Електронни четци - 27

• 53 882
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Отворих да погледна този сайт с мобитата и се изненадах, че киндълчето се е обновило и браузерът вече не е "експериментален", работи по-добре, но наистина е по-лесно със съкратената версия на сайта Hands Plus1 Забелязах и лека промяна в боравенето с менютата, както някой писа по-напред не е така лесно да се върнеш от книга в Библиотеката, тъй като се цъка много близо до другото меню с настройките и е по-лесно да уцелиш настройките и да се чудиш къде е изчезнала Библиотеката (там си е, но е два милиметра по-надолу цъкането). Тамън мислех, че е време да го сменям с нов и му хванах цаката, ще кара още време, разбираме се Smile

# 556
https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-amazon-kindle-pa … gb-cheren-488703/ - да се отчета с избора си след вашите съвети и разяснения, както и личното предпочитание на бъдещия ползвател бе взето предвид. Калъф също оттам - с него може и да се размине като неналичен, че е от външен доставчик, но не иска да прави компромис сега и да избере друг Joy Малко - много, да е на късмет.

# 557
  • София
Честито!! От моя опит - здрав и непретенциозен.
Ама какви цени...

# 558
Да, не е бюджетно, но и времето за доставка не е много на моя страна, за да избирам с претенции. Тъй че, каквото е. Доволна съм. Grinning

# 559
Със здраве да се ползва.Blush

# 560
Здравейте, загледала съм се в този четец https://www.technopolis.bg/bg/Elektronni-knigi/Elektronna-kniga- … LUX-4-BK/p/501957. Ще се радвам някой  да сподели мнение. Това ще бъде първият ми досег с ел.четец.

# 561
За парите си е добър избор. Но след време ще ти попадне модел с повече екстри - регулируема температура на подсветката, 7.8" дисплей, Android - и ще се чудиш защо си се мъчила толкова време с този, а не си прежалила три пъти повече пари, за да си вземеш черешката на тортата Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 00:57 от Lu Tze

# 562
Не пише този BOOX да е водоустойчив. Скъпа марка, но чете доста формати, което е преимущество.
Забелязах, че Озон пишат под батерията " Тегло   0.47 kg" ,  вероятно се отнася за нея,  а накрая "Тегло на продукта   0.235 kg"  В крайна сметка колко тежи този четец?

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 01:30 от Diorela

# 563
235 гр. тежи. Другото са глупости от студентите, които наемат да качват обяви в Ozon-а за по левче на обява. И не е водоустойчив. За любителите на подводното четене е подходящ този модел, но пък той не е с метален корпус, не е със защитено от надраскване стъкло, не е с Android. Уви - няма пълно щастие... Wink

# 564
За момента не съм готова да инвестирам такава сума за "черешката", но от същата марка видях този https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-boox-poke4-lite-6-cheren/.

# 565
Да, ONYX Poke определено е по-добър вариант от POCKETBOOK BASIC LUX 4. И двата са 6", Poke няма хардуерни бутони, но затова пък е с Android. Което значи, че имате свободата да си инсталирате програма за четене по Ваш избор, клавиатура на кирилица с подредба и допълнителни функции по Ваш избор, както и всякакви други полезни приложения (речници, текстов редактор, браузър, ако сваляте книги от интернет директно на четеца, вместо да си ги теглите на компютъра)... И Poke е малко по-здрав механично, въпреки че пак е с пластмасов корпус, а не с алуминиево-магнезиев като "черешката". Но все пак ми се струва, че ако отидете в магазин и хванете в ръка две книги - с 6" и 7.8" дисплеи, ще забравите за 6" модели по принцип Simple Smile

# 566
Здравейте.Извинявам се, че нахлувам така в темата.Много четох, но решение на проблема си не намерих.Аз съм с четец  ONYX BOOX Poke 3.Доволна съм от него.Това е първия ми четец.Ползвам го вече трета година.Преди два месеца се обнови и изчезна библиотеката.Пак чета, но не мога да направя настройките.Към господин  Stilgar, моля помогнете  ми да си оправя  четеца.

# 567
  • Варна
Едва ли. Ако идеята е да може да се пренася лесно, каквато е примерно моята, колкото и някой да ми хвали четец 8 инча просто няма да му се получи да ме "зариби" Laughing По същата причина така и не харесах огромните тежки смартфони, които бълват почти всички производители в момента. колкото и да ги държах в ръце нещо не се влюбих, а си взех най-малкия възможен. Просто не всички припадаме по огромни електронни четци.
Иначе този вторият на мен ми харесва.

# 568
Lu Tze, Вие бяхте прав/а. Това 6" нещо е миниатюрно. То е колкото телефона ми, но малко по-широко. Сега остава да дебна              по-добра цена за модела 7.8", който ми предложихте.
Благодаря за отделеното време!

# 569
Как  6" минитюрно, кое му е миниатюрното?! Какво толкова, ако е по-голям размер? Само цената се оскъпява с доста, заради по-големия екран. От 2015 чета само на такива 6" киндълчета и са ми много удобни. Не бих искала по-голям и по-тежък.
Някога имаше малки, наистина джобни, да си го носиш в джоба. Май бяха около 4", не помня.  Как искам да си намеря такова, но вече ги няма.

Зарибих и свеки с такъв 6" киндъл, тя е на 80+ години, идеално се справя и се научи доста неща да си прави сама, да не чака помощ. И на нея 6" й е съвсем удобен като размер. Що книги изчете вече и тя. Шрифтове удобни, размера също, четеца лек, удобен, влачи си го непрекъснато с нея в дамската чанта. Тя чете на размер 5, аз на 4 и двете сме с очила. При тези размери, доста текст се събира в 1 страница.  ММ не зная на кой чете. Настроила съм й и лека подсветка, на 9, за да не й се налага да си я включва и настройва, когато чете на тъмно. И е страшно доволна, все ми казва, че не можела да си свърши работата от четене, не можела да спре. В началото, докато свикне, казваше, че все пак си е друго хартиената книга, но вече усети преимуществото да си носиш такава компактна библиотека в чантата.

За покетбук съфорумка беше споделила, че не са с много здрави екрани, счупила е 2 при падане на четеца от леглото. А киндъл, според нея, са с по-здрави екрани. Киндълчето й работи, екранът е здрав, след като 30 кг кучо си е поиграл с него, опитвал го и на вкус, оставил дори следи от зъбки.

Според мен, главното е дали искаш с бутони, или само с тъчскийн. После, дали ще купуваш бг книги с DRM защита - да може да ги чете без еквилибристики. От там нататък е всичко останало.

Lu Tze, благодаря за информацията, която споделяш.  Полезна е.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 01:52 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт