Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 153
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, опитах се да изчета тази, както и предишните теми. Това ли е най-добрият вариант за комби за момента AEG L9WBC61B?
https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-aeg-serija-9000-energ … _LeQaAsUHEALw_wcB

Аз не съм "на ти" с детайлите, но мисля, че не. Най-доброто комби е пак девета серия, но е 10 на 6 кг и с 1600 оборота, по това се познава. И има по-стара и по-нова модификации, вземай по-евтината, която намериш.

# 526
  • София
Мисля, че това схващане е абсолютно погрешно. Гледа се какво предлага дадения модел (като качество на компоненти, програми...) и се сравнява с други модели в същия ценови клас.
Не зная дали съм се изразила точно, затова ще дам пример.
Твърдяха, че е по-добре да взема най-скъпата на Беко отколкото по-евтин вариант на АЕГ. Т.е. че марката вдига цената, без да е нещо по-добро.

Само да отбележа, че това ще е първата ми сушилня. Свикнала съм без, така че няма да имам база за сравнение и критики, т.е. засега ще съм доволна от улеснението.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 18:15 от Cuckoo

# 527
Мисля, че това схващане е абсолютно погрешно. Гледа се какво предлага дадения модел (като качество на компоненти, програми...) и се сравнява с други модели в същия ценови клас.
Не зная дали съм се изразила точно, затова ще дам пример.
Твърдяха, че е по-добре да взема най-скъпата на Беко отколкото по-евтин вариант на АЕГ. Т.е. че марката вдига цената, без да е нещо по-добро.

Само да отбележа, че това ще е първата ми сушилня. Свикнала съм без, така че няма да имам база за сравнение и критики, т.е. засега ще съм доволна от улеснението.
Съвсем правилно разбрах и отговорих. Нищо вярно няма в това. По-скоро там, където свършват висините на Беко и други подобни, започват низините на свестните марки. Нищо вярно няма в това, че цената се "помпа" от името. Все пак всеки иска да продава. Не знам как си го представяте на скъпа марка уредите да дават фира на поразия и тя си продължава да е скъпа. Скъпите марки са такива не само заради себе си, а заради инженерни решения, използвани материали и качество на тези материали.

# 528
Здравейте
Може ли да ме посъветвате коя от тези две бюджетни перални със сушилни да избера за вилата. Уредът ще се използва макс 1-2 пъти в месеца. И дали двата модела имат опция да се използват единствено като сушилни, без да се налага да се пуска програма за пране преди това?

https://www.candy-home.com/bg_BG/peralna-s-s-susilna/31010382/row4966dwmce-1-s/

https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/kombinirana-pera … 00000000020009495

# 529
  • Варна
Всяко комби има опция за отделно пране и сушене,относно уредите съм пас.

# 530
Здравейте
Може ли да ме посъветвате коя от тези две бюджетни перални със сушилни да избера за вилата. Уредът ще се използва макс 1-2 пъти в месеца. И дали двата модела имат опция да се използват единствено като сушилни, без да се налага да се пуска програма за пране преди това?

https://www.candy-home.com/bg_BG/peralna-s-s-susilna/31010382/row4966dwmce-1-s/

https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/kombinirana-pera … 00000000020009495
В момента гледам през телефон и не мога да открия лесно обема на барабана на Кандито. На Гореньето е 54 литра- малък. Вземи тази, която е с по- голям барабан. Иначе и двете са една и съща китка. Съща така гледай коя харчи по- малко вода в процеса на сушене.

# 531
  • Paris, France

И аз така мислех докато не видях един Индезит, в който нямаше как да се програмира само сушене. Машината беше купена през септември 2022г, та не е и антика. Не мога да кажа кой модел е, защото не я купувахме за нас, но оттогава питам.

# 532
От Горение и Канди май е по-добре Канди имат повече опит с комбинираните, Горение постоянно други марки ги купуват и продават.

# 533
Електролукса го има все още в техмарт, но са им демо бройки. А за високия клас на евтина марка - често разликите (говоря като цяло) са в допълнителни екстри и по-рядко в самите компоненти. Ако въпросният производител е приел да работи например с доставчик на лагери от Shenzen, които смятат за достатъчно добри да изкарат 2 год, те ще ги слагат на общо взето всичките си модели, няма да ти сложат INA или SNR.  Ако мога да направя аналогия с автомобилите,  ще вземеш Fiat с много екстри, но пак си е Fiat отдолу под по-лъскавото табло.

# 534

И аз така мислех докато не видях един Индезит, в който нямаше как да се програмира само сушене. Машината беше купена през септември 2022г, та не е и антика. Не мога да кажа кой модел е, защото не я купувахме за нас, но оттогава питам.
Да не са забравили да й сложат, пък да са останали само с намерението? Simple Smile
Много странно техническо решение - все пак щом дрехите се перат на различни програми, най-малкото два режима трябва да има и за сушене, един от които - по-деликатен, отделно степените на изсушаване.

# 535
А може би е имало по-специална логика. Аз като купих моето комби АЕГ в първия момент гледам - само програми за пране, а програми за сушене няма. И чак като се размислих видях, че те са дублирани и само се сменя заданието - пране, пране + сушене или сушене. Та по-скоро си мисля, че и при теб е имало някакво копченце, което не си видяла.

# 536
И трите модела комбита на Индезит, които се предлагат на фирмения им сайт в България, имат бутон "Само сушене" и отделен бутон "сушене", който добавя сушене след пране, като непрекъснат цикъл.
Малко са им шантави упътванията на Индезит и ако хората нямат опит, трудно ще се справят каква е логиката при тези перални.

# 537
  • Paris, France
Вече не помня какви копчета е имало. Имаше въртящо се копче за избор на програма, копче за избор на температура, пак въртящо се, копче за скорост на центрофуга и някакви за допълнително плакнене и скорост (бързина, rapide) на прането. Много добре беше описано как да се разопакова и свърже, как да се отвъртят болтовете на скобите и нямахме никакъв проблем с това. Четох пътуването 2 пъти. За сушене пишеше да се избере програма сушене с програматор, да се избере температура и време и да се пусне. Хубаво, ама програма сушене на програматора нямаше. Упътването го четоха и инженери, зяпаха я, та не е като да е от моята тъпотия. Всички програми бяха или пране, или пране + сушене. Жената нямаше време да я връща, защото имаше новородени бебета и понеже пералнята се оказа много добре перяща и сушаща я запази. Дългичко суши. Пране и сушене на 5 кила са към 8 часа, но е доволна. Аз мислех, че нито пере, нито суши, защото марката няма добра репутация тук, а и уреда беше евтинджос. Тя е имала същата марка в нейната държава, но си имало програми за сушене. Наистина нямаше, защото тя май писа на производителя.

Идеалното е да се пита производителя за да няма разочарования. Тя мислеше да пере по 6-7 кила, да извади половината и да ги простре и да изсуши само това, което ще и трябва до 2 часа, а другите да ги врътва за 15 мин след като изсъхнат ма въздух за да са меки. Не се получи.

# 538
Кой знае  каква модификация е била... Възможно е.

# 539
Пране и сушене 8 часа ??!
Колко време е прането ?

Общи условия

Активация на акаунт