Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 209
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
duhi_puhi, пускам снимки специално за теб 😊❤  На вилата съм и докато разчиствах двора от пораженията от миналата седмица, рекох да пусна и пране. Резултат след сушене- още са топли:
Това отгоре е чисто черно, но от светкавицата белее така. Исках още да кача, но снимките са големи и не ми позволява. Ще ти пусна една - две на лични.
В пералнята имаше 5 тениски, една блуза и половин леген разни дребосъци като чорапи и други.

# 616
Пералня за 5 тениски и 4 чифта чорапи няма как да пусна, значи да пускам по 3 на ден. Нямам такова време да отделя на пране.
Защо тогава е 10 кг пералнята, ако ще се ползва функционално реално за 2 кг?
1 пералня моя е мин 10тина тениски, 2-3 блузи, 2-3 анцуга или дънки, 2-3 горнища, чорапи и нещо си друго .. Толкова ми събира простора. Ако това трябва да го суша на 3 пъти, ми аз няма да спя цяла нощ да вадя и слагам дрехи.
Още повече се радвам, че не взех отделни уреди, но все пак си имам вариант за нещо си набързо (последно си суших едни дънки, които залях, а исках да пътувам с тях сутринта. Пуснах ги с нормална пералня с дрехи и супих само тях, 1 час се въртяха и пак не изсъхнаха до безкрай, но пък до сутринта на парното си бяха тамън).

# 617
Повече от половин леген са дребните неща.

# 618
С отделни уреди постигнах резултат костюм - сако и панталон без гладене.
Пране на деликатна 30 градуса 900 оборота.
Сушене на деликатна + drycare 40.
Закачане веднага на закачалка и резултата е като след химическо.

# 619
.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 22:40 от bubkab

# 620
  • Велики Преслав
Извинявайте, 800 оборота, нямам такава пералня от 5 години. Това тормози сушилнята.

# 621
И аз пера ризи редовно - Бос , Теодор и т.н. Ами... излизат си добре , но не мога да кажа , че са чак изгладени - имат си нужда от ютия .
Ама то си зависи и как се перат де . Аз почти винаги пера ризи на 60С, 1200 оборота - не ги деля от другите дрехи , пускам с бели/светли , защото са светли цветове - зелени , сини , розови . Суша на програмата за памук , май последната степен .

# 622
.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 22:40 от bubkab

# 623
Teodor имат най-различни материи.
Има едни, които, като са мокри, са като кора на пипане и после задължително се гладят.
 Имат едни от много фин памук, които може и да не се гладят, но зависи как са сушени.
Имат и серия Easy Iron, които са страхотни.

# 624
Teodor имат най-различни материи.
Има едни, които, като са мокри, са като кора на пипане и после задължително се гладят.
 Имат едни от много фин памук, които може и да не се гладят, но зависи как са сушени.
Имат и серия Easy Iron, които са страхотни.
Това ми беше полезно, благодаря! Ще видя тази серия, но дано има бизнес от тях, че на ММ не са спортни, а само едноцветни за костюм.
По-горе ми направи впечатление поста на Блубери, че на 800 оборота не глади. Това имах предвид - дрехите се мачкат не толкова от сушилнята, колкото от високите обороти на центрофугата при пране.
И моята стара пералня с максимум 800 оборота изкарваше дрехите с по-малко гънки, гладех само по навик и за прецизност, но с високите обороти не става при всички дрехи.

# 625
petiaivanov , пише ли някъде на етикета от коя серия са ? Или не са на секции , ами на някакви различни видове памук ? Сега погледнах етикета на една от коша за пране - никъде не намирам къде пише от коя серия е .
Teodor Concept само пише , ама какво значи ...

# 626
Оф...ами сега не съм си у нас да видя на ММ етикетите на ризите. Той има много за костюми и по-ежедневни за спортно-елегантни панталони. Със сигурност знам, че тези за лесно гладене, са обозначени на етикета, защото миналата седмица му купих 5 броя.
Утре ще се прибера. Ако забравя, ме подсетете на лични съобщения.

# 627
  • Paris, France
Извинявайте, 800 оборота, нямам такава пералня от 5 години. Това тормози сушилнята.

А родопски одеала, примерно, на каква скорост центрофугирате? Повечето перални, които имат избор на скорост на центрофугата имат 800 или 900 оборота, че и по-малко. Моята има и 400. На програма вълна фабричната мастройка ми е 400 оборота, но качвам до 800.

За синтетика и вълна 800 са предостатъчни на повечето перални и вдигането на обороти не скъсява особено времето за сушене. За памук е наистина кощунство да се напъхат в сушилня след 800 или 900 центрофуга.

Аз не тормозя сушилни. Нямам 😇.

Трика за пране на синтетични костюми го научих от колежка преди 30г и оттогава всичко пера и суша на закачалка.

# 628
Нямам родопски одеяла и не искам да имам. Имах разни от "чеизите" - мои и на половинката, но ги харизахме на контейнерите за дрехи неупотребявани.

# 629
Ризите на каквито и обороти да се пуснат на 90 % трябва да се гладят, но сако и панталон с ниски обороти и сушилня,  пара евентуално и закачалка стават нещата. Естествено, ако са изпрани и изсушени отделно, а не с други дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт