Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 497
  • 592
  •   1
Отговори
# 375
Mandy Bo, а представяш ли си какви натрупани комунални сметки ще остави след себе си човек оставен да живее в апартамента след така стекли се обстоятелства? Вероятно и погрома ще е на ниво!
Точно.
Затова има закони. Моралът е субективен, законът го облича в думи черно на бяло. В този случай го облича в нотариална покана. Аз съм убедена, че тя не идва от нищото, нито е изненадваща.
Според мен отдавна е имало устна покана, но авторката е изръсила нещо от сорта на "абе Мунчо, не можеш да изгониш майка с бебе от апартамента си, кой ще ти позволи" и сега хоп - изненада!, вече има и писмена такава.

# 376
Значи аз виждам полза от брака. Понеже е пълно с теми, в които много жени обясняват, че един подпис е без значение. Да, ама ако те изгони мъжът ти с детето / децата, ако има брак, ще си кажат хората - "О, той изгони жена си, пък преди това сватба правиха, кумове каниха с кокошка и свещеник пееше". А ако няма брак - "Коя е тази, кой я знае с каква измама се е навряла на човека в къщата, детето дали е негово и дали няма да окраде тенджерите на майка му". Значи - има ползи от брака Simple Smile

# 377
Мунчо се опъвал за брак, описан е като нежелаещ  изобщо отношения, но на немалката възраст от 34 е успял без да иска да направи бебе. Дам, и един шоколад завива станиола в мармот.
Авторката старателно заобиколи всички въпроси, които биха изкарали лирическата героиня нещо различно от горката майчица, изпадна в истерия с обиди и накрая и се покри.

# 378
  • София
Joy сериозно ли написа това?

# 379
  • София
Значи аз виждам полза от брака. Понеже е пълно с теми, в които много жени обясняват, че един подпис е без значение. Да, ама ако те изгони мъжът ти с детето / децата, ако има брак, ще си кажат хората - "О, той изгони жена си, пък преди това сватба правиха, кумове каниха с кокошка и свещеник пееше". А ако няма брак - "Коя е тази, кой я знае с каква измама се е навряла на човека в къщата, детето дали е негово и дали няма да окраде тенджерите на майка му". Значи - има ползи от брака Simple Smile
Какво значение има "Какво ще си кажат хората"?

Абсурдно е.

# 380
  • София
За изгонената няма никакво значение, обидата си е еднаква.
Ама щом на комшийките ще им е по- леко - тъй да е Joy

# 381
  • София
Тя с какви пари ще си плаща сметките, ако я оставят там? Разбира се, че ще има погром от гл.т. на сметки и задължения. Бащата дължи издръжка на детето, не на нея.

Освен това както едната баба има право да дава жилището си под наем, така и другата има същото право.

А, тук имаше коментар на Stoiyana, на който отговарям.

# 382
Според мен пък B2022 донякъде е права. На никой не му пука какво ще кажат "хората", но хората са и свекървата, свекърът, мъжът. Определено бракът дава тежест, особено на хора с тесен мироглед и консервативно мислене.

# 383
Разбира се, че ще има погром от гл.т. на сметки и задължения. Бащата дължи издръжка на детето, не на нея.

Виждала ли си имот взет от съдия изпълнител? "Погром" не е просто сметки, а изкоренени контакти и заляти с цимент и фугираща пяна канали .... Ипочупено до тухла ...
И някак ми се струва, че не можем да изключим това и тук ....

# 384
  • София
Дорис, виждала съм. Дори да изключим това, пак остава проблемът със сметките. На тази жена на 33 ѝ трябва някой, който да я дундурка като дете. Ами...

# 385
Е, чак погром едва ли, защото енергото режат за два месеца неплатени сметки и то без предупреждение даже. На мен посред лято ми резнаха за 26 лева и стотинки, в 16 часа. Звънели била на стария номер, пък на имейла не се сетили да пишат нищо, че го искаха уж там да пращат фактури, ама и фактурата не пратили та да видя, че виси неплатена от разплащателната сметка. И понеже първата не е платена, автоматично не се разплаща и втората нещо, че има пари в сметката. Та в 16:00 на 38-40° ме оставиха с две деца без ток, топла вода (профилактика имаше) и хладилник до обед на другия ден. А включването ми костваше и едни 19 лева и разправии. Вярно, че сега е зима, но енергото не пита.

# 386
Ако имаше брак, и ако жилището беше на мъжа, тогава да, можеше съдът да го присъди на майката, ако тя отглежда бебето. Но тогава майката щеше да дължи наем на мъжа.
Няма брак, жилището не е на мъжа... Кой от къде е.
Авторката беше писала май, че срокът в нотариалната покана е 20 дни?
Ако аз трябва да определя срока, бих определила, колкото е обичайно за жилище под наем: един месец. Не става дума за морал, за правилно и неправилно, а за право на ползване на собственото жилище.

Според мен, тази жена е била подведена не знам от какви приказки на познати, че жилището остава за нея, щом има дете и затова се е държала неприемливо, изпокарала се е с де когото свари. Ами, не остава за нея.

# 387
Вероятно в заблудата си е сглупила и да го изтърси и хората са решили, че с това чудо трябва да се действа деликатно, но твърдо.

# 388

Грешен извод правиш. Не е брака проблемът, а апартамента. Т.е. извода, който трябва да направим е - семейство и дете единствено след апартамент на твое име. Така и с брак и без брак, никой не моЕ те мръднА

# 389
Мда представям си някоя мацка да ми беше поставила такова условие за дете - да си прехвърля апартамента или да и купя на нея... Нито дете, нито брак нито апартамент щеше да види

Общи условия

Активация на акаунт