Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 720
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Да
Просто исках да кажа ,че със старите перални ,можеше да се напълни повече с дрехи , съответно те наливаха много вода и като се увеличи почти двойно препарата ( за твърдост  нашата вода )
всичко се изпираше супер .
Сега слагаме малко по малко пране  обаче ,поне аз де:grinning:

# 196
По-новите перални не тръгват, ако са с прекалено много дрехи. Понеже имам програми за 2 кг например, ако сложа повече дрехи, не тръгва.

Програмите за памук са ми за 8 кг и никога не съм имала проблем да сложа 8 кг дрехи. Изпират се. Просто няма как да пуснеш 8 кг вълна, като програмата е 45 мин и е за 2 кг.

# 197
  • Русе
Един може би тъп въпрос. Ако слагате избелител при цветното, защо не го перете направо с прах за бяло?

# 198
Един може би тъп въпрос. Ако слагате избелител при цветното, защо не го перете направо с прах за бяло?
Не е тъп въпрос ,напротив .
По принцип не слагам избелител на цветни дрехи ,а само тогава , когато пускам ежедневни дрехи,чорапи ,бельо (дрехи с който съм в къщи или светли ) ,покривки ,светли цветове само тогава с прах за бяло или цветно с 1лъжичка избелващ прах ,просто за дезинфекция както се казва.
На другите дрехи ,като якета ,дънки ,тъмни блузи не ,само с прах за цветно или течен.
Бял ползвам ,но понякога предпочитам да го запазя за бели дрехи ,тениски и други бели неща , но в 1л избелващ прах няма как да избели осезаемо ,а само подобрява перилния ефект и дезинфекцията.
Сега например имам малко Перси за бяло и предпочитам да го запазя за наистина бяло ,но имам няколко опаковки за цветно ,а трябва да ги използвам:blush:

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 14:32 от Please

# 199
Това дали машината ви ще събере декларираното количество дрехи или не, зависи от две неща:
1. Колко оптимистичен е бил производителят. Някои са по-честни от други, като цената има значение.
2. Какви дрехи слагате вътре. Обемисти и сравнително леки дрехи запълват барабана и е невъзможно да се достигне декларираното тегло.

При всички случаи е добра идея да ограничите количеството до 60-80 % от максимума. Ще получите по-качествено изпиране и изплакване, а и моторът на машината ще се товари по-малко.

# 200
Така е Petiaivanov , решението аз за себе си мисля съм намерила още преди години като купихме от новите икономичните перални , ще споделя и на вас .
Първият път когато трябва да я пусна разбрах ,че много малко вода ,само ги мокри ,абе през люка се вижда ,че няма вода Joy и се хванах за главата . Връткам 1, после 2 ,после 3 програма все така ,накрая се разбра ,че явно дрехите са в повече ( бяхме свикнали от старата ,тя пускаше много вода и пълна пералня се изпираше всичко)
Сега не пускам половин пералня разбира се ,но гледам да има длан разтояние между барабана и дрехите ,без да се  притискат  дрехите ( както всичко е в пералнята ,си пъхам ръката ,една педя разтояние между барабана и прането) Това е пълна пералня за новите машини , явно.
Понеже пералнята е за 5 кг , дозирам препарат за 5кг + замърсеността
Примерно сега ползвам
От него слагам 60 -70 мл , прането се изплаква,не остава мръсотия по маншона .
Искам да кажа че всичко е проба
Правилно, барабанът никога не трябва да се пълни. Това си е правило. Това Chante Clair пере много добре, но аз с него пера разни изкуствени и черни дрехи. Иначе предпочитам прахове.

# 201
Щом не трябва да се запълва максималния обем на пералянта тогава как ще изпират олекотените завивки и одеала? Като сложа завивката тя изпълва барабана. Пералнята ми има пограма Duvet и нея ползвам.

# 202
Щом не трябва да се запълва максималния обем на пералянта тогава как ще изпират олекотените завивки и одеала? Като сложа завивката т
Моят барабан е голям и нямам проблем с двойна завивка. Завивката ще се изпере, но може да е нужно допълнително изплакване.

# 203
Petiaivanov понякога купувам течни и то от скоро ,може би около 6м , просто са били на изгодна цена и брой пранета. Иначе и аз предпочитам прах разбира се .
Йоко виж моят барабан е плитък и малък слагам двойната завивка вътре ,едвам затварям врата ,но тя тежи малко ,незнам може би около 600 -800грама това не е проблем

Пожелавам ви Новата Година да сте здрави и все така успешни .
Наздраве!

# 204
Завивки, якета и други пухкави неща след нормалното пране им пускам поне още едно изплакване, или две. Докато изчезне пяната. Ако много съм прекалила с препарата, пускам още един цял цикъл пране.

# 205
Ако сложа двойна завивка пералнята изобщо не тръгва, барабана не се завърта. Така две двойни завивки и една единична ги пера цял ден.
Има ли значение дрехи от изкствена материя на каква програма ще ги пусна да се изпират? Имам програма Mix, Cotton, Sport, Delicate, Wool. Програмата за памук е най-дълга, но не знам с какво е по-различна от другите.

# 206
Ако са леко замърсени, програма спорт е подходяща. Някои изкуствени материи бързо се увреждат, не бих прала на програма за памук. Тя е най-разрушителна за тъканите.
Допълвам, програма микс е подходяща също.

# 207
Щом не трябва да се запълва максималния обем на пералянта тогава как ще изпират олекотените завивки и одеала? Като сложа завивката тя изпълва барабана. Пералнята ми има пограма Duvet и нея ползвам.

Ако барабанът е по-голям (респ. машината има по-голям капацитет) ще се събират. Няма как да искате, в машина с 5-6 кг заявен капацитет,  да натъпчете двойна завивка например. Физически едва ли ще е възможно, въпреки че теглото на една такава завивка е 1-1,5 кг.
Ако все пак се събира в барабана, препоръчително е след приключване на основната програма да пуснете още една с изплакване и центрофугиране.

ПП: При избор на машина и равни или близки до равни други условия, избирайте тази с по-голям капацитет.

# 208
Йоко Мих е за смесени ,на нея

# 209
Йоко Мих е за смесени ,на нея
Така се нарича технологията за предварително смесване на препарат и вода при високите серии на АЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт