На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 574
  • 772
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Матея много съжалявам за стреса през който сте минали и изобщо за цялата ситуация. Радвам се, че е добре вече и дано от тук натам все по-добре да става. Ние с Алис сме в някаква задънена улица и си стоим на едно ниво.. не става по-зле слава Богу, но и няма никакво подобрение. От сряда не е вдигала температура, днес я слуша 30 минтуи сигурно и каза, че е прекрасна.. излекувана и останала задна хрема+ сополи + лиги в гърлото и от тях кашля. Дори ни спря инхалациите с Пулмикорт и много се притесних. Искаше някакъв сироп да изпише, но предвид че не е захранена и възрастта остана само Стодал като вариант. Аз този сироп не мога да го понасям, защото всеки който го е пил, казва че от него кашля повече и става по-зле. Алис през деня си подкашля, но си играе и си спи, особено навън. Днес имаше повече апетит, изпи си всичкото мляко, но нощите са кофти. Закашля се и от напъни да кашля си повръща млякото. Направо ми е много криво как се мъчи душичката и се чудя изпускам ли нещо, може ли някой да и изпише по-добро лечение. Всеки ден ходихме да я слуша педиатърката, сега се чудя дали да не я водя на частно утре или на 25ти. Ще се побъркам с тоя кошмарен RSV .

# 406
  • гр.Пловдив
Матея, голям стрес сте изживели и вие. Радвам се, че е минало!
Като можеш пиши кой е инхалатора, ако го има в Бг може да е полезен на някоя майка в нужда (ние още нямаме такъв уред).

Теди, а дали не е ухо покрай зъбчето? Щом само с панадол успокоява?

АА,незнам,надявам се,че не или поне няма как да разбера..Frowning1,В тази връзка с ушите -как ги чистите вие? Аз само мидата с бебешки клечки с ограничител и пак едва успявам,понеже не дава да се пипне ,върти се яко и е мисия невъзможна..,но от канала направо си изтича калта и всеки ден са й все мръсни мидите и баща й все ми се кара,но аз друг начин не виждам Thinking

Тези пътувания и гостувания по празниците хич не са ми по вкуса,дано да не лепнат нещо ,че като гледам и слушам гъмжи от вируси ..

# 407
  • Замък сред облаците
Аз живея рисковано както и друг път се шегувам - минавам с обикновена клечка особено след баня, за да не остава вътре вода. Държа му главата стабилна с една ръка, да не стане фал. Иначе наистина буквално тече от слуховия канал ушната кал ако не се чисти няколко дни. Ако не е след баня обърсвам само около входа или с клечка (със или без ограничител) или дори и с чиста салфетка, колкото да попие мазното. Ухото е самопочистващ се орган като всички в тялото (с един или друг механизъм), затова и ушната кал “изтича”, реално е важно да се обере излизащото навън. Непочистването обаче може да доведе до натрупване и запушване и да трябва да се правят промивки при УНГ, които не са болезнени, но не са и приятни (най-често със спринцовка с топла вода).
Аз съветвам да се водите по себе си и да съблюдавате дали му е ок на детето.

Майка ми никога не ползва клечки за уши и няма проблеми - това по съвети на УНГ, ние с ММ ежедневно си чистим ушите, защото иначе ни се натрупва, но като цяло сме с мазни кожи и скалпове, та сигурно и това влияе. Като дете не са ми ги чистили и ме водиха няколко пъти на УНГ за “продухване” докато накрая сама почнах да си ги чистя. Важното е да е внимателно без много търкане. Ако няма много отделяне на секрет (то си се вижда), няма нужда и от често почистване ушето.

# 408
Аз чистя с клечка с ограничител, нямаме драма, проблемът е с физиологичния разтвор в носа, не ми позволява, та за да стане пея Рачо Капитана или с нещо някой я разсейва.

Ушите си чистя от време на време със спрей с масла, виждам, че може да се ползва от 3+ месеца, но не съм питала ЛЛ.

# 409
Мили мами, желая на всички светли празници, здрави и весели бебенца и много щастливи празнични дни. Който е болен бързо да оздравява и много светлина в душите ни на тоя хубав празник!

# 410
Момичета, весели празници на вас и семействата ви! Бъдете здрави, много щастливи и се радвайте на всеки миг с бебчетата! На всички болни бързо оздравяване! Heart

# 411
Ние пък стигнахме до болница, не знам бронхиолит ли е, пневмония ли е. Венозен антибиотик, инхалации, урбазон. Решихме да празнуваме след няколко дни живот и здраве като ни изпишат. Даже в къщи никой няма да си отваря подаръците и ни чакат.
Чистачката сутринта ми пожела "Честита Коледа" и аз в отговор ревнах. А снощи половината отделение ги бяха пуснали да си вечерят в тях, пак ревах. Главата ме цепи от тъга, че сме тук и притеснение за нея едновременно. Предложиха ни да я лекуваме в къщи заради празниците, но предвид това колко е малка и как свистяха гърдичките, не ми се рискуваше. Иначе няма температура, яде си като преди, само дишането е кофти. Много ме е страх от спастично дишане, все едно се задушава.
Ами....пазете се. Ние уж се пазихме, но е много коварен вирус. Брат й е със слаба хрема, нищо му няма, но на нея така й подейства.
И мисля, че тази година разбраха, че дядо Коледа не съществува. Защото когато не съм в нас на Коледа очевидно нито някой е ял от оставените бисквитки, та ние дори бисквитки не опекохме, нито ще има подаръци. Може би само по един колкото да не е без хич. Еми...живи и здрави, Коледа ще е на 27-ми в най-добрия случай.
Весели и спокойни празници на всички.

# 412
  • Замък сред облаците
Честито Рождество и от нас! Желая ви най-вече здраве!

Рафаела, щом сте почнали антибиотик, вярвам че на 3-4 прием вече ще има подобрение, особено в комбинация с урбазона.
Датите не правят празниците, хората ги правят, едно по едно ще си дойдат нещата по местата. Да оздравява бебка!

# 413
  • София
Антибиотика ще помогне ако изследваниятя показват високо црп като за бактериална инфекция. Не знам къде лежите, надявам се да са наясно докторите с този факт. В провинцията често не са. Мен много ме е яд, че с баткото започнахме антибиотик и удължихме процеса на лекуваме (3 седмици!!!) ако го бях завела на адекватен унг отдавна да сме забравили, ама … След безумното решение на педиатърката ни, да спрем Пулмикорта на Алис и да давам Стодал!!!!!!??!! и поредната ужасна нощ, в която милата се разцепва да кашля и повръща от кашлица, вчера я заведох в клиника Вела и попаднахме на най-якия УНг на света - доктор Улевинов. Та още със слагането на слушалите чу хриптенето, успокои ни че е много леко за сега и ако започнем правилно лечение няма да стигнем до болница. Изписа Вентолин+ Пулмикорт + физиологичен разтвор през 12 часа инхалация , Тонимер бебе, Витамин ц, Фенистил. Каза, че ефект ще има моментален защото ще намалее спазъма, който пък така ядно се чува, че дори аз разбрах какво е спазъм. Очевидно и баткото е бил със спазъм! Та за пръв път от две седмици насам спахме спокойно и без нощно повръщане, станахме в 9! След днешната инхалация дори не е кашляла вече 3 часа и много се надявам да сме го хванали на време и да не стигаме до кислород и урбазон. Каза, че антибиотик за този вирус без високо црп е абсурдно и освен да натовари допълнително бебешкия организъм, друго няма да направи. После как няма да са пълни болниците с такива неадекватни лечения на педиатри, меко казано съм бясна. До днес изобщо не ми се празнуваше, нищо не ми се правеше, само исках да е здрава. Нощес ставах да опаковам подаръци, бисквитки и ние нямаме. Калин обаче нито се сети за бисквитки , нито за мляко. Освен всичко останало мислех изобщо да не му казвам, че днес е Коледа, а да изиграем цялото това нещо с подаръците понеделник или вторник като са по-добре. Много дълго стана, исках още вчера да пиша за нашия случай, с цел да предпазя някое друго бебче от грешно лекуване. Но просто нямаше кога и беше пълна лудница.
Весели празници от нас и дано оздравеем всички и бъдем много, много здрави! Решили сме ако е добре утре, вторник все пак да идем на Козлодуй.
Рафаела кураж, стискай зъби, абстрахирай се от това, че са празници и се гледайте с бебка. Ако са и включили вентолин много бързо ще се оправи, ще видиш!

