диабет. Сега трябва да огранича някои храни и редовно да меря захарта. Има ли друга мама като мен?

# 443
Момичета, днес официално ми потвърдиха, че съм се сдобила с гестационен диабет. Сега трябва да огранича някои храни и редовно да меря захарта. Има ли друга мама като мен?
Аз бях така с предишната бременност, сега ще видя и аз края на фев. Доста е тегаво, но се свиква. Бонусът беше че поне не качих много с миналата бременност, и всичко изчезна като бебето се роди.

# 444
А защо се наложи да ви правят допълнителни изследвания. На мен не са ми правили обременяване с глюкоза. Това задължително изследване ли е или се прави само, ако обикновената глюкоза е завишена?

# 445
  • Пловдив
В такъв случай възможно ли е естествено раждане или задължително е секцио?
Аз бях така с предишната бременност, сега ще видя и аз края на фев. Доста е тегаво, но се свиква. Бонусът беше че поне не качих много с миналата бременност, и всичко изчезна като бебето се роди.

# 446
В такъв случай възможно ли е естествено раждане или задължително е секцио?
Няма проблем с ест раждане, аз така родих. Особено ако се контролира захарта добре, бебето е с нормално тегло. В болницата трябва да им кажете, защото след раждането проверяват и на бебето захарта. На моето беше нормална.

В Германия правят на всички обременяване с глюкоза (не на гладно, 2ч отнема), и ако е лош резултата, правят пълно обременяване (на гладно, 3ч). Аз съм с две ръце за, защото никога не съм предполагал че мога да имам проблем. Бях и доста слаба като го откриха първия път, единственото подозрение беше големия размер на бебето

# 447
Ще споделиш ли с какви храни си се хранила основно?
А и ако си ползвала глюкомер за лентичките разбрах, че са еднократни, игличките предполагам и те се сменят на всяко боцкане?

# 448
А и ако си ползвала глюкомер за лентичките разбрах, че са еднократни, игличките предполагам и те се сменят на всяко боцкане?
Плодове ми забраниха, освен примерно от по-киселите по малко следобед.
Въглехидрати намалих много, ако е хляб само пълнозърнест, също и ориз и отново по малко. Млякото директно смених с Алпро и подобни с 0 захар и въглехидрати (соевото).
Ядях много ядки, месо и зеленчуци, както и много сирене (всичките са почти без въглехидрати).

Моя основен съвет е да ядеш по-умерени дози и да има към 2ч между тях.

Лентичките са еднократни, но да ти обясни ендокринолога за иглите. Моите са на Рош и се слага нов барел, в който има 6 зареждания. Обаче един барел уж за цял ден боцкане може, защото всяко натискана на бутона завърта и вади май нова игличка. Това винаги ми е било объркано, така че пак ще ги карам да ми покажат, отиди в аптека ако няма кой да ти покаже.

# 449
Плодове ми забраниха, освен примерно от по-киселите по малко следобед.
Въглехидрати намалих много, ако е хляб само пълнозърнест, също и ориз и отново по малко. Млякото директно смених с Алпро и подобни с 0 захар и въглехидрати (соевото).
Ядях много ядки, месо и зеленчуци, както и много сирене (всичките са почти без въглехидрати).

Моя основен съвет е да ядеш по-умерени дози и да има към 2ч между тях.

Лентичките са еднократни, но да ти обясни ендокринолога за иглите. Моите са на Рош и се слага нов барел, в който има 6 зареждания. Обаче един барел уж за цял ден боцкане може, защото всяко натискана на бутона завърта и вади май нова игличка. Това винаги ми е било объркано, така че пак ще ги карам да ми покажат, отиди в аптека ако няма кой да ти покаже.
Благодаря. Ще питам и в аптеката откъдето купих глюкомера, защото ако трябва и иглите да сменям, те отиват 9 за ден.

Общи условия

Активация на акаунт