Термин Август 2023🤰🏻

• 43 145
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Здравейте момичета, някоя страда ли от подут корем/ газове ? Уж се храня нормално, два дни корема ми е подут като в 5 месец и твърд. Нямам болка , само дискомфорт. Не искам да притеснявам АГ по празниците, но ако и утре е така мисля да й пиша. С първата бременност нямах такива неща, нито ми е ставало лошо, нито нищо. Сега не знам какво се случва, нищо общо 😂

Даа 3 дни бях така и на 4тия вече бях решила да звъня на АГ и то взе че ми мина

# 331
  • София
Здравейте!

Аз се отчитам с третия ми преглед при доктора, който беше вчера - 28.12.
Кръвоснабдяването вече е добро, терапията си върши работата, фетусът е наваксал размера си - намира се в 9+2 г.с.

Докторът позволи да замествам фраксипарина с клексан, ако не успявам да го намирам.
Най-много се радвам, че започваме да намаляваме утрогестана - от 8 на 6 на ден.

На 17 януари ще ми бъде биохимичният скрининг.

Очакван термин - 1 август 2023 г.
Знам, че може би ще родя по-рано - през юли още, но вече съм избрала августовската група.

Поздрави на всички и не пропускайте да споделяте! Така си правим своеобразен дневник на бременността.

# 332
Вчера беше и моят пореден преглед. 9 седмица, всичко било на ред, бебето се движеше даже. Докторът ми изписа хапчета за гадене, защото направо в някои моменти умирам, не знам вие как сте, но по някога се чувствам като болна от много тежък грип. Имам болка отзад в таза, докторът каза, че яйчниците ми са отишли там , нали са след пункция и още са подути и болезнени и за това ме боли и щяло да е така до 16 гс. Някак още не мога да повярвам , че всичко е наред… Началото на януари ми е пренаталния, а малко след това бхс и фетална и ако там всички е ок, ще се успокоя вече. Пробвах да ходя на работа три дни и беше кошмар , гадене, преумора, мисля януари да си взема болничен и да кажа вече на работодателя, колкото и да не ми се искаше толкова рано.

# 333
Въпрос към всички, които ще правят пренатални тестове. Ще правите ли в такъв случай БХС?
Аз смятам, че се обезсмисля и впредвид всички вируси, които болуват в момента е излишно.

# 334
  • София
Въпрос към всички, които ще правят пренатални тестове. Ще правите ли в такъв случай БХС?
Аз смятам, че се обезсмисля и впредвид всички вируси, които болуват в момента е излишно.

Докторът ми обясни, че първо трябва да се направи БХС и фетална, след това е неинвазивният пренатест, тъй като той се прави, ако има някакви съмнения от другите две изследвания.

И няма кой знае какви гаранции, освен че прави проверка за няколко генетични заболявания. Даде съвет за основен пакет и да е на малко по-късен етап.

# 335

Докторът ми обясни, че първо трябва да се направи БХС и фетална, след това е неинвазивният пренатест, тъй като той се прави, ако има някакви съмнения от другите две изследвания.

И няма кой знае какви гаранции, освен че прави проверка за няколко генетични заболявания. Даде съвет за основен пакет и да е на малко по-късен етап.
Да, но БХС е базиран само на статистически изследвания. Да не говорим за над 35г масово излизат стряскащи резултати. Доста познати след тази възраст просто го пропускат за да си спестят стреса и разчитат само на феталните морфологии.

# 336
Аз съм на почти 42. В десета седмица ще правя пренатален тест, основен пакет. На следващата седмица - фетална морфология, но без БХС.

# 337
Вчера беше и моят пореден преглед. 9 седмица, всичко било на ред, бебето се движеше даже. Докторът ми изписа хапчета за гадене, защото направо в някои моменти умирам, не знам вие как сте, но по някога се чувствам като болна от много тежък грип. Имам болка отзад в таза, докторът каза, че яйчниците ми са отишли там , нали са след пункция и още са подути и болезнени и за това ме боли и щяло да е така до 16 гс. Някак още не мога да повярвам , че всичко е наред… Началото на януари ми е пренаталния, а малко след това бхс и фетална и ако там всички е ок, ще се успокоя вече. Пробвах да ходя на работа три дни и беше кошмар , гадене, преумора, мисля януари да си взема болничен и да кажа вече на работодателя, колкото и да не ми се искаше толкова рано.
Ако хапчетата са Емил, на мен не ми помагат особено. Не ми действат и капките Вомитусхил, които ми предписаха. От водата с лимон също няма голям ефект и общо взето и аз се чувствам почти постоянно като болна.
Единствената ми надежда е това гадене да премине след третия месец, макар че се съмнявам, защото имам прекалено чувствителен организъм и може да съм от онези късметлийки, които ги мъчи през цялата бременност..
В това състояние аз също не бих могла да ходя на работа дълго време. На мен също не ми се иска да казвам толкова рано на работодателя, но вероятно ще се наложи още от началото да взимам болничен.

# 338
И аз съм със зверско гадене и повръщане. Също се чувствам като болна и искам само да спя. Главата ми е замаяна. Опитах да работя, но не мога - работата ми е много отговорна и изисква добра концентрация. Говорих с работодателя и той прояви разбиране. Взех болничен.

# 339
babyboo, и аз съм така някои дни (най-вече вечери). Коремът ми е като в 5 месец надут и ми е доста некомфортно. Не всяка вечер е така, но с предишната бременност нямах такова неразположение.

Love💗sea, имах кървене и аз. Спряхме аспирина, увеличихме утрогестана и пих но шпа 3-4 дни. За твое спокойствие отиди да те видят. При такива случаи изписват прогестерон и трябва да почиваш.

Миналата бременност излязох в болничен още като разбрах, че съм бременна. Ходех на ЛКК, те ми го продължаваха. Наложи се и малко отпуска да пусна до 45-дневния преди раждане.

Вие казахте ли на близките вече?

# 340
Антиметил са хапчетата. Преди малко повърнах обилно и след това глътнах едно хапче, да видим ще има ли ефект .

# 341
Имам от няколко дена насам доста силни болки в яйчниците. Презполагам,че може да е нормално, но все пак го мисля. Слава богу нямам кървене или зацапване. Това би трябвало да ме успокоява нали?

# 342
Лидия, и при мен от няколко дни се засилиха болките ниско долу. Постоянно усещам придърпвания, понякога и тъпи болки като преди ПМС. Около мен всички казват, че е нормално и важното е да не са много силни и да няма кървене.

# 343
И аз се отчитам с болки в яйчниците, особено вечер и странно усещане в матката като бълбукане на балончета или газове, не знам с какво друго да го сравня, но ми казаха, че е нормално и е свързано с разтягането.

# 344
Здравейте момичета,

Аз съм с термин 13/08. Това е четвърта бременност след три спонтанни аборта и сигурно можете да си представите какво ми е. И четирите пъти нормално забременяване. На донтор съм чак на 09/01. Предните пъти бях с ужасни болки от самото начало, но този път се чувствам добре и съм позитивна. Вярвам, че всичко ще е наред 😊

Общи условия

Активация на акаунт