На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 560
  • 772
  •   1
Отговори
# 495
Ние минахме консултация, да почваме плодови пюрета и каши е указанието. 69см, 7,5кг е вече Йоан.

От седмица се обръща по корем, понякога и по гръб. Много е сладък като иска да го вземем, вдига ръчички нагоре. Казаха ни като навърши 6м след десетина дни да почнем да го слагаме да сяда с опора от възглавници вече. Аз от вчера почнах по минутка-две да правим упражнението за правилно сядане от стоеж по корем, бях го споделила видеото по-рано през месеца.

АА, може ли пак линк към видеото за сядането?Simple Smile

# 496
Болните как сте, оздравяхте ли? Рафаела, вие ли бяхте в болница, изписаха ли ви вече?

ММ се опитва да се разболее, по същия начин както бях аз преди няколко дни, надявам се само дребчо да не изкара нищо.

Захранването върви при нас с пълна сила, без изненада не пожела да хапне цяла порция като онзи ден, но аз и не настоявам. Да яде колкото иска. Иска ми се да почна да предлагам парчета вече, ама ме е страх като не може да седи още.

Исках да ви питам като ядат пюрета бебетата, чувате ли хрипове? Като почне да яде пюре, по някое време почва яко да хрипти, по някое време се изкашля и премине. Доста ми е странно и се чудех дали е нормално.

Опитвам се да реша сложен математически казус - режима на бебето! Мисля обаче, че няма решение тая задача. Искам да наглася деня по часове да е малко по стабилен ама нъцки, не мога да го измисля как да стане. Става и ляга горе долу по едно и също време. Яде по едно и също време. Всичко е с плюс/минус 30 минути. Ама дремките през деня са леш, най-вече щото идва време за храна и прави кратка дрямка вместо дълга. Кратката не му стига, после не може да издържи интервал, налагат се и 4 дремки… накрая положението става оле мале. Трябва да го наглася някак ама как… 🤷♀ някъде четох, че в този период 5-6 месец, бебетата най-лесно свикват на приучване към самостоятелно заспиване. За тези с трудното заспиване може да пробвате сега как е.

# 497
Благодаря за идеята, ще тествам самостоятелно заспиване, бях забравила кога беше. Днеска дадох лактана, изпи 30 мл и си търсеше гърдата после, но все е нещо. Много сме уморени на прага на новата година, даже бях забравила, че е утре. Весело посрещане на всички, здраве и всичко лошо да остане в старата година.

# 498
  • Замък сред облаците
Лавинка, ето видеото: https://www.instagram.com/reel/ClS6v43ILt1/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ние днес тепърва заместихме обяд и СЗ с пюре и каша. Според ЛЛ трябва да обядва пюре, СЗ плод и за вечеря каша, останалите хранения млечни. Вчера се прибрахме след 18ч, пробвах да дам каша с АМ (уж може според указанието на Плазмона - тази с ориз, тапиока и царевица). Ей богу, с такова отвращение само пащърнака плю. Днес пробвах да дам 100гр каша (с вода само) с 40гр сливово пюре на Гербер, омете го за нула време и търсеше още. Сливата не е сладка особено, очаквах да е като морковите. Та ще се пробваме тия дни примерно СЗ плод с малко каша (да не дразни стомаха чист плод), а за вечеря каша с мъничко плод за вкус. Взела съм и оризова с банан, нея ще дам по-натам и микс безглутенова също.
Единствено трябва да вдигна грамажите че давах по 120-140, а огладнява след 2-2,5 часа.
Взех и трикомпонентно олио на Холе да слагам в обедните пюрета, когато нямат добавка.

Мира, случва се, и на мен като възрастен ми се случва това хриптене като полепне храна по гърлото. Особено след картофено пюре, мляссс 😁

# 499
Мира, ние бяхме, да. Изписаха ни Simple Smile и продължаваме вкъщи с инхалациите още седмица като постепенно намаляваме дозата и след това контролен преглед. На изписването още се чуваше леко свиркане на слушалка, но казаха, че може и 2 седмици да се чува. Все пак дано на контролния е изчезнало. Започнах да гледам хотелчета в Сандански за пролетта, ще трябва някаква профилактика.

Според моята ЛЛ до 5-6м след раждането бебетата имат имунитет от майката, след което започва прехвърлянето към техния собствен, тоест вече формират техния си имунитет. Дано се разбира какво искам да кажа, че ми е едно в главата, но не намирам точни думи да го обясня.. И трябва много да се пазят точно сега, но като включим нашите вирусоносители и двата нови зъба....така става.

АА, вие не започнахте ли скоро захранването, кога стигнахте до 3 заместени хранения? А казваш останалите са на мляко, те колко са, 3 ли? Аз сега й засичам, че яде по 6 пъти денонощно.

