Електронни четци - 27

• 53 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. На мой роднина са подарили - EBOOK ЧЕТЕЦ KINDLE 2022, 6 ИНЧА, 16GB, WIFI, 11 ГЕНЕРАЦИЯ, BLUETOOTH, ЧЕРЕН, KINDLE-EBOOK-2022-16GB-BK- БЕЗ РЕКЛАМИ. До колкот разбирам не е PW. Искал да го науча как да си ги ковертира, а и също така как да премахне DRM защита на 3 epuba. Не съм съвсем наясно изпратете ми моля накакви клипове и насоки, тъй като сам не успявам да се оправя.

# 421
  • Варна
----------------
Месечинке, моят също е PW 3 ( 2015г). В читанката ми препоръчаха за него по-старата версия 5.15.1 - била харчела по-малко батерията от следващата.
Сложих я новата версия аз. Не мога да преценя харчи ли повече батерия, аз никога не обръщам внимание на това колко имам, докато не ми излезе съобщение да заредя спешно Laughing А и тогава в повечето случаи зареждам малко, колкото да мога да продължа да чета, после като се присетя дозареждам, ако не се присетя киндълът пак ми напомня и така.

# 422
fearbless92 , виж този пост за DRM защитата: https://bg-mam.ma/p/1503522/46526808.
Конвертирането през калибре  -  https://calibre-ebook.com/ , има и видео. Конвертираш ги на компютър и после ги прехвърляш на киндъла.Но нека който има опит да сподели как става.

Аз свалям директно през браузъра на киндъл в моби формат от тук https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php - само първия път се изписва и съм си го букмаркнала. Ако имаш нужда, ще ти обясня по-подробно как ги свалям. Може да ги свалиш и на компютър и после да прехвърлиш в киндъла.

Месечинке и аз не мога да преценя как харчи батерията. При мен всичките си харчат и през няколко дни се налага да зареждам напълно, не се спирам да чета, особено напоследък. Имам един обикновен USB кабел, с който не могат да се прехвърлят книги, но мога да си чета, докато зарежда.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 01:33 от Diorela

# 423
... Имам един обикновен USB кабел, с който не могат да се прехвърлят книги, но мога да си чета, докато зарежда.
А какъв е кабелът, с който могат да се прехвърлят книги? И с какво зарядно ги зареждате Киндълите? В кутията на моят нямаше зарядно, само USB кабел, а като ходя на почивка не нося компютър.

# 424
Зарежда се с USB кабела, включен или в компютър/лаптоп, или в зарядното за телефона. Или в каквото и да е друго зарядно.

Книги прехвърлям от лаптопа на четеца пак със същия кабел.

# 425
И с какво зарядно ги зареждате Киндълите? В кутията на моят нямаше зарядно, само USB кабел, а като ходя на почивка не нося компютър.
Ориентировъчно тока на зарядното трябва да бъде равен на капацитета на батерията/2

# 426
И с какво зарядно ги зареждате Киндълите?
Ползвам адаптер който е тип щепсел, но с вход за usb и ползвам usb кабела, включва се направо в контакт.

# 427
Сега аз че съм блондинка и то натурална е напълно верно, ама нали всеки адаптер дава различен изходен ток и ако той е твърде силен или твърде слаб поврежда батерията. Затова има различни зарядни за таблет (2А) и за смартфон (1А). Та колко ампера изходен ток трябва за Киндъл?

# 428
Ето ти го оригиналния: https://www.amazon.de/-/en/Original-compatible-including-readers … Caps%2C123&sr=8-2

Цитат
Оригинален захранващ адаптер Amazon 5W, 1A, съвместим с повечето устройства с активиран USB (изисква USB кабел, не е включен в зарядното)
Одобрен за използване с всички електронни четци Kindle, Fire таблети, Echo Input и Fire TV Stick

Аз използвам този на телефона.

# 429
Твърде силния ток намалява живота на батерията. Подходящ ток е капацитета на батерията/2. Аз имам Pocketbook Inkpad 3. Батерията е 1900 mAh. Зареждам го със зарядно, което дава ток 1000 mA. Със слабо зарядно зареждането е по-бавно, но то не вреди на батерията. Напротив, щадящо е.

# 430
Благодаря ви за търпението да ми обясните като на новобранец!

# 431
Благодаря ви за търпението да ми обясните като на новобранец!
За нищо. Simple Smile)

# 432
Привет! Надявам се приемате нови попълнения. След известно проучване и сравняване си харесах Kobo Clara 2E. Хареса ми заради многото формати, наличен браузер (надявам се на лесно сваляне от чит@нка) и опцията за аудио книги, която не е много разпространена при марката сякаш. Първо мислех да пробвам с някой евтин втора употреба за 50-100 (излизат ми сонита и киндъли), но  като гледам колко са стари като модели се разколебавам и не ми се рискува заради батерии и качество на екран най-вече. Мислех и поръчка от али, харесах си специфични, които липсват тук, но определено не ми се чака.
Затова питам - мнения за Клара 2E? В търсачката намирам предимно за clara hd. Благодаря!

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 22:50 от Mandaria

# 433
Скрит текст:

Цитат
Оригинален захранващ адаптер Amazon 5W, 1A, съвместим с повечето устройства с активиран USB (изисква USB кабел, не е включен в зарядното)
Одобрен за използване с всички електронни четци Kindle, Fire таблети, Echo Input и Fire TV Stick

Аз използвам този на телефона.

За киндъла, който дадохме на свеки, ММ също й връчи зарядно за телефон- включва се в контакта, а в него- USB кабел. Аз подскачах дали е подходящо, да не прецака батерията, а той се скъса от смях, тоците са му професия.
Кабелът, който не прехвърля книги, е от устройството ми за пилинг на дрехи. И то се зарежда от лаптопа с USB. Визуално е същия като кабела, с който могат да се прехвърлят книги, само по цвят са различни. Не зная ММ как ги разбира кой какъв е, само ми се смее. Отдавна се е отказал да ми обяснява за тоците.
Скрит текст:
И малко да се посмеете и вие с мен. На млади години попитах как се движи тока по кабела, че дори няма  забавяне след включване на щепсел. ММ каза да си го представя като киносалон. По команда, всички се местят с 1 стол наляво. И аз попитах какво става с човека, дето остава да стърчи прав без стол и останалия празен стол отзад.

# 434
Ще ви разкрия една страшна тайна. Силата на тока, с който се зарежда четецът, не се определя от зарядното, а от вградения контролер на четеца. Т.е. ако сте включили четеца към зарядно, което позволява много силен ток примерно 2.5 ампера, а четецът се зарежда с ток 1 ампер примерно, четецът ще си пусне максимално 1 ампер, а не 2.5. Ако пък зареждате четеца със слабо зарядно примерно за половин ампер, тогава контролерът на самото зарядно ще пусне ток половин ампер, нищо че самият четец може да се зарежда примерно с 1 ампер. Нищо страшно няма да се случи нито с много мощно, нито с много слабо зарядно.
За протокола - аз съм електроинженер.Grinning

Давам личен пример - всичките си четци ги зареждам с мощно зарядно за таблет, което позволява и бързо зареждане (fast charge) с голям ток - 2 ампера или нещо подобно.
И досега не съм изпържил или опекъл нито един четец. По-важно е да използвате свестен USB кабел (примерно фирмения, който идва с четеца), а не някакъв боклук от Али Експрес със свръх тънки жички в кабела.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 11:51 от Stilgar

Общи условия

Активация на акаунт