На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 535
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
И аз режа ноктите само като спи, иначе не дава. 😂

И при нас е ад пак - две вечери не знам как така спа добре, викаме си - айде, мина регресията или там каквото е..уви, сега пак ви пиша в някакъв промеждутък на люлеене и обикаляне 😩

Деси, аз също хващам гората и ми иде да се метна.. Чувствам се виновна и се обвинявам, че съм така, но наистина дотяга - цял ден това еднообразие, цяла нощ съдиране от рев, еми побъркващо си е.. 😞

Филме, благодаря за съвета за банана, няма да го забравя! А също за маслото - винаги ли трябва да добавяме, т.е във всяко пюре или? Помня, че беше казала, че се добавя май колкото грахово зърно?

Ах, да ви оздравяват бързо бебчовците! ❤️ При нас зъб още не е избил.. Иначе и аз всеки ден с този рев тръгвам за педиатърката, но
 нито има температура, нито има сополи, само леко му хърка носът, но нищо кой знае какво - почнахме да пускаме радиатора повече, защото е ледник в детската и май е от това..то попринцип ни е много сух въздухът, нищо, че имаме дифузер ( не знам колко работа върши.. )

Иначе както спи, започва едно мятане и приплакване, просто не знам какво става, не спи спокойно и това е.. Нека наистина силата бъде с нас хахахахах! 😁

Последната една седмица беше най-зле, хем приспивам по цял ден, хем през 10-15 минути се буди - пълен кошмар.
При нас е абсолютно същото.. просто не знам вече...

Пробвахме камилия, калгел, анафтин, нищо не помага при нас.  🙁

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 02:26 от hopetohope

# 166
  • Замък сред облаците
И аз преди режех ноктите насън, вече се буди като го хвана за ръчичка и не става. И без това има 4 дремки по 30мин, ако прекъсна някоя ще е тегаво. Та затова…
Вече си изкарва по 2-2,15ч буден без проблем.
Втора нощ прави 5-6 часа пауза между храненията, на този фронт съм доволна. Дано успеем да увеличим малко като количество дневните - сега е на 750-800мл АМ и 10-20гр пюре. От картофа не получи запек, даже вчера 2 пъти напълни памперса. След втория ден цветът беше по-зеленикав и с малко слуз, но след това не е имало отклонения освен в малко по-плътна консистенция. Вече гледам да предложа водичка и между следобедните хранения, изпива 2-3 глътки, ако е жаден, ако не е отказва.

# 167
Очаквах 5та поредна лоша нощ, но О! Чудото се случи! Бебето спа!

Вчера наобед ходих за Дентинокс, но нямаха. Препоръчаха Дологел “същото е, с лидокаин, само че по хубаво”.. мазах наобед, не видях особен ефект. После чета листовката, лидокаин друг път. Грам лидокаин няма. Вечерта овладяхме положението с раницата, намери си презрамката за дъвкане и с разнасяне не ревеше. Баща му взе в крайна сметка Дентинокс, намазахме го преди лягане и…. Спахме цяла нощ.

По план вчера трябваше да почна захранване, даже му направих пюре ама в тая истерия нямаше как да му го дам. Днес, ако е по културен, го почвам с картофа.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 08:24 от Muppa

