На юлчето захранване му предстои, а на мама да чисти следи - Родени Юли 2022 - тема 4

• 18 585
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
Хора, правя най-семплите меденки и пека на топчета докато бебето играе на гимнастика. Не си представяйте сложни рецепти. Исках линцери да правя, бадемови сладки, още едни дето не помня името, ама докато ММ приключи работа съм изцедена и само чакам да стане 21ч да приспя детето (пак заспива 21:30ч, бяхме почнали към 20-20:30ч, после нали се оплаках ММ как му разбута часовете за хранене и оттогава рано не заспива. Има си 10ч нощен сън и 7-8ч е буден).

# 361
То лошо няма. И на мен ми се занимава с нещо такова, но Марти като е буден едва успявам да ям или измия някоя чиния, а когато спи не рискувам да се захващам с такива неща. От една седмица се опитвам да опаковам подаръците и сигурно ще получа приз за най-нескопосано опакованите подаръци. Толкова се старая всяка година, но тази много бързам, че Марти все се сърди. Добре, че няма да обърнат внимание на опаковките. Grinning

# 362
И аз от една седмица всеки ден си казвам "Утре вече ще ги опаковам" и все още не съм. Сигурно вече са ги открили, но си мълчат Grinning
Ние днес ходихме на разходка, но трябваше да мина по един булевард, надишахме се на изгорели газове. На връщане с риск да се загубя минах по задните квартални улички, за пръв път минавам от там и е леко близо до циганската махала, та ми беше малко страшничко, но пък поне въздуха беше по-чист Simple Smile Ходиме само за физ. р-р до една по-далечна аптека, колкото да не седим пак само в нас или около блока.

И на мен ми се правят меденки и напукани сладки, гледам ги от supichka.com Този сайт се появи около раждането на големия ми син и ми е верен помощник с успешни рецепти през всички тези години. Мисля да направя няколко меденки за госпожите на децата, дано успея до петък.

Малката днес прави много къси дрямки, не съм доволна. Навън спа 1 час, сега в нас половин. А вчера беше двойно на това. Отделно пак започна доста да връща. Два часа след хранене такова количество повърна, че загубих ума и дума. Може ли да е имала тих рефлукс през цялото това време, а сега да става....шумен Grinning Така де, видим, да излиза навън....Или просто е преяла. Но 2 часа след хранене да връща...не се ли е усвоило вече млякото за това време? И ние ще се захранваме януари, даже към края.

# 363
И при Йо едни накъсани малки дремки по 25-30 минути как издържа само 2,5 часа е спал днес. Евалата за ентусиазма за подготовката и сладките, аз едвам филия си мажа Grinning, но и никога не съм се занимавала да правя сладки, май съм повече по пържолите. Но както каза един колега, който ми писа наскоро: "Е то сега сигурно ти е супер яко, имаш цял ден на разположение като не работиш Grinning" Момчето не е семейно и няма деца и реших да не му разбивам утопията, пък може някой ден жена му да има по цял свободен ден.

# 364
  • Замък сред облаците
Рафаела, при Йоан имаше такива моменти като не беше акал над 24 часа, нещо се забавяше перисталтиката. Откакто почна пюретата не ни се е случвало май.

Мекси, ММ ме бъзика така “Е, какво толкова прави днес” и ми се хили насреща, сякаш не ме вижда, че почти не подгъвам крак. То пране ли е, подреждане ли е, хранене, приспиване, преобличане…

Успях да изпратя едни подаръци по куриер, купих кисело зеле за сармите на Бъдни вечер, сега ще пека едни лидълски франзели и сядаме да ги ядем с накълцани колбаси. Прането ще го препирам, че ме чака от 10ч сутринта в пералнята, ама пиша деня успешен 😅

# 365
Въпреки допълнителните консултации с педиатър и въпреки, че е без температура и снощи след виброцила поспа добре и не е отпаднал, заведох Тони на Детски Пулмолог. Просто усещах, че нещата не са ок. И ... вече е с бронхеолит, а от следобед и аз , без слушалко го чувам как свири...Sad
Едвам намерих изписаните лекарства за инхалации Вентолин и Пулмокорд. Уж не е за болница, но мн ме е страх. А и детските отделения били пълни,дори не знам дали ще ни приемат ако се наложи.
Ковид и бактерията в едно и хоп ето ти нова злина след това...
Пулмологът видя и сополите и каза, че са типични за тоя  тип вируси в момента. Каза, че когато почне да открачва храчки няма да видя откашляне, защото бебетата всичко гълтат храчките и ще ги видя в акото. Каза да очаквам кашляне с повръщане и два часа след това точно така стана...Кашлицата при бронхеолит е спастична и каза, че често се случва... Доста гадно изживяване.
А аз си мислех, че това ще ми е първата най-хубава коледа с бебо. Дано му повлияе бързо домашното лечение. Дори не знам дали правя инхалациите правилно, а дозата вентолин дано да я уцелвам, че са едни деления, през едно чудеса...

