Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 128
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Да и на мен ми звучи скандално. LG за 4 часа макс 4:30, ако е пълна пере и суши.

# 541
  • Paris, France
Около 3 часа беше най-дългото пране, памук, а може и 3.30 за 6 или 7 кила, когато е пълна, ако се добави предпране. Синтетичната беше около 2 часа + сушене още 4 часа. Като пере под някакви кила, намалява времето, но не запомних точно с колко. Икономична беше, помня. Да, бавно сушеше, но много добре и с много малко енергия и вода.

LG са друга бира. На тях комбинираните перални са им специалитет и много тихи. Тук хората, които перат всеки ден след работа и искат сухо пране преди да си легнат купуват LG. Те, обаче не бяха в бюджета. На LG барабаните са по 64 литра за 7 и 8 кила, а на Индезита беше 52 (приблизително), което забавя сушенето.

Е, чак скандално. Samsung сушат бавно. Слагаш сутрин и като се прибереш след 9 часа е готово. 🤩 Тошиба също са бавнички.

Зависи и колко сухо го искате, дали за гардероб.

Кой знае  каква модификация е била... Възможно е.

Да, следващата по цена, със 100€ отгоре имаше самостоятелно сушене.

Преди да я поръчаме, изчетох книжката, но тя беше за няколко модела и хитреците са махнали опции в евтинджоса.

# 542
Да за LG даже има програма Turbowash за 5кг на 60 градуса, при която пране и сушене е за 3 часа. Което си е Wow за комбо.
Самсунг по мои спомени за около 5 часа пълно пране и изсушаване правеше или поне този модел над който имах наблюдения на времето.

# 543
Леле, леле...9 часа пране и сушене - това е за родовообщинния строй, жените бърза работа не са имали Simple Smile, за днешната ни динамика абсолютно непригодно.

# 544
Леле, леле...9 часа пране и сушене - това е за родовообщинния строй, жените бърза работа не са имали Simple Smile, за днешната ни динамика абсолютно непригодно.
Ааааа, не така с лошо, Кубратова! Пералнята мисли за мен и за 9 часа така хубаво ще се наспя Simple Smile

# 545
  • Paris, France
Е, имаше и по-къси програми. Предимството на дългото сушене е, че дрехите се сушат на по-ниска температура и не се свиват. 9 часа е да сложиш дрехите и като станеш сутринта са готови. Или да ги сложиш и да идеш на работа и като се прибереш са сухи. За недоносени бебета е супер важно дрешки и пелени да не се свиват.

Това за времената и разходите на вода и ток го знаехме, защото си е написано в техническата характеристика, та всеки може да прецени дали го устройва.

Липсата на отделно сушене за много хора би била голяма тесла. А никой не пише на производител да пита преди да купи, защото никой не го очаква. Признавам си, че е първата и единствена подобна, която някога съм виждала, а съм пътувала много и прала в стотици.

# 546
Ааааа, не така с лошо, Кубратова! Пералнята мисли за мен и за 9 часа така хубаво ще се наспя Simple Smile
Едно време Тефал мислеше, сега и пералнята...ще ни закърнеят мозъците Simple Smile
Ако улуча такова чудо да не може самостоятелно да суши, направо ще го сменя, ако не ми закърнее мозъкът междувременно, та да не се сетя и за тази опция...

# 547
Здравейте!
Благодаря на всички за съветите - доста се чудихме какво да правим, опитахме и с друг майстор, който по телефона каза 'пълни глупости за ви казали' и да му звъннем вчера, че имал много работа. 3 загубени дни и вчера заяви да се обърнем към официалния сервиз. В крайна сметка май ще поръчаме частта, но чакам обаждане от АЕГ сервиза да ме уверят, че няма да ми вземат пералнята за един месец докато чакат термопомпата.
И други разпитахме - уж го пълнени този фреон, но не дават гаранция, а ние сме на косъм да си купим нова - в момента има и промоции. Честно казано ми писна тая драма, но се спирам от покукката на такава без термопомпа, защото съм изключително доволна от уреда и най-вече от сушенето.
За дългото време - пълня 6 кг за пране и сушене за през нощта и сутринта като станем всичко е готово. Ако ми трябва нещо по-бързо - ползвам кратката за 3 часа.
Само се чудя сега да се доворевам ли че наистина е тази термопомпа....

# 548
Не.
Вижте този сервиз, ако сте в София:
https://www.djotex.com/

# 549
Благодаря! Сега ще им звънна!

# 550
Здравейте, предстои ни купуване на комбинирана пералня със сушилня, какво може да ми предложите с ограничен бюджет до максимум 1800лв, спрях се на Пералня със сушилня Slim Heinner HWDM-M814IVKB, Пране 8 кг, Сушене 6 кг, 1400 об/мин, имате ли някакви наблюдения , общо взето нищо не разбирам просто на външен вид ми хареса тази 😅

# 551
Здравейте, предстои ни купуване на комбинирана пералня със сушилня, какво може да ми предложите с ограничен бюджет до максимум 1800лв, спрях се на Пералня със сушилня Slim Heinner HWDM-M814IVKB, Пране 8 кг, Сушене 6 кг, 1400 об/мин, имате ли някакви наблюдения , общо взето нищо не разбирам просто на външен вид ми хареса тази 😅
Тая слим машина с какъв обем на барабана е? Че като гледам максималния обем 6 кг за сушене, ако е малък барабанът, ще ги намачка сериозно според мен. Комбито само по себе си е компромис, та не го увеличавай със слим, освен ако няма никаква друга възможност.

# 552
Чакайте малко! Как така 1800 лв за тази машина?!
Това е някакво недоразумение на техниката просто. Бъдете далече от мисълта, че в това ще можете да изсушите 6 кг.

# 553
  • Велики Преслав
Чакайте малко! Как така 1800 лв за тази машина?!
Това е някакво недоразумение на техниката просто.
Струва 808 лв и е от новата серия на вестел. Сравнително прилична

# 554
Дойде днес човек от сервиза, каза, че най-вероятно е изтекал фреон, 250 лв казаха освен ако не излезе и още нещо. Взеха ми я, 3-5 работно дни казаха.
Благодаря на всички!

Общи условия

Активация на акаунт