Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 295
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
За мен беше важно сушилнята в комбинираната пералня да има функция сушене на ниска температура, за да не се мачкат дрехите (после не ми се налага изобщо да гладя, мятам ги изпънати едно върху друго и те се “самоизглаждат”), комбото на LG я има. Спрях да се вчиквам дали е с термопомпа или не…
Коя е програмата?

# 661
  • Варна
Електролуксът на синтетика също суши на ниска температура и дрехите излизат готови за обличане. мразя ютии Grinning.

# 662
Не коригира времето и водата спрямо теглото на прането при "големите" програми (писах за това в темата). При една програма не "измива" омекотителя.

Да добавя, че преди две години комбитата с термопомпа бяха май два модела и нещо размера им не ми пасна.
Иначе щях да взема такава, знаех за ползите (от тази тема и мненията тук).
И какво казаха в сервиза?

# 663
  • До сърцето...
И какво казаха в сервиза?

Още се боря с удължената гаранция, нещата дето куцат не са фатални, така че не е спешно и оправянето им.
Поне едни 5 години, колкото беше рекламата им, да беше издържала без неприятни изненади. Щях по-снизходително да приема издънки от не толкова реномирани и препоръчвани марки. Еле па ако беше и за по-малко пари Grinning

# 664
  • София
За мен беше важно сушилнята в комбинираната пералня да има функция сушене на ниска температура, за да не се мачкат дрехите (после не ми се налага изобщо да гладя, мятам ги изпънати едно върху друго и те се “самоизглаждат”), комбото на LG я има. Спрях да се вчиквам дали е с термопомпа или не…
Коя е програмата?
Понеже не знам как се казва като име, само ще пействам иконката (достига се с три натискания на бутона за програма на сушилнята):

Тениска с термометър.

Излизат леко влажни, ама много леко влажни. Като ги сложа една върху друга дрехите, те си от тежестта си се "гладят". След няколко часа са готови за гардероб. Аз имам вътрешен хоризонтален парапет на втория етаж в къщата, та там ги слагам една върху друга. Ютия не съм пипала от години...

# 665
  • Бургас
Това е иконката за сушене до степен лесно гладене (май), т.е. да излизат влажни. Не съм сигурна че е нискотемпературно сушене.

# 666
  • София
Ниско температурно е. Няма намачкване и когато ги вадиш, дрехите не са горещи.

За лесно гладене си има отделна икона, "ютия". Всъщност е предната програма, при два клика на бутона.

# 667
  • Варна
Електролуксът на синтетика също суши на ниска температура и дрехите излизат готови за обличане. мразя ютии Grinning.
И аз мразя да гладя, затова даже нямам ютия. Носим дрехи, които не изискват гладене. Суша в комби АЕГ 7ма серия. В гардероба всичко ми е на закачалки. Само дънки простирам по старомодния начин на терасата. А, и 2 - 3 неща с щампи.

# 668
Здравейте,как намалявате температурата на сушене . Имам LG от скоро и използвах само стандартната пране + сушене
Благодаря предварително.

# 669
Здравейте,как намалявате температурата на сушене . Имам LG от скоро и използвах само стандартната пране + сушене
Благодаря предварително.
Разучавайте ги тези уреди, като им четете упътванията. Там хората са написали всичко!

# 670
Споделям и актуализирам информация относно LG пералня със сушилня с модел: F4DV709S1E.ABWQPMR direct drive, която закупух на цена 1600 лв. с гаранция 5 г. и 10 г на мотора от Техномаркет.
От магазина ме увериха че е качествен продукт, тих, икономичен и цитирам "няма върнати продукти" и си заслужава парите. Стабилен среден клас нищо общо с горения векота и др.

Пералнята тресе на центрофуга от 1000 оборота нагоре. Реших че проблема е в нивелирането и си поиграх за да бъде ПЕРФЕКТНО НИВЕЛИНАТА във всички посоки. Тресе се отстрани и капака се удря в корпуса. (има клипове) Да дойдат да я вземат в сервиз им отне близо месец и после 2-3 седмици да я върнат! След връщането малко по добре но пак ТРЕСЕ. 2 седмици чакам пак да я вземат като се обадиха, разкачих я сутрин в петък и не дойдоха... Боклук от безочливи лъжци в магазина. Безхаберен сервиз! Не е била на промоция или стар модел. Със семейство съм, с бебе, губят ми ценно време. Да, настина "няма върнати продукти" защото трябва 4 пъти да е в сервиз за едно нещо явно това ще отнеме поне 6 месеца с този темп. Ще ги разнеса до където мога, събирам клипове и документи!

# 671
  • София
Специално сме сменяли гранитогрес на пода в помещението, където стои пералнята заради невъзможност да се нивелира (беше заварено положение с “дизайна” на банята), оказа се, че плочката отдолу е толкова некачествена, че чак обло хлътнала. ММ си играеше с часове  да я нивелира, сега след новия под нямаме проблеми.

Но благодаря за напомнянето, в момента правим ремонт в апартаментчето на малкия син, да взема да проверя каква е ситуацията с плочките на пода в кухнята (където ще му стои пералнята). И там са заварено положение …

# 672
  • Бургас
Не мисля, че трябва да приемате за чиста монета изказване на служител в голям Х-маркет "няма върнати".
Първо, няма как консултант да знае какво е върнато. Не му влиза в задълженията. Те имат едно задължение - да консултират и дори и тогава се покриват като мишки.
Второ, няма как нещо купено от магазина, да перем/използваме и видите ли след един месец решаваме, че връщаме щото не работи. Първа инстанция е сервиза. Той казва има ли дефект или няма. А сервиза е независим от Х-маркета, а не на Х-маркета. Така че пак се връщаме на първата позиция - няма как консултанта да знае какво е върнато.

Не се заяждам. Възможно е да сте  карък и да имате дефект, но все пак огледайте хубаво. Щото нервите и времето никой няма да ви компенсира. Имам комбинирано LG - брах му ядовете още на втората година, но само то се събираше в дупката. Няма да го хвърля, не струва пет лева, ама върши работа. Като спре да диша ще го мисля.

# 673
  • София
Имам вече две комбинирани LG-та, едната в Гърция, другата  вкъщи. Тази в Гърция пере (и суши)  вече две лета без проблеми - като изключим факта, че менюто се оказа на гръцки, а вкъщи е на някъде на 4 г., ползва се непрекъснато, и също не е давала проблем. Предната ни пералния LG, която стоеше на калпавата плочка, и не беше комбинирана, е на поне 15 години и още не се е развалила, което за мен се оказа проблем, защото години наред си мечтаех за такава голяма с чекмедже:

,

а предната като не се разваля, нямаше основания за покупка на нова. Явно съм си мечтаела много демонстративно всеки път като влезем в  Технополис, защото ММ накрая ми я подари за рожден ден, а старата се премести на сервизния етаж и сега пере маратонки и изтривалки, и още е здрава.

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 21:04 от Sharky*

# 674
  • Paris, France
Има едни гумени килимчета, които много помагат пералнята да не се чува. Като студентка имах една по-шумна пералня. Нивелирахме я, но пак тракаше. Един приятел донесе 2 такива и я сложихме върху тях. Край. Даже и на отворена врата не я чувах. За съжаление, ако е под плот, не винаги може да се сложат такива килими.

https://www.amazon.com/Goodhoily-Rubber-Vibration-pad-Anti-Noise … 1702831225&sr=8-3

Общи условия

Активация на акаунт