# 366
  • София
Добре дошла в клуба и не се шашкай, при бебетата често този вирус отива в бронхеолит. Добре, че си намерила лекарствата, ако имаш въпроси за инхалацията питай смело, но вярвам, че ще се справиш. Бързо оздравяване! И аз днес водих децата на педиатър отново, Калин ще пие още няколко дни антибиотик допълнително , Алис била добре според кръвните, продължаваме си инхалации с Пулмикорт. Петък пак ще ходя да я слушат, защото не ми е спокойно и също се притеснявам да не слезе надолу. Само се чудя дали да не питам и аз за вентолин в петък.

# 367
Привет и от мен, момичета, наистина много ви съчувствам за болните дечица, няма по-гадно от това.
Ние се завърнахме от Германия и вчера бяхме на ваксина, качила е 400 гр и е 4 см. Учудващо за мен лекарката ми каза, да изчакам да си навърши 6 месеца, даже и малко след това да започна със захранване. Което пък за мен е супер, толкова ми е удобно да я кърмя, хич не ми се започва с това захранване. Каза същи да я учим да седи(?), мислех че до 6тия месец не трябва да се “учи” на това. Това мисля да си го спестя, още си я слагам полегнала, та тя още не се обръща сама, какво седене.. А също каза, че в момента е ад с този RSV вирус, както и с намирането на лекарства за него, тоест за инхалации. В германия, междудругото, също е така, болниците са претъпкани. И аз на бързо, какато бях пуснала каката на градина тая седмица, я спрях. Хвана ме страх. Ние ще пътуваме утре, дано избегнем трафика. Иначе и на мен вече ми писа това цялото стягане и разопаковане на багажи.
За разменените бебета само мернах някъде заглавие, но така и не се зачетох. Обаче ми звучи като филм някакъв, не знам ако ми се случи как бих реагирала.

# 368
На Зори имаше също бронхоспазъм, мисля беше, и изписаха Амоксиклав и Вентолин. Толкова много обикалях аптеките, нямало ги на склад, АБ намерих накрая , но вентолин взех турски от турски магазин. 15 дози са, аз отворих сами две. Да не се стига до там, но ако някой има нужда и не намира да му пише. 4 капки с вентолин с 1/3 физиологичен разтвор беше изписала педиатърката.

Supichka и на мен ми е фаворит, даже имам приложението и отбелязани любими рецепти. От там ще ми е всичко за бъдни вечер - чушки с боб, постни лозови сарми и содена питка. И меденките естествено.
Понякога като готвя разделям нещата на два, три дена, колкото и да е смешно - примерно предната седмица като правихме меденки, омесих тестето предната вечер и в хладилника, следващата пекохме. Лазаня също така правя, защото сама си омесвам тесто и правя кори. Понякога вечер правя супа на следващия ден застройвам и такива работи.

И при нас във фризера има я франзели или нещо друго за само във фурната да мине. Често правим и само принцеси. Спасяваме положението някак, не се гордея, но има и такива вечери.

И аз не съм опаковала подаръците, каквото стане.

И на малката дремките са къси, но се радвам че ги има. Само не мога да разбера защо все с рев трябва да се приспиваме.

# 369
  • Замък сред облаците
Вентолин има аналог. Салбутамол, същата активна съставка, четох във фейсбук, че се намира по аптеките.

# 370
Много хубав беше концертът на баткото. Аз съм от тези ревящите, та и там не си го спестих. Час и половина отсъствах и Марти беше със свекърва ми. Това беше и първото оставяне на някой, различен от баща му. Добре се е държал, помрънквал е на моменти, естествено, не е искал да яде. Спа два часа преди това, та поне за съня не се притеснявах, защото знам, че няма как да го приспи.

Тези напукани сладки са завзели всички сладкарски групи, които следя. Ще ги пробвам и аз, ако има кога. Колкото и да са лесни все някакво време изискват.
Много ми се готвят всякакви неща. Свекърва ми предлага да ми направи някои неща за Коледа, може да се възползвам от предложението.

Точно преди първата си Коледа баткото на 5 месеца и половина се разболя за първи път и то бронхиолит. Коледата ни не беше вълшебна, защото бяхме притеснени. И ние се мъчехме с инхалатора, защото плачеше от него. Голям срес е всяка болест и с възрастта не се променя. И сопол само да е все го мислиш и се притесняваш. А пък бебенцата и не могат да си кажат.
Пазете се, колкото е възможно и дано сме здрави!