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 12:08 от Десислава``

# 414
  • Замък сред облаците
Деси, при вас са така нещата, при други точно от АБ се повлияха добре децата с бронхиолит и бронхити. Тамън няколко приятелски бебета са ми под вниманието. При вас не е била точна диагностиката, но нека да не слагаме всички под общ знаменател….

П.п. Върлуват и РСВ и грипове А и Б (А уж преобладавал), отделно и другите сезонни не са изчезнали, както и ковид. Че и варицела, скарлатина и въшки. В семействата с 2 или повече деца в градинска и училищна възраст също може и лесно да се насложи бактериална с вирусната инфекция и т.н. Нека да не се лекуваме онлайн, но все пак съображенията и съветите за едно на ум са добре дошли ❤

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 11:44 от АА

# 415
  • София
За това казвам, ако е високо црп. Моето мнение е такова, след разговори с няколко лекари. Доктора каза "този RSV вирус не е нов, от стотици години е и всеки път се лекува по един и същ начин, учудвам се как някои колеги не го прилагат. " То е ясно, че нелекувано правилно вирусна инфекция може да премине в бактериална, точно са това съм ядосана. Ако не бяхме отишли вчера на частен преглед, днес щяхме да сме в Александровска 100% ако изобщо има места. Нямам намерение да лекувам никого аз, просто ако някой ми го беше казал това миналата седмица щях да съм много благодарна - кой разбрал , разбрал.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 12:14 от Десислава``

# 416
  • Замък сред облаците
🤗 Дано Алис бързо да се повлияе е от сегашното лечение. Иначе те разбрах, просто уточнявам, че понякога в паниката може да се забием много в конкретна посока.

В Майките на София днес е пълно с постове за кашлящи деца от всякакви възрасти и въпроси “Кажете какво ви изписаха, какво да взема…” 🙄

# 417
  • София
Ами да, разбирам ги да ти кажа. Самата аз дори исках да видя на другите бебета какво са изписали лекарите за да ми светне лампичката, че при нас е тотално грешно всичко. Но, това не значи, ме бих хукнала за лекарства в аптеката и бих ги дала. В една сверка при кои, какво е преработило обаче не виждам нищо лошо.. покрай мен също имаше малки деца и бебета на вентолин от самото начало и отдавна забравиха, че са били болни. Именно тогава ми светна, че може би не ни лекуват правилно. 🤷♀
Редактирах си малко поста, че под афект писано по друг начин звучи.
Положението е страшно, вчера пред нас имаше 14 деца, а беше едва 11 часа…

# 418
  • Замък сред облаците
Абе и аз се интересувам информативно и следя ама знам и такива дето не ходят по лекари и ми става страшно. Като не визирам дамите от нашата тема, само отбелязвам, че за мен е притеснително при бързо развиваща се клинична картина, че не ходят на лекар 🫤

# 419
Светли празници и от нас! Пожелавам ви най-вече да сте здрави и да има вяра и любов в сърцата ви! Болните деца бързо да се оправят и всичко да е скоро зад гърба ви.
И нашата кака е с хрема, носа и тече като водопад от днес. Като ви чета и настръхвам, както и не сме в София, ако нещо стане, не знам къде ще търся адекватна помощ. На бебка за сега нищо не виждам да и има, но носа и прихърква, сополи обаче няма. Той носа и често прихърква не е от сега, но все пак. Ще следя положението много внимателно, че много ме е страх тази обиновена “хрема” да не се окаже нещо по-сериозно за бебето.
За колко време се разви при вас този вирус, по-скоро кога се заразиха бебетата от по-големите батковци и каки? Аз все имам някакъв страх, че няма да усетя кога да я зведа на лекар и бързо ще развие някой бронхит. Все черни мисли са ми в главата, ужас.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 14:59 от philipa_

Общи условия

Активация на акаунт