Електронни четци - 27

• 53 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Абе и баща ми не искаше четец, четял си добре на телефона и компютъра, даже ме агитираше да си слагам програми за четене, същото било. Ами сега не се разделя с четеца, защо ли Joy Не знам как изобщо може да се сравнява устройство, създадено специално за четене с мултифункционални устройства, чието основно предназначение е съвсем друго. Да, ако целта е да имаш едно устройство, а не 10 четецът си е съвсем заменим, не е като да не може да се ползва компютър, таблет или телефон вместо него. Но ако се търси максималния комфорт при четене изобщо не виждам как може да се спори.

# 481
Няма какво да се заблуждаваме. Основната разлика между дисплеите на компютри, таблети и телефони (независимо дали са LCD, LED или OLED) и дисплеите на електронни четци е, че в първия случай се взираме от близко разстояние в светещ директно срещу нас екран. С всички последствия от това за очите. Все едно, че се взираме в една или няколко LED крушки. Във втория случай - при електронните четци с екран по технологията E-Ink, просто го няма това директно светене в очите. Тези екрани въобще не светят, точно както "книжните" книги с типографско мастило. Сега допълнителното осветяване на екрана (ако искаме) при електронните четци е от няколко диодчета, които са под долния и евентуално и горния ръб на екрана, които го осветяват равномерно, но не светят директно към четящия. Т.е. това е една разсеяна светлина, която не натоварва очите.
Разликата е огромна и въобще не е в полза на дисплеите на компютри, таблети и телефони.
Кой знае защо от Onyx Boox предлагат и компютърни монитори по технологията E-Ink.
Случайност? Естествено те не са много подходящи да си джиткаш клипчета в Ютюб, но за работа примерно във Уърд, Ексел и Адоуб Акробат Про са екстра.

Последна редакция: чт, 20 юли 2023, 11:14 от Stilgar

# 482
Здравейте, след зареждане на Kindle не мога да се върна в менюто с книгите. Когато е свързан с компютъра книгите се виждат. Рестартирах го, но пак не става. Някой може ли да помогне?

# 483
Здравейте, след зареждане на Kindle не мога да се върна в менюто с книгите. Когато е свързан с компютъра книгите се виждат. Рестартирах го, но пак не става. Някой може ли да помогне?
Кои иконки натискаш за да си видиш книгите? Не става нищо като натиснеш иконката или не можеш да намериш самата иконка?

# 484
Ето как е при моя последен Киндъл 2021:
Скрийн сейвър:

Дърпаш нагоре и се появява началният екран (Home):

Цъкваш долу вдясно върху Library и влизаш в библиотеката на Киндъла:

Къде точно се появява проблем при тебе?

# 485
  • Варна
И аз не разбрах какъв точно е проблемът, как така не се виждат книгите след рестартиране? Какво се вижда тогава, не е ли началната страница като показаната от Stilgar?
Веднъж наскоро ми се случи да ми изчезне горната лента, откъдето е иконата за връщане в библиотеката. Просто изчезна и туй то. Но след рестарт всичко си тръгна нормално.

# 486
Да, щях да пропусна. Като си на страница на отворена книга, ако чукнеш най-горе по екрана, се отваря една лента:

Вляво сега има стрелка наляво и надпис Library (библиотека). Чукваш там и се връщаш в библиотеката.

# 487
Благодаря за съдействието на всички . Рестартирах го два пъти последователно и се оправи.

# 488
  • София
Това ли е оригиналния кабел на Киндъл 6.8" тъй като ми се омотаха вкъщи.
Ползвате ли зарядно (слабо) само за четеца. Все се каня да поръчам някакво. Както и калъф ...

# 489
Това ли е оригиналния кабел на Киндъл 6.8" тъй като ми се омотаха вкъщи.

На Киндъл е. Simple Smile

# 490
Здравейте,
Обмислям покупка на електронен четец за пръв път ще ми е.
Двоумя се между Kobo и Kindle.
И най- вече клоня към Kobo Nia.
Какво мислите вие?
Всеки съвет ще ми е от полза.
Благодаря

# 491
Не мога да сравня кобо и киндъл, с ММ имаме само киндълчета пейпъруайт. Нека който има и двата, да каже.
Киндъл са с тъчскрийн, нямат бутони за прелистване, освен новите модели. Кобо също има модели с бутни и само тъчскрийн. Прецени от тази гледна точка.
Също, кобо чете повече формати от киндъл. Виж тук https://readerbg.com/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE% … %B8/amazon_kindle
Цитат
На Кobo Nia могат да се четат книги и изображения във 15 формата - EPUB, EPUB3, FlePUB, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR. Макар и да не е упоменат официално Kobo поддържа и популярния FB2 формат за книги.
-----------------

Свеки ( 80+) така се срастна с киндълчето, което й дадохме, че не го оставя. Без проблем си прелиства, чете си забележите под линия, разхожда се из съдържанието, отваря си нова книга, научи как да разпознава коя книга е прочела и коя не е, зарежда си го, доста неща научи за кратко време. Изчете половината Читанка вече. Вчера натиснала погрешно да регистрира киндъла в Амазон, голям смях беше - пишело "регистер вур акунт" и 'хиде пассвурт" ( учила е немски), докосвала тук там, но нищо не ставало. Че и интернета си беше включила. Laughing
Даже успя да натисне копчето така, че да рестартира киндъла.

Това за тези, дето се чудеха как ще се справят възрастните. Справят се идеално и още как. Само им свалете книги и готово.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 00:15 от Diorela

# 492
Аз ви писах скоро, взех Кобо Клара 2e. Не съжалявам, защото си е нов модел, с много памет, много формати, wi-fi, браузер и т.н. Но трябва да уточня: 1). bluetooth не приема данни. Не можеш с него да приемаш файлове, например книги от лаптопа или телефон за улеснение. Имам десетки, сигурно стотици epub файлове и ще трябва да ги търся и тегля наново, или по кабел към четеца. Bluetooth единствено предава аудио сигнал към слушалки и тонколони. 2). Аудио книгите на английски са чудесен избор за упражняване на език, не съм против и бих пробвала да си платя някоя, за да се тествам, но ми се искаше в Кобо да имаха и опции за купуване и на български аудио книги. Четох FAQ за някаква опция за смяна на език, но не се справих засега. Опитах да сложа външни аудио книги от нета в mp3, но не ги намирам в устройството след това. Трябва да си поиграя още с папките, може би трябва да слагам в конкретно място. А може и да не успея изобщо. Приемам съвети също.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 00:40 от Mandaria

# 493
Как се отваря нова книга на Киндъл? Като изчетох първата ми излезе възможност да я оценя, но понеже там където чета няма интернет оценката не можа да се качи никъде и след това така и не успях да отворя библиотеката. Чак след като го рестартирах се отвори, но едва ли това е нормалният начин.

# 494
Никога не ми е излизала опция да оценя книга. Може би заради това се е случило.
Ако си в края на книгата, докосваш горе в средата и от менюто,  в лявата част, докосваш на  библиотека.

Цитат
Опитах да сложа външни аудио книги от нета в mp3, но не ги намирам в устройството след това.
Mandaria, в менюто на киндъл, когато съм в библиотеката, горе в ляво, се влиза в меню, показващо типа на файловете - книги,  документи, комикси и др. Книгите ми ги показва като документи. Би трябвало и в кобо да има нещо такова в менюто. Потърси го и виж как ти показва mp3.
Виж в последната снимка от Stilgar, горе ляво има 3 хоризонтални чертички с точици, от там излиза в киндъл.
https://bg-mam.ma/p/1503522/46753178

Общи условия

Активация на акаунт