Май не се похвалих, че най-после спалнята ни е готова, но трябва основно почистване. Сортирах си всички бебешки и детски дрешки от баткото, защото в бързината някои съм ги слагала , където ми падне. Прегледах пак и прибрах най-първите дрешки на баткото и Марти и си поплаках. Много мъчно ми стана, че вече няма да се носят...Broken Heart

# 371
  • гр.Пловдив
И дисциплина Simple Smile

Аз се похвалвам със 100гр изядени днес, сигурно можеше и още, но гледам плавно да увеличавам. Това е трета седмица пюрета. Вчера вкарах броколи, смесено с картоф+тиквичка (имах отворено бурканче), днес само с домашно варен картоф. Учудващо го яде с голям апетит, ама то и аз харесвам броколи. Досега само пащърнака плю, но взех и на Хип да пробва, първия беше на Холе.
Обаче разреди храненията, минава на по 4 часа, което май е ок за възрастта, но още пие по 120-135мл на хранене. Връзват му се около 700мл мляко и 70-100гр пюре на ден. Ако гледам таблицата на АМ, трябва да е даже на около 1200мл 🤷🏻♀ От друга страна четох в “Ох, на мама”, че на 5 месеца 6 пъти по 120мл било нормално. При кърмените даже по 90-100. Нямам търпение да разбера как качва идната седмица.

Днес ходих за последните подаръци до мола, оставих момчетата вкъщи и детето взело, че се обърнало само по корем. Добре че татко му го заснел Simple Smile
Иначе се опитва да си яде подложката като го сложа за преобуване, дърпам му я и почва да реве щото не му давам да я смуче.
Това е новото при нас Simple Smile

АА
,към момента колко е оптималното количество на пюрето,което трябва да замести 1 обедно хранене?
Нещо нямаме прогрес,днес е изяла със зор около 60гр картоф+тиква -ами на мен ми се струва малко,а реално мъча пюретата от 1 седмица ? Frowning1 Иначе ги докарваме с млякото 6 по 100мл за 24 часа ,но ми се иска вече поне на обяд да издумква по 100гр пюре ,за да знам,че е яла и да започвам някакъв режим за денч,който за момента е само мираж и всичко е на поискване и на хаос..

Чудя се дали да не въведа и каша за следобедна ма ХИпп от 4+ месеца ,реално да натисна 2 стабилни хранения през деня..? Вече ще минем на АМ формула 2 ,няма спирачка там,буди се без пропуск в 03.00ч всяка нощ,опитах да увелича количеството,но повече от 100-120мл не може да поеме ..

Забравих последно да кажа,че избиха долните 2 зъба ..

# 372
Аз поръчах от Гърция (аптека Промахон) и двете в Гърция се казва Аеролин.(Вентолина)
А сестра ми ми донесе няколко дози  от пулмикорта и вентолина останали от детето на нейна колежка... Почнах с тях.
Деси, правя инхалации с Инхалатор Омрон с детска маска е. Има приставка за уста, но реших,че маската е за бебето, защото няма как на него да му кажа дишай през устата Simple Smile
Той милия не издържах много инхалациите , двете са над 5 мен всяка.. Принуждавам се да пускам едно говорещо куче и дори лу показвам клипче с него на телефона.... Знам, че не трябва,  но иначе става много неспокоен.

# 373
  • Замък сред облаците
Теди, уж е 150гр, но според мен и 125гр (едно бурканче купешко) би заместило хранене в началото. Тоест еквивалента на това, което си пие като милилитри мляко.

За кашите май Филме по-рано каза че са излишен въглехидрат. Бързо ще качва от каши детето, но ползи за организма няма много. Аз др седмица ще питам може ли плодово пюре да вкарам за следобедно хранене.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 22:50 от АА

# 374
Ох, АА, направо се уплаших като прочетох историята на познатата ти в Германия, как може да е истина това… Аз моята, когато ми я дадоха първото, което си помислих беше, че е одрала кожата на татко си. Всеедно му беше откраднала лицето. 😀 Та  нямаше как да не я запомня, въпреки че не знаех къде се намирам.
И при нас захранването върви много добре. Това малкото каквото му дадеш всичко си изяжда. За сега карам по схемата на д-р Владимирова, просто защото беше много подробно обяснена.
 Миналата седмица бяхме на консултация и е вече 7кг, а като си представя, че се роди едва 2800, ми се струва много голяма вече. 😀 На височина си е дребчо - 64см.
Ох, като чета колко болни има и как едва преживях, когато караше коксаки вируса и изтръпвам, много ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт