С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 237
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Светослава, високите нива на ЛХ обикновено са свързани с полкистозни яйчници. Естадиола отговаря за зреенето на фоликулите, колкото по-висок е (стига да е в референтните стойности), толкова по-сигурно е че този цикъл ще има овулация. При теб може този месец да няма овулация или да бъде късна. Помня че по време на инвитро стимулацията много често ми пускаха Естрадиол, за да видят как нарастват фоликулите.

# 61
Здравейте, момичета!
Първо, честито на всички с две чертички 😊 а на нас, останалите, кураж и скорошен успех! 😊

Пиша за пръв път, но следя темите от известно време.
От една година правим опити, миналия месец си пуснах кръвни и хормони, мъжа - спермограма. Изследванията са наред. Ц ми е редовен, имам О всеки месец. Миналата седмица бях на гинеколог и тя ни изпрати при репродуктивен, но и ми каза още нещо, което много ме замисли. Не трябвало да правим опити през ден (както процедирахме до сега) а през 3, 4 дни, на същия принцип, както се прави спермограма - с няколко дни въздържание. Естествено, за целта трябва да си следя О и да правим, когато видя +тест.
Сега ми е интересно, дали това е разковничето на цялата работа. 🤔. И мисля да изчакаме и този месец, с този метод, преди да отидем на репродуктивен.
Някоя от вас получавала ли е подобен съвет или да е имала успех по този начин с предходни бременостти? 🙂

# 62
Не знам ,но аз забременях точно този месец,който бяхме правили само 1 опит на 29 вечерта,ори евентуална овулация по календара на телефона на 1ви.Попринцип мисля,че ми съвпада,защото имам симптоми,когато и на приложението показва,че съм .Само този месец си бях взела лентички за 0 ,като на 29 не беше положителна .

# 63
Здравейте, момичета!
Първо, честито на всички с две чертички 😊 а на нас, останалите, кураж и скорошен успех! 😊

Пиша за пръв път, но следя темите от известно време.
От една година правим опити, миналия месец си пуснах кръвни и хормони, мъжа - спермограма. Изследванията са наред. Ц ми е редовен, имам О всеки месец. Миналата седмица бях на гинеколог и тя ни изпрати при репродуктивен, но и ми каза още нещо, което много ме замисли. Не трябвало да правим опити през ден (както процедирахме до сега) а през 3, 4 дни, на същия принцип, както се прави спермограма - с няколко дни въздържание. Естествено, за целта трябва да си следя О и да правим, когато видя +тест.
Сега ми е интересно, дали това е разковничето на цялата работа. 🤔. И мисля да изчакаме и този месец, с този метод, преди да отидем на репродуктивен.
Някоя от вас получавала ли е подобен съвет или да е имала успех по този начин с предходни бременостти? 🙂
Според мен отидете на репродуктивен. Това че всичко е наред за момента не означава, че няма проблем. Просто не е открит. Една година опити е време за репродуктивен. И при нас всичко е наред, но бебе не се получава и в крайна сметка ще правим инвитро.

# 64
Благодаря ви за отговорите! Към репродуктивен отиват нещата, но все пак мисля да дам шанс и този месец, без това по празниците ще е малко трудно с часовете.
Продължавам да следя темата и нека всички получим своето коледно чудо! 😊

# 65
Принципно, ако спермограмата е добра не би трябвало през ден да е проблем. През три - също. По-скоро да не се стигне до претриване и други такива неприятни изненади.
Може да подпиташ за снимка на тръби, както и за изследвания за хламидия и микро и уреаплазма Simple Smile

# 66
  • София
Viki_gs, аз лично много време отлагах посещението на репро АГ, нещо за което трябваше да послушам момичетата много отдавна!

# 67
Влизам притеснена. Днес получих кървене. Сутринта като направих нов тест чертата беше по-наситена, но.. Силно се надявам да е от разредена кръв 🙏  Прекалено рано е за преглед, по календар съм 3+5г.с
Имам един кюретаж със забременяване ноември, дори датите на МЦ, О и тест почти съвпадат, разминават се само с ден и съм в тих ужас. Стиснете по един палец 🙏
..

