Електронни четци - 27

• 53 874
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Шестинчовия си е точно колкото малък формат книга.

# 571
Здравейте,
Някой може ли да дете мнение за Pocketbook Era?
Благодаря!

# 572
От моделите на Оникс нямам никакъв опит и досег само със 6 инчовите. Чета с очила (далекогледство) и предпочитам малко (или много) по-големите екрани и леко по-едър шрифт.
7.8 инчовият четец на Оникс е супер. Екранът му е с големината на страница на нормална книга, а не на книга джобен формат, както при 6 инчовите.
За разлика от мен жена ми си е свикнала с 6 инчовия Покетбук Тъч Лукс (модел 623) от едно време или нещо подобно и дума не дава да се издума да премине на по-голям. Сигурно вече чете на него поне от 10 години. Неубиваем е и батерията си държи. Само сменям калъфите тип папка, като се износят. Предлагал съм и 6.8 инчовия Киндъл или 7 инчовия Кобо Либра, но не иска. И 6 инчови по-нови модели на Покетбук или Киндъл от наличните вкъщи също не иска.
На въпроса за ONYX Poke 3. Не познавам менюто му, но предполагам, че е подобно на по-големите модели. Не разбрах точно какъв е проблемът с изчезването на библиотеката - нямате достъп до менюто библиотека или библиотеката е празна и всички записани книги в четеца са изчезнали?
Не знам точно какво обновяване е имало, но по принцип при обновяване не би трябвало да се изтрият всички книги. Освен ако по-някакъв начин случайно не сте задали връщане до фабрични настройки с пълно изтриване на всички записани книги, допълнително инсталирани програми и т.н. - така наречения factory reset.
Ако е този случай, няма какво да се направи - просто трябва отново да му се качат книгите, които са изчезнали.
Всъщност този четец трябва да има достъп до паметта и записаните файлове не само през библиотеката, но и през файловия мениджър, откъдето може да проверите дали книгите са в паметта на четеца.
И през компютър с кабел би трябвало да може да се видят вътрешните папки на четеца и съдържанието им.
Ако пък е изчезнало менюто библиотека, което хич не ми се вярва да е възможно, тогава трябва възстановите четеца точно с командата factory reset.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 10:51 от Stilgar

# 573
Благодаря ви, Stilgar.Така изглежда четеца ми. Преди книгите се появяваха с корицата.Не знам, какво съм направила.Чета спокойно, книгите са във вътрешната памет.Когато чета трябва да запомня страницата, а преди направо се отваряше на тази, на която съм спряла.Четецът ми е подарък, много си го харесвам.

# 574
Какво мислите  за Lenovo Smart Paper. Виждам , че го продават вече. Цената му е далеч от обикновения бюджет, но ми беше любопитно дали има някой да го е ползвал и да има личен отзив.

# 575
danshe, сменила си изгледа на библиотеката.
Преминала си от Scan mode в Directory mode.
Обяснявам:
Ето моя начален екран:

Ако се цъкне върху схематичното изображение на трите черни книги горе вляво над картинката на първата книга, се отваря това ново меню:

При мен е активен режимът Scan mode.
Ти си включила случайно режима Directory mode.
Ако го включа, главното меню на библиотеката на моя четец става както при твоя. Ето:

Ако вляза в папка Books, изчезват всякакви картинки на корици на книги. Ето:

Затова превключи в режим Scan mode и книгите ти трябва да се появят с картинки на кориците и по реда, по които си ги чела и ги четеш - най-горе и най-ляво последната книга, която си чела или четеш. При това трябва всяка книга да се отваря на страницата, до която си стигнала.
Провери при тебе. Всичко трябва да се оправи.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 01:26 от Stilgar

# 576
Много ви благодаря, Stilgar.Аз съм разстроила целия четец.Направих това, което ми написахте, но не се получава.
Може ли да ми кажете как да направя всички настройки?Това се получи, когато привключих в режим  Scan mode Можете да ми пишете на емейл адрас orhideia1972@abv.lg, за да не спамим по темата.Благодаря ви.

# 577
Тук пише, че всички книги, които са записани в четеца, трябва да бъдат прехвърлени в папка Books. Ако са записани в друга папка, програмата scan  не ги намира и не може да си ги подреди.
Свързваш четеца с кабел към компютър, влизаш във вътрешната памет и проверяваш всички папки и директории за книги. Където намериш извън папката Books, с Cut  и Paste ги преместваш в Books.
Четците на Оникс са страхотни, но са по-сложни за управление, имат много повече функции и опции и доста сложно меню.

# 578
Благодаря ви от сърце, Stilgar.Четецът наистина е страхотен.Пак чета от вътрешната памет.Сега ще опитам да се справя.Тук няма къде да го занеса, за да му оправят настройките.Аз съм си неардерталец.Три години не е мръднал, този четец.Сега, когато ви прочетох съм решила да си взема същия, само екрана ще бъде по-голям и ще мога да правя бележки.Ще ми помага и в работата.

# 579
Моля, опитвам се да помогна.
Аз на Ваше място не бих се мъчил. Направо щях да си копирам всички книги от паметта на четеца към компютър, за да не се затрие нещо, след това щях да изтрия книгите от четеца и да му дам връщане към фабрични настройки - factory reset. И всичко ще се възстанови и оправи. После връщам обратно книгите в папка Books и готово. Ще стане много по-бързо от бърникане из хилядите настройки и гадаене какво се е случило.
Нямам нерви за това.

# 580
Получи се. Благодаря ви.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 23:31 от danshe

# 581
Здравейте, някой ще може ли да ми препоръча място за закупуване на четец, ReaderBg надежден доставчик ли е? Доволни ли сте от kindle paper white signature? Ще се радвам да отговорите, тъй като е за подарък, а не исках в Технополис да го отварят, а и цената е доста висока.

# 582
Здравейте! Предстои ми да си закупя електронен четец. Спряла съм се на Pocket book Era и на Kobo Libra 2. Бих желала мнение и за Pocket book ink pad 3. Pocket book era e сравнително нов модел на нашия пазар и няма много отзиви. Надявам се тук да си помогна с мнения и да направя точния избор за мен.

# 583
Аз имам Pocket book ink pad 3 и съм много доволен. Размера на екрана е колкото страницата на книга. Има подсветка.Батерията издържа около месец с едно зареждане, въпреки че чета доста. Ако ви интересува нещо друго, пишете. Simple Smile
P. S. И безпроблемно се свързва с компютър.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 17:55 от Valentin_VG

# 584
Здравейте. Подариха ми Kindle Paperwhite 5(2021) 11th, ако правилно се ориентирам в модела. Искам да взема калъф за него. Какъв ще ми препоръчате? Може би някой с магнитно затваряне за да не се отвори в чантата.

Общи условия

Активация на акаунт