Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 736
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,момичета
преди процедурите имала ли е някоя от вад проблем с тръбите.При ЦС ми излезе,че едната е труднопроходима и как процедирате после
Аз също имам една трудно проходима и нагъната.Но сме и с мъжки фактор.
При инвитро тръби не трябват , но е важно да няма хидросалпингс (течност) или друго,което по време на бременност е опасно за плода.

# 151
Здравейте,момичета
преди процедурите имала ли е някоя от вад проблем с тръбите.При ЦС ми излезе,че едната е труднопроходима и как процедирате после
Аз също имам една трудно проходима и нагъната.Но сме и с мъжки фактор.
При инвитро тръби не трябват , но е важно да няма хидросалпингс (течност) или друго,което по време на бременност е опасно за плода.

При мен 2 г. се чудеха хидросалпингс ли е или не,дори след ЦС не бяха сигурни. Накрая,преди 3 месеца се видя ясно дори на Ехограф,макар пак да не бяха сигурни какво е. Реших да махнем тръбата и излезе хидросалпингс. Наличието му при бременност,не е добре,може да доведе до инфекции,загиване на плода,спиране на развитие и други патологии. Аз дори си мисля,че първият ми аборт беше именно заради инфекция от хидросалпингса,но дали е така,никой не знае,вкл. и лекарите.

# 152
Така ли?А как го установиха,защото при мен веднага искаше докторката лапароскопия но според мен само за диагностиране не ми се вижда ок да се подлагам на такова нещо.С мъжки фактор сме и търся всякакви варианти да откажа LPS

# 153
Не бяха сигурни,дали въобще е хидросалпингс,но имаше нещо,което казаха,че не е добре да е там,но казаха аз да си реша. Реших да отстраним тръбата,то като ти кажат така и след всички предишни ситуации,нвмаш много избор.
При лапароскопията,тръбата е била пълна с течност и са установили,че е хидросалпигс. Много бързо се възстанових.

Така ли?А как го установиха,защото при мен веднага искаше докторката лапароскопия но според мен само за диагностиране не ми се вижда ок да се подлагам на такова нещо.С мъжки фактор сме и търся всякакви варианти да откажа LPS

# 154
Здравей. Аз бях с 2 проходими тръби, а на лапаро по друг повод се видя че ресните на едната са срастнали за яйчника. Отделно целия яйчник и тръбата бяха обвити в плътни сраствания + половината матка.
Тогава отстраниха срастванията и запазиха тръбата защото беше проходима. По другата тръба нямаше никакви поражения.
2 години по късно направих хидросалпингс на същата тръба по време на стимулация. Опита завърши с БХ.
Другата тръба беше проходима. На лапарото се установиха обаче сраствания и по нея. И така ми заминаха и двете тръби.
И сега се чудя дали ако бяхме махнали едната още на първото лапаро, нямаше да се запази поне другата, защото очевидно е имало някаква тлееща инфекция във нея, която в последствие се е разпространила и към другата тръба.

С женски фактор сме ние. Нарушения в овулацията и тубарен фактор очевидно.

ПП : Разбирам как се чувстваш. На мене ми се ревеше буквално при всяко лапаро, а съм вече с 3. Иначе минава леко и възстановяването е в рамките на 10 дена обикновено.
Но според мен е по добре да махнеш направо тръбата, отколкото да правиш неуспешни трансфери и да се чудиш защо не се получава.
Разбира се има и жени при които запушването на тръбите не пречи. Но няма как да се каже предварително при тебе как ще е, и трябва да сложиш вероятностите на кантар и да си прецениш, предвид евентуалните рискове.

# 155
Значи наистина трябва да се подложа на лапаро🙁.Не съм лигла,пр прочетох за момиче,което са й препоръчали лапароскопия,а тя е направила нова ЦС в Турция и там й е излязло ,че всичко й е ок с тръбите.Като цяло операция само за диагностиране ми се виждаше много сложно и не исках да се стига до такива процедури,но щом трябва не искам да отлагаме.
Бавя се,а е много трудно да взема решение дали да тръгна за нова ЦС в Турция или да се доверя и да се готвя за Лапаро.

# 156
Направи лапароскопия. Пожелавам ти скорошен успех! 🍀

# 157
Значи наистина трябва да се подложа на лапаро🙁.Не съм лигла,пр прочетох за момиче,което са й препоръчали лапароскопия,а тя е направила нова ЦС в Турция и там й е излязло ,че всичко й е ок с тръбите.Като цяло операция само за диагностиране ми се виждаше много сложно и не исках да се стига до такива процедури,но щом трябва не искам да отлагаме.
Бавя се,а е много трудно да взема решение дали да тръгна за нова ЦС в Турция или да се доверя и да се готвя за Лапаро.
Направете снимка в Турция, нямат общо като качество с тези които правят тук.
Тъкмо ще имате още едно мнение, за да решите какво да предприемете.

# 158
  • София
Аз бих потърсила още едно мнение. След изчетеното през годините попаднах на не един случай с безсмислени лапаро в България. Също имайте предвид, че е възможно резервът да намалее, ако не пипат само тръбите. В Турция, в по-голяма част от случаите, първо препоръчват стимулация и събиране на ембриони и после лапаро.

# 159
Момичета,гонал сгъстява ли кръвта. От 4 дена съм на гонал х 250 . Днес доста ме наболяват краката ,но вървях последните дни и повече. И ам изследване за тромбофилия всичко е наред. Нещо и ръката и гърба ме наболяват и веднага във филма. Утре ще пусна изследване ,но се филмирах тази вечер.

# 160
Направете снимка в Турция, нямат общо като качество с тези които правят тук.
Тъкмо ще имате още едно мнение, за да решите какво да предприемете.

Правих ЦС декември и не зная дали мога още следващия месец пак.Бих отишла в Турция веднага просто се притеснявам дали може в последователни месеци,а не искам да отлагам.
Какво означава да не пипат само тръбите 😕

# 161
  • София
В Турция цветната снимка е на друг принцип, без упойка. Мисля, че е с пяна. Консултирай се с някоя болница/ координаторка и ще ти кажат.

# 162
Цветната снимка с упойка ли я правиха? Ако е била без и е имало силна болка е възможно от нея да се е деформирала моментно.
Иначе за лапарото, няма нищо страшно. Аз също съм с проблем в тръбите и бях супер щастлива, когато си смених лекаря и той каза, че ще направим процедурата, за да се види какво се случва, защото очевидно това не е нормално състояние. Така всички чуденки отпаднаха и се оказа, че просто съм с еднорога матка.

# 163
Най-добре направете лапароскопия. Аз имам две операции. Няма как да се намали резерва, освен при махане на яйчник или неправилно проведена фенестрация. При едната правих  фенестрация, не ми е намалял резерва. Отделно ми бяха махнали едната тръба, която имаше и сраствания с червото. На следващата операция махнаха и другата, защото се беше разрастнал доброкачествен тумор. Мен повече ме притесняваше кръвотокът, но при добър опериращ, няма как да се наруши кръвоснабдяването на яйчниците. Преди операциите правих цветна снимка без упойка и болеше ужасно, защото направиха няколко една след друга, че лекарят не вярваше, че съм толкова млада, а оставам без тръби. Успех пожелавам и не отлагайте операцията. Аз втората операция я бях отложила и похабих хубав ембрион.

# 164
  • София
Момичета, колко трябва да е естрадиолът преди пункция?

Общи условия

Активация на акаунт