Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 306
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
На майка ми комбинираното LG понякога доста трака на центрофуга, ако има дисбаланс, но пък никога не тресе или вибрира, явно е някакъв дефект. Кофти, всички марки дават дефекти напоследък.

# 676
  • София
При дисбаланс при центрофугиране комбинираното LG се набира, явно отчита дисбаланса и само спира процеса на центрофуга, и това се повтаря многократно, докато изкара излишната вода. Що се отнася до скоростта на центрофугиране, за да не ми се мачка прането (нали не гладя), гледам да я пускам на най-много 1000 оборота, пък нека после суши по-дълго - това не е проблем, ако я пускам нощем.

# 677
Моля да препоръчате комбинирана перлня/сушилня за вграждане под плот до около 2000 лева.

Функцията "сушене" изисква ли включване към комин за отвеждане на топлия въздух?

# 678
  • Велики Преслав
Не не изисква

# 679
Точно по празниците ни се развали старичката ни Даеву и сега заглеждам за нова пералня. Да, обачез гледам и комбинирани със сушилня има на пазара, че и с wi-fi функция. Някой ползва ли такава пералня/сушилня? Моля споделете мнение за функцията (не за модела). Върши ли ви работа? По-добре със или без нея?

# 680
 На едно комби това му е най-малкият проблем.
Дали върши работа?-за мен не върши.

# 681
Преместили са ми темата без да са ми прочели въпроса. Аз не искам мнение за комби, а за функция wi-fi. Някой има ли пералня с wi-fi?

# 682
  • София
Аз имам, но не я ползвам тази функция, между пералнята и рутера имам три стени, стълби, плоча между етажите, и сигналът е доста слаб, и така и не си дадох зор да подкарвам и това на пералнята.

# 683
Аз нямам на пералнята, но имам на миялната и също разстоянието до рутера й идва в повече, а пък да купувам допълнителни джаджи само заради това ми се струва безсмислено. Вие за какво точно искате да ползвате тази функция?

# 684
  • при него
Имам Wi-fi на АЕГ и на LG. Работи си ОК, през приложението може да се стартират програми, които иначе ги няма зададени, но не съм ги ползвала за сега. Всичко си виждаш на телефона, праща съобщение като приключи и това е удобно, ако си например в друга стая. Иначе, аз такива уреди не бих пуснала/ оставила да работят ако не съм в къщи.
АЕГ имам комбинирана 9 серия, пере и суши идеално. За комбинираното LG се оплквах в края на лятото, нямаше и месец, два пъти идва техник. От Технополис беше, за около 1700 лева. Отчитам като голяма грешка покупката на LG.

# 685
  • Велики Преслав
Моето Канди имаше но нямаше автодозатор, на няколко пъти изпрах без прах 🤣. Удобното беше, че през телефона, показва консумация на вода, време на пране, праща съобщение. Даже пращаше ако някой я е пуснал ръчно и дори на каква програма (това даже беше повод за скандал един път)
Сега ако имам такава, хич няма да си играя да я пускам през wi-fi. То трябва да сложиш дрехите, да сложиш прах… ами и така съм там и копчетата ще натисна.

# 686
Това на Кандито е т.нар. Смарт Контрол функция ли? Аз си представях wi-fi функцията за да мога да пускам пералнята от разстояние, а не само да получавам съобщения. Да мога да управлявам пералнята през приложение. Или ако е комби, като спре пералнята, да пусна сушенето, например, пак от разстояние. Rolling Eyes

И един страничен въпрос. При комбитата къде се трупат мъхове и косми, които се трупат на капака на обикновените сушилни? Thinking

# 687
  • Бургас
........ Или ако е комби, като спре пералнята, да пусна сушенето, например, пак от разстояние. Rolling Eyes.....
За тази цел отложения старт не е ли по-доброто? На сегашното LG отложения старт е кога всъщност искам да приключи пералнята. Винаги го нагласям в часа който се прибирам. Дрехите сухи, вадя и мятам на спалнята да вземат въздух, или простирам без да са стояли смачкани.

И един страничен въпрос. При комбитата къде се трупат мъхове и косми, които се трупат на капака на обикновените сушилни? Thinking
Уфффф, в една крива тръба (въздуховода) и стават на пистил. На нямаше и три години са наложи да я разглобя и да чистя сволоч, че не минава въздух и не суши.

LG-то имаше някаква опция да го вържа с телефона и да си тегля други програми или да си комуникирам със сервиза при проблем. Да ама не. Приложението остаряло, нещо не се поддържаше вече, теглиш ново, то не се връзва с твоята вече демоде пералня... мерси. За робота бива да ме информира ако някъде запецне, ама пералнята няма смисъл.

# 688
Това на Кандито е т.нар. Смарт Контрол функция ли? Аз си представях wi-fi функцията за да мога да пускам пералнята от разстояние, а не само да получавам съобщения. Да мога да управлявам пералнята през приложение. Или ако е комби, като спре пералнята, да пусна сушенето, например, пак от разстояние. Rolling Eyes

Това пък за какво?-всяко комби може:
1. само да пере,
2. само да суши и
3. да пере+сушене като непрекъснат цикъл.

При комбита се трупат където им падне-хахах, а при комбита с филтри за мъхове се трупат във филтъра. (такива модели имат само АЕГ и Електролукс)

# 689
  • при него
АЕГ-то, сигурно зависи кой точно е модела. За моя мога да кажа, мъхове и косми във филтър. След всяко сушене вадиш и го почистваш, много е лесно. През приложението може всичко да се прави, пускане, спиране, програма, градуси и пр.

Общи условия

Активация на акаунт