# 68
Jupiter sea, стикам всички палци това да е инцидентно. Ако имаш възможност и за твое успокоение най-вече отиди все пак на преглед.

В съвсем различна ситуация, но аз също съм с кървене от вчера (9-ти ден), предполагам, че е реакция от Летрозола. В понеделник съм  на преглед да видим какво се случва с останалия 1 фоликул. Знаете ли дали това прокървяване след менструация по някакъв начин би попречило на евентуална пункция?

# 69
  • София
Jupiter, знам, че не е кой знае колко успокояващо, но с моята единствена успешна бременнност имат еднократно зацапване в денят, в който трябваше да ми дойде. Надявам се и при теб да е такова кървене и всичко да е наред!

# 70
Влизам притеснена. Днес получих кървене. Сутринта като направих нов тест чертата беше по-наситена, но.. Силно се надявам да е от разредена кръв 🙏  Прекалено рано е за преглед, по календар съм 3+5г.с
Имам един кюретаж със забременяване ноември, дори датите на МЦ, О и тест почти съвпадат, разминават се само с ден и съм в тих ужас. Стиснете по един палец 🙏
..
Jupiter, знам че освен преглед друго едва ли ще те успокои (от личен опит), но стискам палчета всичко да е наред🙏 Почивай си повече, ако не си, пусни си прогестерон, понякога трябва да се регулира и от него( по точно ниски стойности) може да се появи зацапване/кървене. И се консултирай все пак с АГ, бих казала че мен поне най много ме успокоява той. Моля се всичко да е наред🙏❤🧸

# 71
Влизам притеснена. Днес получих кървене. Сутринта като направих нов тест чертата беше по-наситена, но.. Силно се надявам да е от разредена кръв 🙏  Прекалено рано е за преглед, по календар съм 3+5г.с
..

Юпитер, кога ти е датата за МЦ и какъв цвят е кръвта? Ако е розова, оранжева или кафеникава, най-вероятно е имплантационно кървене. То се случва или на датата на МЦ или няколко дни по-рано. Пусни си кръвен тест +прогестерон през 48 ч.

# 72
Имплантацията е преди покачване на ЧХГ  и положителните тестове , не е това . Вероятно е от кръворазреждащите .
Юпитерче , ти мисля по-късно ги включи с предната Б . Въпреки ранния срок , не е лошо да се консултираш с док . Защо не пуснеш коагулация да видиш как е ? И как 3+5 , тоест 12 ден след О ли се пада ?

# 73
Благодаря ви, момичета!
Чух се с АГ. От овулация досега бях на 2*2 утрогестан вагинално, правим го 3*2 от днес, което е максималната доза на ден и включихме но шпа пак така. Нямам болки, кървенето е кафеникаво, днес беше доста... сега като че ли понамаля, или така ми се иска... Спирам и аспирина засега и така. Утре клексан няма да бия. Лежа в спалнята, ММ е с малкия в хола. Дано да се закрепи положението.  🙏 Каквото е писано...

Мери, така ми го дава календарът. Дойде ми на 7.11. В понеделник правя нова седмица, още нямам закъснение.

П.с. С малкия май започнах по-късно инжекциите, но тогава бях 54-55 кг. А сега съм 51.50кг и явно ми идва много. Надявам се да е от кръворазреждащите и всичко да е наред... Какво да правим, надяваме се до последно..

# 74
  • София
аз не съм съгласна с Мери.... Положителният ми тест беше два дена преди датата на Ц, точно в денят, в който трябваше да ми дойде получих кафеникаво зацапване, което продължи точно 1 ден. През цялата бременност след това не съм имала никакво кървене, според тогавашният ми АГ това е било имплатационо кървене.

Общи условия

Активация на акаунт