Електронни четци - 27

• 53 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
При намаления в Амазон разликата в цената оттам и в България е огромна. Аз не съм пазарувал, но тук в темата назад имаше коментари. Ако не се лъжа, такъв модел Киндъл от Амазон с намаление излиза около 200 лева, а не както от магазин от България 300-400. Но може да греша. Най-добре да пише някой, който пазарувал от Амазон този модел Киндъл.

# 136
По Коледа с оригинално зарядно, оригинален калъф и Киндъл пейпър с пътя от Германия излезе към 300лв. На намаление беше

# 137
Надявам се на Великденско намаление Blush
И ако стигна до поръчка,ще помоля за помощ,ако е удобно..

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 09:19 от 20111

# 138
Ще помогна с поръчката. Аз от там поръчах моя. С превозвач, за седмица беше при мен. Платих 1.50 за доставка на превозвача, взимат 3лв на кг. Може даже да се използва и промото за Прайм мембър, тогава цената е още по-ниска. Аз точно това напрвих. Има 14 дневен безплатен период,  в който можеш да си поръчаш и доставките са безплатни до адрес в Германия. Няма никакви допълнителни такси. Когато аз поръчах с калъф разликата с цените в България към момента бяха около 200лв. То само на калъфа какво чудо е надценката тук не е истина просто. Но ако се притесняваш и парите не са проблем, можеш и от бг сайт да поръчаш.

# 139
Благодаря за предложението!Сега се връщам от Технополис и вече съм 50:50 Kindle paperbook 2021 или Pocket book inkpad .Вторият също ми хареса-голям екран ,лек и тънък. .вече се обърках.Ще се върна да прочета пред.страници -ето снимки от днес

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 16:30 от 20111

# 140
Е, Pocketbook InkPad 3 Pro е от друга лига. Лично за мен размерът (на дисплея) има огромно значение. А дисплей 7.8 инча ми е най-комфортен. И четец с такъв дисплей все още е в категорията удобен за разнасяне навсякъде.
А конкретно за четците на Покетбук. Аз имам всякакви четци - Киндъл, Кобо, Покетбук и Оникс Букс. Т.е. не съм запален фен на определена марка и се надявам, че мнението ми е безпристрастно. Тук в темата битува мнението, че четците на Покетбук били чупливи и лесно се повреждали. От всички модели четци личният ми опит  с Покетбук е най-дълъг - повече от 15 години. Сменил съм поне 5-6 модела Покетбук. Нито един не се е повредил. Абсолютно всички и досега са живи и здрави и изглеждат като нови. И батериите им още са наред. При мен това важи и за всички четци от всички останали марки.
А за Покетбук - основното предимство на тези четци е, че четат абсолютно всички възможни формати електронни книги. Директно, без да се налага каквото и да било предварително конвертиране в друг формат или пращане по мейл до сайт за конвертиране. Не че такова конвертиране е някакъв проблем разбира се.
Но ако човек чете предимно книги, купени от Амазон, тогава разбира се Киндъл е по-доброто решение.
Второто предимство при Покетбук е, че няма необходимост книгите да се подреждат в колекции. Т.е. имате пълен достъп до паметта му през компютър и може да създавате всякакви директории (фолдери) със всякакви папки и подпапки вътре в папките. Т.е. може да си подреждате библиотеката от книги както си искате.
Трето, в Покетбук много лесно се качват (инсталират) допълнителни програми за четене - например Coolreader, ако някой има такова желание. Не се налагат сложни компютърни гимнастики ( джейлбрейк, хакване и т.н.)
Четвърто, и при Покетбук може да се инсталират всякакви допълнителни шрифтове.
Естествено всичко, което написах, си е лично мое мнение.  Всеки сам си избира какъв четец да си вземе. Няма лоши четци - всички се справят прекрасно с основното си предназначение - да четете електронни книги от тях.

# 141
  • София
Надявам се на Великденско намаление Blush
И ако стигна до поръчка,ще помоля за помощ,ако е удобно..
Избери си превозвач в твоя град, за да не плащаш и куриер. Тарифите горе-долу са еднакви. Направи си регистрация при него, а също и в Амазон. В А. дай адреса на превозвача в Германия. Правиш поръчка, плащаш с карта, после в сайта на превозвача ще се появи информация за твоята поръчка.