# 168
За добро утро! Hug
Heart HeartHeart

"Познавате ли онова чувство, когато се събудите посред нощ и е студено и памперсът ви е тежък.  И има толкова много странни звуци навсякъде около вас, и е тъмно и страшно.  И получавате удар в главата си и ръката ви е тази, която е в собственото си приключение.  И вие изобщо не можете да я контролирате и тя се хвърля наоколо, драска лицето ви и дърпа косата ви.  И краката ви започват да ритат надолу завивката, въпреки че ви е студено и се опитвате да ги накарате да спрат, но те имат собствена воля.  И така вие лежите там напълно безпомощни с размахани крайници, които искат да правят всичко, но нито едно от нещата, които искате.
 И не можете да намерите мама. Викате я и се чувствате наистина уплашени.  Ами ако любимата ти майка не дойде за теб.  Не можеш да си представиш нещо по-лошо и започваш да плачеш, защото ти липсва толкова ужасно.  Никога не сте се чувствали толкова сами, както в този момент.
 И тогава тя изведнъж е там.  Стои точно до леглото ви и ви гледа с тревога и любов.  И тя е най-красивото нещо, което някога сте виждали.  И ти й се усмихваш от щастие и облекчение.  Не мислите, че някога сте се чувствали толкова щастливи, колкото в този момент.
 И тя те вдига и те притиска до себе си.  И тя мирише на себе си, а също и малко на теб.  Като мляко, безопасност и любов.  И това е най-добрата миризма в целия свят.
 И тя е топла, сигурна и мека, ръцете й те галят, храни те и тананикат любимата ти мелодия.  И ти обичаш гласа й. Познаваш го много по-дълго, отколкото познаваш нея.  Приспивал ви е и ви е карал да се смеете и ви е успокоявал, когато сте били притеснени.  Това е най-красивият глас в целия свят.
 И можете да легнете върху нея и усещате как цялото ви тяло започва да се затопля отново.  И вашата все още студена ръка започва да я гали и се придвижва нагоре към врата й и случайно я одрасква.  Глупава неконтролируема ръка.  Но мама не се ядосва.  Тя хваща глупавата ти ръка в своята и тя отново става топла.  И това е най-хубавото чувство на света.  Точно тук в ръцете на мама, с твоята ръка в нейната.  Дори памперсът вече не е толкова ужасен.
 И усещаш как очите ти натежават и знаеш, че вече всичко е наред, защото мама е тук.  Твоята майка.  Твоята прекрасна, невероятна майка, която винаги се грижи за теб.  Нощ и ден.
 Поглеждаш към нея за последен път, преди да заспиш.  Тя изглежда уморена и очите й са затворени, но въпреки това тя все още е най-великолепното нещо, което познаваш.  Колко невероятно, че тя иска да седи тук с теб в този момент.  Колко удивително е, че тя винаги ще седне с теб за малко, когато имаш нужда от нея.
 Усмихваш се на себе си.  Какъв късмет имаше, че тя стана твоя майка.  Най-перфектната майка, която някой би могъл да иска.
 Знаеше, още преди да я видиш, че тя ще бъде най-доброто нещо на света.
 О, как я обичаш.  Майка ти:heart:"

# 169
  • София
Мис, много е хубаво това! Heart За ноктите забравих да кажа - режа ги като е будна, баткото като си играе тя го гледа с интерес, просто я взимам в скута ми и така режа. Мисля, че вече е свикнала и не си тегли ръцете като рефлекс. Днес сме на коледна фотосесия, стискайте палци поне да няма ревящи деца!!!

# 170
Честити първи зъбчета!

Аз често като гледам на Дара беззъбата усмивка си казвам, че няма да е за още много дълго и ме напушва на рев, че пораства! Grinning
Като ви чета с регресиите и никненето на зъбки малко се чувствам притеснена. То вярно, че не при всички деца е така, ама все пак.

Аз също признавам, че слагам Дарина пред телевизора за 5 минути 4-5 пъти седмично. Пускам и YouTube sensory видеа с подскачащи плодчета и зеленчуци. Голям хит са в англоговорящите форуми. Имат обучителна стойност (Hey Bear Sensory е каналът).Доколкото знам проблемът на екранното време преди 2 годинки е, че влияе зле на комуникативните способности. Може би с идеята, че децата се зомбират и не комуникират с родители, братя, сестри и т.н. Мога да кажа също, че моята госпожица изобщо не е впечатлена от телевизора...но телефонът е толкова интересен!! А, го ползвам както в момента, само докато тя спи. Но баща ѝ е през цялото време пред неговия...
През останалото време пускам телевизор, докато тя е в другата стая и слушаме цяяяял ден Коледна музика!!!
За ноктите вече ги режа с ножичка с предпазител след моя гаф с нокторезачката и клъцнатото палче. Cry За да не се движи много, ѝ пускам песни на Shaggy. На случаен принцип разбрахме, че го харесва. Заслушва се в Елвис. Нещо по плътни мъжки гласове си пада. Grinning

Допълвам си поста, за да не спамя допълнително. Решила съм, че ще уча Дара на ASL/бебешки език със знаци. Някой има ли опит? Започнах да ѝ показвам знака за мляко, знам, че ще отнеме време да започне да показва и тя, ако изобщо реши след десетия месец може би.

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 11:35 от Bubblezz

# 171
Момичета, дентинокс давате хапченцата или мажете гел?

# 172
Екранното време е вредно и за зрението и за все още развиващия се детски мозък - така да се каже детето все още не може да осмисли видяното и претоварването на мозъка се отразява зле. При всички положения до годинка и половина е хубаво тотално да се избегне, ако е възможно. Всеки ден със сигурност не е добра идея. Сега децата трябва да развиват когнитивниге си способности и чак след годинка и половина - две могат да осмислят видяното, без това да им вреди до такава степен, затова препоръките са за нула екранно време до 2 годинки.
Като цяло и аз не бих рискувала твърде, макар че трябва да си призная че понякога Йоан се заглежда в телефона ми, но ще се опитам да го спирам, щото това пък е съвсем безсмислено, а и синята светлина също влияе.

Иначе Дентинокса така и не успях да го намажа много се дърпа особено сега както го мъчим все нещо да му даваме. Не знаех че има и хапченца.  Давахме и Камилия но не знам дали има някакъв ефект

# 173
Дентокинд било 😁

# 174
  • Замък сред облаците
ASL e American Sign Language. Не съм сигурна че у нас ползват същия, има разлики съществени. И аз го обмислях, но ако почнем ще е българския.

# 175
Нищо не съм чела за това, има ли ползи за бебетата?

# 176
  • Замък сред облаците
Вид невербална ранна комуникация с бебето. Стимулира методите на комуникация, практикуват го основно глухонеми като не могат да чуят че бебето реве и да различат видовете плач. Май около 5-6м се почваше като почнат да копират от възрастните.

# 177
Мда, може би, да видя знаците на българския вариант дали са по-лесно за показване. Чела съм, че може всякакви, дори и собствени знаци. Иначе идеята е също така да могат да комуникират с родителите с цел да се избягват изблици на гняв/раздразнителност (tantrum) още преди да са усвоили добре говоренето. В случая, ако детето проговори рано, може да не е от голяма полза.

# 178
Мис, разплака ме Simple Smile
Ноктите в нас ги реже таткото и то докато бебка е будна, за мой ужас. Все си представям кървища и го карам да го прави докато спи, но той така иска. Аз само минавам ръбчетата следващия ден, защото обикновено остават и ме драскат.
Да ви кажа колко ме е яд. Онзи ден й купувам едно комплектче от 3 части - боди, панталон и суитшърт. Уникално сладки. Имаха само 68 и малко се зачудих, но все пак бяха уголемени и с 3 пръста по-дълги от тези, които носи в момента, та ги взех. Изпрах ги и вчера ги обличам - бодито супер, панталонките супер, суитшъртът - тесен. Гледам на него има отделен етикет отстрани - 0-3месеца. Сега какво да правя, изпрани са, не пазя бележката. От малък квартален магазин са, сигурно още ме помнят, но дали ще го сменят...Имам ли право изобщо или да съм гледала. На етикета на бодито пишеше 3-6м и не се сетих да погледна всеки етикет по отделно.

# 179
С каката ходих даже на курс. Ужасно много исках да я разбирам и да и дам шанс да комуникира преди да може да говори. От една страна е важно за комуникацията и връзката родител-дете. От друга страна децата са много по-спокойни като имат възможност да се изразят.
Има разлика в езика. Глухонемите също според езика си имат техни специфики. Аз го учих тук в Германия и с малкото от 8 месец пак ще го практикувам. Мисля и пак да мина курса. При нас много помогна. Дъщеря ми проговори рано. Но това и помогна да разбере, че има и друг начин, ако и липсва дума.

Общи условия

Активация на акаунт