Иначе тя първите месеци успяваше да заспи сама, но последните 2 седмици е абсурд. Свикна на спалнята до мен (в болницата си спахме на едно легло) и то само на гърда. Биберон едва пробутвам вече само ако е в полусънено състояние. Ще използвам момента да ги разкарам, и без това плана ми беше до 6-тия месец да ги ползва.

# 500
Здравейте, как сте? Надявам се всички болни вече да са по-добре и болестите да останат в старата година.

Днес съм много щастлива, защото моето пухче стана на 6 месеца ( докато напиша стана утре, но да се разбира на 30.12). Ние обичаме да си създаваме поводи за празнуване, затова си отбелязваме всичко. Майка ми ни направи тортата, снимахме се и ни беше хубаво. Бяхме си четиримата, но ни беше идеално. Heart
Да ви кажа много ми е носталгично колко бързо минава времето. Не мога да му се нарадвам на това мъниче. Има моменти, в които ми е много трудно, но и знам, че скоро дори тези моменти ще ми липсват. Искам да си крада всеки един миг с него. Искам да го гушкам и целувам по сладките трапчинки, искам да заспива в прегръдките ми, да му усещам сладкия бебешки аромат и всяка сутрин първото нещо, което виждам да е безценната му усмивка. Толкова са прекрасни тези моменти....Heart
Малко новости при нас. Според нашия кантар е качил около 300гр (7.200) за 20тина дни, но ще видим на консултацията следващата седмица.
Ден преди Бъдни вечер започна да се обръща от гръб по корем. Прави опити и на обратно. Много е смешен как се мята като риба на сухо. Докато е по коремче разперва ръцете на страни, вдига краката и се мята, точно като риба на сухо е. Надига дупето и се мести като червейче.
Хич не го свърта на едно място. Ако не го вдигнем веднага започва да се ядосва и надува до почервеняване. Grinning
Все иска да го разнасяме из стаите и всичко да пипне. Баща му всичко му позволява. Много се радва на баща си. Ще е същата лепка като брат си. Когато тати е тук, аз не съществувам.
Много обича да му пеем песни. Любими са му Кокошка при хамбаря и Зеленчуци, който не яде. Интересно му е да си преправяме гласа, докато пеем. За Коледа му купихме две музикални книжки. Едната с песнички, другата със звуци на животните. От брат му имаме кученцето на Фишър прайз, то също му харесва. Аз упорито му чета книжки, макар че бързо му омръзва и започва да мрънка.
Свикна да заспива на гърда и през нощта често ме търси.

На Бъдни вечер моите родители и брат ми бяха в нас, а на Коледа бяхме сами. Марти не разбра много какво се случва, другата година ще е различно. Новата година ще посрещнем на село при свекърите. Приятели ни поканиха да бъдем заедно в тях, но няма как с Марти, а и те са с две деца, едното от които на 2г и не искат да си развалят техния режим, та ние ли да си развалим нашия?! Друга година може и да се съберем.

И нещо важно, от вчера започнах да му предлагам картоф. Определно бих казала, че не му хареса. Вчера сварих домашен картоф, добавих вода и кърма и намачках с вилицата. Днес реших да му дам готово пюре, за да видя дали ще има разлика, но сякаш му беше още по-гадно.
Вчера не го хванах в идеално настроение, но нямах търпение да видя как ще реагира. Ами започнахме, пък каквото сабя покаже. Брат му направи видео и там се вижда безценната му физиономия.
Мислех да давам по 3 дни от вид, но утре ще му предложа друго, не искам да го мъча. Каши аз също съм давала с плод, чист плод само, не.

За захранването да ви кажа баща му много ме ядосва, защото все му бута нещо в ръцете. Марти много обича да седи в кухнята и докато приготвям нещо той иска всичко да пипне и съответно да набута в устата си. Онзи ден цял ден разнася един морков из стаите, естествено даден от баща му. Вчера краставица. И все повтаря " е какво, дай му, нищо няма да му стане". "Да му дадем коричка хляб....и т.н. Направооо...за него всичко е толкова лесно. Изобщо не мисли, че не може това бебешко коремче, което досега знае само какво е мляко да му дадем изведнъж всичко. Все едно друго дете не сме захранвали и всичко е забравил.
А Марти вече много се впечатлява от храната ни. Вчера ми отмъкна вилицата под носа. Гледа храната и напира да я вземе.

Ох, за злоядо човече ми говоретее. Брат му си ядеше като бебе. След един вирус с повръщане обаче нещо стана и започна да отказва много неща. Сега е ужасен каприз. Като по-малък обичаше само супи и манджа, нищо сухо...сега е точно обратното. Самата консистенция на манджата не му харесва и с 300 зора може да хапне малко супа. Много е труден с храната. Освен това е ужасно гнуслив. Само да си топне пръста в нещо настава олелия. Всеки ден е някаква борба с това ядене. Все трябва да го подканяме да се храни. Най-голямата ми мъка е, че и в градината гладува по цял ден. Ако някой си помисли, че ще се пречупи като гледа другите да се хранят...ами не, не и моето дете. Всеки ден обясняваме, че трябва да опитва храната и тогава да преценява дали ще я яде.. всееки ден. И не! Всеки ден сърцето ми е свито, че седи гладен. Даже не знам как издържа. Аз ако не ям ми става лошо и ме боли главата. Често и сутрин не е гладен веднага като стане и още повече се притеснявам. Голяма мъка е със злоядо дете. Искрено се радвам на деца, които ядат всичко и се моля поне Марти да не е като брат си, а той пък да се оправи, когато порастне.

Филме, ние бяхме с реакцията от портокал. Благодаря, че сподели за пюретата. Сигурно нямаше да се сетя.

Пускам малки снимки от месечинката ни.

Желая ви весело посрещане на новата година! Дано всички сме здрави и новата година да ни донесе само хубави неща! Heart
Спокойна нощ от нас! Heart

Скрит текст:

# 501
  • Замък сред облаците
Рафаела, на 2 декември почнахме Simple Smile
От 6 хранения 3 ще останат млечни, да. Ама сега с плодовете и кашата ще процедирам полека, да не е от раз. Просто нацелвам пропорциите още - на пакета е 180-200мл вода с 3-4 лъжици каша, аз правих наполовина пък той го хареса със сливата и учудващо за мен го омете цялото. Днес мисля да заместя изцяло обедното със 150гр пюре, следобед към 60-80гр плодово с малко каша и да додам мляко, после вечерта пак малко каша и мляко и завършваме с млечно хранене.

С ММ и детето ще си стоим у нас днес. По принцип трябваше родителите ми да са ни на гости, но брат ми като си дойде за Коледа от Германия си довлачи вирус и цяла седмица не се оправя още, май грипа, и решихме да пропуснат идването, ако са здрави ще дойдат за Ивановден, тогава ще празнуваме на куп 6 и 7 януари с детето, майка ми и дядовците Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 09:39 от АА

# 502
И ние ще сме си вкъщи, по сами, но аз нямам нищо против. Даже ми е по-хубаво. Мисля да го давам лежерно днес, без излишна суетня.

Да ви кажа вчера каква я сътворих - дадох на детето пюре с грах. Голяма грешка! То едно превиване, напъване, рев, ужас! Хем си знам, че граха е за по нататък, хем не ги следя особено и съм решила да не се втелясвам много. А то грах, броколи и тиквичка. Днес ще е друго, граха отпада за по натам.

Поръчала съм някаква каша 3 зърна микс, едва ли ще дойде днес, така че след празниците почваме и плодовете с нея.

Все повече заглеждам детските кухни, има тук таме някакви, които са след 7ми месец, при повече вкарани продукти. Ако вървим със същото темпо като със зеленчуците, ще минем и плодовете бързо. Алергените малко ме притесняват, че засега съм малко джаста праста, ама ще го мисля догодина Simple Smile

Весело посрещане на новата година, момичета! Нека новата ни е здрава!

# 503
Lazur, от къде знаеш че е от сърбеж?

Деска, извинявай, отговарям със забавяне:)
Сърбеж е и то по цялото тяло. Диагностициран е от дерматолог. Това е един от основните симптоми на атопичен дерматит. Особено изострен е нощем.

Момичета, с носталгия изпращам годината, в която имах спокойна бременност, паметно раждане и прекрасен син за компания тази нощ на мен и ММ.
Весело посрещане и още по-добра да е новата година, изпълнена най-вече със здраве и радостни емоции:)

# 504
Весело посрещане на 2023 на всички!
И аз изпращам с носталгия тази година, Нейната година! Ние също ще сме си самички в нас, мисля всички късмети на баницата да са "здраве" 😁

# 505
Весело посрещанена новата година,  МАЙКИ!
Нашите гости си заминаха и си оставаме сами вкъщи. Ще правим сурвакници от дрян.

# 506
  • Замък сред облаците
Весело посрещане и от нас! И тримата май ще си легнем преди полунощ, евентуално ММ ще храни детето тогава 😁

# 507
Честита нова година!

Храня Лъчи и използвам да ви поздравя 🥂😄

# 508
Честита Нова Година! Нека да е много здрава, мирна и изпълнена с весели емоции около бебоците!

# 509
  • гр.Пловдив
Спорна,здрава и щастлива да е 2023 Nature Snowflake Nature Snowman

Да се насладим на всички моменти с бебоците,защото наистина лети  много бързо това време ,как минаха 6м само,преди това вълненията около бременеенето ,изобщо чудо Heart

Общи условия

Активация на акаунт