В момента в немския Амазон има намаление, но е за малко. Вкл. и на Киндъли.
Колебая се между 6.8 инча Пейпъруайт и 6 инча последният Киндъл от 2022. Дайте акъл.
Нямам проблем да конвертирам на компютър или да качвам с кабел, дори предпочитам така, олдскул съм

Имала съм 7.8 инча ПБ и заедно с калъфа идваше голям за дамска чанта, та се чудя дали да не взема 6 инча.
За марката - писала съм по-назад, и аз си имам вина за ситуацията, но батерията се изду и напука екрана, като разбира се, не ми признаха рекламацията, беше на 8 месеца. Така че ПБ невърмор, както казал гарванът Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 12:14 от Cuckoo

# 142
Не съм специалист по литиево-йонни батерии и причините, поради които се подуват. Досега търсих информация. Ето накратко какво намерих. Батериите се подуват от остаряване, или от удар, т.е. в тях се отделя газ.
Освен това те се подували, ако устройството (телефон, четец, таблет или лаптоп примерно) дълго време се съхранява с напълно разредена или напълно заредена на 100 процента батерия. Т.е. ако няма да го ползвате дълго време, трябвало батерията да е разредена до около 40 процента заряд. Освен това зареждането трябвало да се извършва само с качествено зарядно устройство, каквото и да означава това.

# 143
Stilgar-благодаря за изчерпателното описание!!След като се справя с подаръка,ще помисля и за себе си да взема някакъв четец–аз съм малко по-зле с техниката обаче..
Cuckoo-благодаря за указанията!

# 144
  • София
Не съм специалист по литиево-йонни батерии и причините, поради които се подуват. Досега търсих информация. Ето накратко какво намерих. Батериите се подуват от остаряване, или от удар, т.е. в тях се отделя газ.
Освен това те се подували, ако устройството (телефон, четец, таблет или лаптоп примерно) дълго време се съхранява с напълно разредена или напълно заредена на 100 процента батерия. Т.е. ако няма да го ползвате дълго време, трябвало батерията да е разредена до около 40 процента заряд. Освен това зареждането трябвало да се извършва само с качествено зарядно устройство, каквото и да означава това.
Било е от топлина, защото четецът не е бил изключен + топло време + малко разстояние и крехки материали, за да е компактен и лек четецът - това ми го казаха в друг форум.
А не беше изключен, защото заби на една страница и ни приемаше, ни предаваше. Не е удрян, не мога да кажа колко стара е батерията, но го ползвах от 8 месеца, още беше в гаранция.
Напукан е наполовина, останалата част се вижда и работи нормално.

# 145
По принцип ако електронен четец "забие" (блокира) на отворена страница, винаги има начин да се изключи. За различните модели начинът е различен , но общо взето при всички първо се пробва с натискане и задържане продължително време (поне 30-40 секунди и повече) на бутона включване/изключване. Обикновено помага. Или, ако четецът има повече от един бутон, тогава се натиска комбинирано бутонът вкл/изкл и още един бутон (примерно страница напред или назад) и се задържат и пак се чака . При някои модели така се връща четецът към фабрични настройки с пълно форматиране на вътрешната памет. Трябва да се търси в интернет за всеки конкретен модел какво точно се прави.
Има и още един начин - задържа се натиснат бутонът вкл/изкл и се включва четецът към зарядно или компютър с кабел. Понякога и това помага.

# 146
  • София
Too late. По-добре дай акъл кой от двата да взема.

# 147

Лично на мен 6.8 инчовият ми е по-комфортен за четене от 6 инчов.
Но пак ще повторя - това е според личните ми предпочитания.

# 148
  • София
Пейпъруайт изглежда по-добре или е от снимката?
Мисля, че К. вече чете епуб, който ми се струва най-икономичен формат за големина на файловете.

# 149
От снимката е. Освен това двата са с различен шрифт. На 6.8 инчовия книгата е с шрифт Georgia, качен допълнително, а на 6 инчовия - с вградения шрифт Helvetica или нещо подобно. Иначе и двата са Paperwhite модели - 2014 и 2021.
Иначе като контраст на бялото и черното са горе-долу еднакви.
За epub формата - Киндъл не чете директно epub. Трябва да се конвертира. Най-добре в AZW3. Или на компютър с програмата Calibre, или epub файлът трябва да се изпрати на мейла ти в Амазон, където се конвертира автоматично в AZW3 и сред това го пращат директно в четеца (трябва да е включен към WiFi).

Общи условия

Активация на акаунт