Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 457
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 840
Ох, по-добре да не почваме с усмивките, че отиде коня у ряката Joy

Чакам си скандинавските картички аз, там може да има я някоя елха я малко сняг Simple Smile

Вики вчера май само с обиците е случила.

# 841
Единственото, за което бих ги “съдила” е, че все още де подписват с титлите си. След всичките изтърпени мъки, след филмите, интервютата,  книги и прочие опити за дистанциране.
Непонятно ми е! Или не съвсем.

# 842
  • Някъде там
Ужасни са. Като нацапани 🙂
Все едно е правила ремонт в къщи и си е напръскала патъците с боята 🤣
Птичке, много се забавлявам с коментарите ти.
И си право в целта. Точна нацапани. 😀

Тирамису истина е че е в кома. Само за смъртта ѝ не се знае.
Но каквото и да е, не е хубаво за толкова млада жена.

# 843
  • в сърцето на един мъж...
А, Вики навлякла палто, пък и тя боса Simple Smile Явно е някаква пандемия това с босите крака.

Единственото, за което бих ги “съдила” е, че все още де подписват с титлите си. След всичките изтърпени мъки, след филмите, интервютата,  книги и прочие опити за дистанциране.
Непонятно ми е! Или не съвсем.

Е ти пък, кое ти е непонятно Simple Smile

# 844
Къде това? За Виктория?

Сега забелязах, че водещата на галата на Максима, е със сандали. Даже май са същите.😀

Не само сандалите, те и цветово са еднакви!
Като ги гледам и как се подхилкват, май не е случайност, а предварителна договорка 🤔

# 845
  • в сърцето на един мъж...
Къде това? За Виктория?

На снимката на цветните обувки се вижда, че е без чорапи

# 846

Тирамису истина е че е в кома. Само за смъртта ѝ не се знае.
Но каквото и да е, не е хубаво за толкова млада жена.
Да,разбрах, за комата, имах предвид че искрено се надявам, че това за смъртта й са само жлъчни слухове.

# 847
  • Някъде там
Птиче, имаше още дами в червено. Определено са се синхронизирали. Реално с палто е от колата до вратата.
Много ми е симпатичен Джеймс. Рожденик е днес.

# 848
Птиче, имаше още дами в червено. Определено са се синхронизирали. Реално с палто е от колата до вратата.
Много ми е симпатичен Джеймс. Рожденик е днес.

И аз го харесвам, много хубаво момче. Сестра му и тя е хубава, само стила на обличане да промени. Добре са се съчетали гените при тях.

# 849
  • Разпиляна във въображението
Ако е слагана преди - извинявам се

# 850
  • Някъде там
София и Фернандо на сватбата на брат ѝ.
Цветовете не са моето и не ми харесва как са ѝ нарисували веждите, но като се има предвид, че до седмица-две трябва да роди, изглежда повече от добре.

Булката е хубава.

# 851
София и Фернандо на сватбата на брат ѝ.
Цветовете не са моето и не ми харесва как са ѝ нарисували веждите, но като се има предвид, че до седмица-две трябва да роди, изглежда повече от добре.

Да, лявата бяга нагоре.

# 852
На мен и самото палто не ми харесва, поне обувките са добре, за малко баланс. Но пък е хубава бременна.

# 853
Цитат на: daviz link=topic=1503572.msg45719432#msg45719432В date=1670847429
Вместо това, този пищно декориран и иначе старинен интериор е направен с помощта на 1,5 милиона мъртви бръмбари?!
Е тогава седефените бижута трябва да са "мъртви мекотели" Брюкселските тавани са от черупки на бръмбари, самите бръмбари изобилстват в Тайланд и са популярна храна по уличните сергии. Милиони черупки от тях се изхвърлят, художникът всъщност е създал една екологична творба на изкуството като ги е оползотворил.
Интересен ми е факта, че дрехите на  доста дами са в един и същ цвят. Може би има някаква традиция или символика.
Бургундско червено. Избрано е да са еднакви, за да покажат колко обединено е семейството за празника, нали Коледа е време когато хората се събират заедно. А и самото събитие е под название "Кралски коледни песни: Заедно за коледа".  Някой може да си го тълкува и като противовес на скандалите напоследък.
Традиционно, кралските костюми винаги се правят за да предизвикат определена емоция, което личи особено при тоалетите на Кейт. Червеното по принцип е кралски цвят, символ на сила и величественост. През средновековието кралете са носили бургундско за да покажат статус и т.н. През 15век излиза дори закон, който изисква отделните класи да могат да се отличават лесно по дрехите си, червеното е за аристокрацията. Освен символиката, цветът е бил много скъп защото се е внасял чак от Венеция. Червеното е подходящо и конкретно за събитието заради религиозна асоциация с червените дрехи на кардиналите, които през средновековието носят цвета на христовата кръв от разпятието.
Не знам дали се спомена, палтото е на лондонския дизайнер Епонин, който работи само по поръчка и цените започват от 3000 лири.
А Камила с животински принт ли е под бялото палто?
Да, перо от яребица, много сантиментален десен. В английската традиция яребицата е популярна не само като храна, но перата са част от коледната украса. Популярната старинна песен "12-те дни на Коледа" също споменава яребица.

Брошката на Камила също беше в подобен десен, с диаманти и тъмнокафяви топази, преди това е принадлежала на Кралицата Майка, бабата на Чарлз.

# 854
Ефибуш, много полезна информация, блгодаря!

Общи условия

Активация на акаунт