На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 574
  • 772
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ще ходим още сега до Александровска да я прегледат, че такова кашляне удари нощес…

# 436
Това, което разбрах от тук е, че този вирус се лекува доста време. Можело и над седмица да свиркат гърдичките. Не се повлиява от една инхалация, както ми се е случвало с други вируси с баткото. А може би защото е бил по-голям. При всички деца в отделението е така, някои се повлияват за 3-4 дни и ги изписват да продължат с инхалации вкъщи, други повече. На нас ни е 3-тия и в момента си има лек спазъм, а сме след инхалация увеличена доза в сравнение с началото. От случай до случай има разлика, отделно по-дебелите бебета, както е при нас, правят по-силен спазъм. Вече 3ти пореден лекар ми го казва, но какво за Бога да я правя, на диета ли да я държа? Трябвало да отслабне. Кърмаче. Нямам думи. Ще отслабне като пропълзи.
За АБ не знам дали беше правилно, но като съм дошла тук не ми се иска да се меся в работата на лекарите, не ми е професия. За момента важно ми е просто да се приберем здрави. И аз имам богат опит с бронхоспазми от баткото, но никога на такава възраст. Просто щях да умра от страх ако бяхме в нас, познавам се.
Ние започнахме лечение веднага. Първия ден като се изкашля няколко пъти я заведохме при личната, защото беше петък. Вече имаше хрипове, а след снимката се доказа и пневмония. Още не мога да разбера как е станало толкова бързо. А, сещам се за една причина - вчера видях че са пробили 2 зъба.

# 437
  • София
Малко ме успокояваш.. ние ходихме, прегледаха я още си има хрипове и ни увеличиха на три пъти инхалация с вентолин в 8 в 2 и 20:00 пак.. Дано се повлияе, според мен е по-зле, защото в събота не се чуваше нищо, а сега като си сложи човек ушето на гърдите и се чува свиркане при издишане. Казаха до 29 да правим инхалациите и да идем при педиатъра да я чуе. Ако забележим промяна към по-силен спазъм или спре да се храни да се връщаме отново да я прегледат. Много ми е притеснено вече, надявах се да мине за 2-3 дни да спрат хриповете и до седмица да спре и кашлянето, но явно някакви фалшиви илюзии.

# 438
Редактирам, че сега виждам, че си писала, Деси.

Деси, дано са реагирали адекватно днес. Не е добре да се мъчите с такава кашлица. Със съседката говорих пак, че Мати не иска да пие мляко пак. И тя каза инхалация на макс. Всеки 3 часа, ако се налага и повече. Ако е по-рядко да е само физ. разтвор. Питах я къде е границата ... Няма такава при този гаден вирус, ми отговори. Питах и за пулмикорт. Отговора беше, че винаги съветвали тук първо да се инхалира салбутамол с физ. разтвор, за да се отворят бронхите и след десетина минути пулмикорт. Така имал шанс пулмикорта да подейства.

Щом има промяна към по-лошо, зналинса и били малко тези 2 инхалации за деня. Направете 2 дни по 3 и ако нужда включи още една, но само физ. разтвор. Стискам палци бързо да видите подобрение.

Рафи, при вас явно много бързо е станало пневмония. Лекарите в болницата ми обясниха, че бебетата супер бързо минават от настинка към бронхит, бронхеолит и после пневмония. Някои дечица ги минават едно по едно, други се разминават само с първото, трети скачат на тежките развития. Но това с килограмите е несериозно. Дали има научни доказателства за тази глупост? Мати не е нито дебеличък, нито слабичък. Педиатърката каза, хубаво е да имат малко резерва поне. А като започнат да се движат скоро гривничките ще изчезнат. Никакви диети. Да си пие на воля и да се оправя и твоята сладурка.

# 439
Дано се подобрят вече дечицата и да минава, егати мутиралия вирус. Ужас просто.
Матея, този инхалатор напомня на омрон инхалаторите и той е компресорен, може би е по-мощен, не му знам на нашия характеристиките точно, но съм много доволна. На бебчетата с маска ли има правите инхалациите или с мундщука?
Аз съм нащрек през цялото време и само си мисля ако ще се разболява, дано поне е в София.

# 440
Включвам се набързо - весела Коледа на всички и бързо да се излекуват болните бебчета.

Пак да предложа, ащо някой не намира вентолин имам закупена цяла кутия, турски.

Ние загубихме една частичка на инхалатора и сега не правим никакви, много се ядосвам. Няма и кой да ни даде, всички на някъде или болни. Поръчах резервни части, но кой знае кога ще дойдат. Дано да не се влоши само, по принцип вече е у само на ф.р. С мундщука иначе правихме, лапаше го и го гризкаше.

https://youtube.com/shorts/EnmUCSe9Scg?feature=share

Адаш, съвсем сме си лика прилика е нашата фотосесия е с такива мотиви 😂

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 21:23 от deska90

# 441
Инхалации правим с маската. Мати май осъзна, че това нещо му помага и вече сам си придържа маската и чака търпеливо да свърши разтвора, а той си бърбори през това време.

# 442
И ние правим с маска. В началото доста плачеше, но вече свикна милото.
Деска, турския вентолин пак ли е вентолин или нещо друго аналогично и дозировката същата ли е?
Матея, и на мен така ми звучи. Обаче го написах именно защото ми го казаха 3ма един след друг, нали се изреждат на визитации всеки ден различен. Не знам къде е логиката, но утре ще питам пък. Да се обосноват Simple Smile Но няма диети разбира се, същия филм го играх и с батковците, 13 и 14 кг бяха на годинка.  А сега са слаби и атлетични.

# 443
  • София
И при нас по същия начин, Алиска си държи инхалатора и според мен и е добре. Протестира само като я сърбат зъбаците много и иска да го махне и да си набута юмрука в устата.
Адаш, тези снимки са си от нас, лигавихме се вчера. От фотосесията още не са ни готови. Матея, много се надявам да подейства лечението. Утре ще пробвам и аз както ви е казала съседката ви, да инхалирам пулмикорта след 10 минути.  
Явно това е била точната ни терапия, защото нощес спахме, да е кашляла 2-3 пъти. От както е станала в 8 също се е прокашляла 2-3 пъти и то леко без пристъпи. Много се надявам да е минал преломния момент и до ден-два да и мине. На 29ти ще ходим на частно да я преслушат и ако всичко е наред отиваме на Козлодуй. Направо го усещам като коледно чудо Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 11:58 от Десислава``

# 444
Здравейте, може ли снимки на турските лекарства?
Както казах за гръцкия Вентолин и Пулмокорт, те са в друга концентрация и трябва докторът да сметне как точно се ползват (или фармацевт)
При гръцкия пулмокорт дозата за нас ще е 1/4 от ампулата за вентолина дори не знам. Дано не стигаме до тях. Но като гледам нашата докторка иска пулмокорта да остане още 5-6 дни след вентолина. Явно като всеки кортикостероид трябва мн постепенно спиране. И ние сме на преглед на 29-ти в някакъв частен детски белодробен кабинет. Дано установи подобрение.
И ние инхалираме с маска. Първите дни стоеше мирно, сега вече много му писна и само се върти, та включваме "кукления театър".
Гледам по тв, че говопрят за епидемична обстановка, само че тук София дори в болниците са мотат мн хора без маски...
Да ги направят задълцителни поне, че в бг явно не се сещаме сами.

# 445
Мисля, че са задължителни в болници, поликлиники, аптеки, но кой ли го спазва. Мен ме е яд, че не включиха учениците онлайн за няколко дни преди празниците, можеше и да ни се размине, но само мога да гадая. Като знаят, че наближава някаква епидемия, ами имат тренинг вече, да спрат всичко, което може за няколко дни, а което не може - с маски.

Днес е първия ден, в който усещам подобрение. Тоест не чувам свиркане, а се чува само на слушалка. Стискайте палци и може за Нова Година да сме си в нас, така ще празнуваме двата празника наведнъж. Ама си мисля за сармички, постна питка и всичко останало. И снимки ще си направим и ще си ги надпиша "От моята първа Коледа". Няма да се дам без първа Коледа пък!!!

Имам питане, тъй като кожата й пак става суха, но някак по цялостно, дали мога да я мажа с Авент Екзомега като лосион, тоест цялото тяло или е само за локални места?

# 446
  • София

Това е турския Пулмикорт и е 1:1 с нашия. Вентолин също бях взимала за приятелка, но не съм го снимала. Според не е същия като бг за дозиране. За гръцките нямам идея.

# 447
Ето това е турския вентолин. Споменах на докторката тогава, не ми е казвала да променям дозата, а тя беше 4 капки вентолин с 1/3 физиологичен разтвор.

За мен риска е, че ако не дай си боже стане нещо, не може да си търсиш правата.

# 448
На мен нашата педиатърка ми беше подарила някакъв турски вентолин, който е на дозички точно като Пулмикорт. Уж го бях снимала , за да го търся, но ... Снимка няма

# 449
Здравейте, аз съм от августовската тема, но бебето се роди юли и следя и вас, и в момента е с бронхиолит Simple Smile турският вентолин е 5:1 с българския, ако български ви е изписан 0.1мл, слагате 0.5 турски, защото българският е 5мг/1мл, а турският е 2.5мг/2.5мл, което е 1мг/1мл, тоест 5 пъти по-слаб

Общи условия

Активация на акаунт