Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 684
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
И на старата пералня се наслояваше така. Спазвам дозировката, не изглежда влажен прахът, но знам ли... Според мен просто пуска малко вода. А новата пере още "по-сухо", но понеже вече е много умна, даже не мога да доливам. Редовно пускам допълнително изплакване, поне да не обличаме дрехите с препарата по тях.

# 181
Флоксче ,къде се наслоява ,какво ,прах може би . А програмата каква е на пералнята , която най често пускаш? А колко препарат слагаш ?
По горе виждам си писала ,че се наслоява прах в чекмеджето,виж питай мъжът си , трябва да има кран някъде под мивката ,където са тръбите този кран трябва да се отвори повече

# 182
А вашите перални сами ли дозират препарата? Предлагаха ми такъв модел с такава функция, като купувах моята, но отказах. Това беше единствената разлика с моя модел и ми се видя излишно, а беше по-скъпа. Сега се замислям, че не попитах какъв препарат се сипва, течен или прахообразен… или какъвто искаш…

# 183
Дозиращите системи работят само с течни препарати  и според мен не си заслужават. По-добре е парите да се вложат в по-скъпа машина с традиционно (ръчно) дозиране.

# 184
  • София
Моята няма.
Амаха, една пералня ще ми решава кое как.
Аз и на миялната автоматична не ползвам никога.
Нямам им доверие Joy .

Леля ми изключи нейната опция и пере, както си знае.

# 185

Амаха, една пералня ще ми решава кое как.

Grinning И аз така си помислих в магазина.

Дозиращите системи работят само с течни препарати  (...)

Благодаря за отговора, ей за това се чудех.

# 186
Тези дозатори работят правилно само с определени препарати, предназначени за съответните системи. Машината тегли прането и дозира. Самата машина обаче, няма как да знае каква е дозировката на всеки препарат на пазара.
Ненужна играчка. Всеки нормален човек би трябвало без проблем да си дозира препарата. Както вече написах, спестете си парите за тази ненужна екстра и ги вложете за по-качествена машина от производител с традиция и репутация.

# 187
Tead, благодаря, аз вече съм си купила моята без въпросната екстра и смятам, че си е качествена машина. Просто ми стана интересно.

Иначе сигурно има хора, които не знаят как да дозират и вероятно за тях би било удобно да я ползват.

# 188
А програмата каква е на пералнята , която най често пускаш? А колко препарат слагаш ?
По горе виждам си писала ,че се наслоява прах в чекмеджето,виж питай мъжът си , трябва да има кран някъде под мивката ,където са тръбите този кран трябва да се отвори повече
Пера или на най-дългата програма за памук, или на такава за фино пране. Горе-долу по равно от двете. Кранът е отворен докрай.

Възможно ли е налагянето в тръбите да е недостатъчно, и затова да не стига достатъчно вода в пералнята? Досега не се бях замисляла за това. Мислех, че пълни вода, докато достигне необходимото количество.

Живеем в къща, старата пералня първо беше в мазето, после я качихме в кухнята, после я сменихме и сега новата е в банята. И в трите варианта водата ми се струва крайно недостатъчно. Не мога да сравня със съвсем същия модел пералня, но на чуждо място винаги ми се струва, че се пере с повече вода, отколкото вкъщи.

Има ли начин да проверя? Но и да се окаже вярно, вероятно нищо не мога да направя....

# 189
Засичаш водомера преди д апуснеш пералнята и не пускаш вода докато тя пере. Като приключи, пак засичаш и ще видиш с колко литра пере. Не забравяй, че литрите по етикет са за пълно натоварване на програма памук.

# 190
Флоксче, щом и другата ти пералня така прави ,къде точно ти се образува натрупване ,в чекмеджето ,по дрехите ,къде ? Виж книжката на пералнята ,колко литра е на програмата която ползвате ,по точно някъде в нужната има таблица с програмата ,време , литри консумация енергия ,виж . Даже по добре прочети книжката още веднъж  ,разгледай ,ще видиш има нещо което ти е убягнало
Сетих се и нещо друго ,как да проверите налягането  на вода  която влиза през чекмеджето. Сега , следващия път сложете праха в барабана или ако е течен в мерителната чашка и пуснете програмата . Веднага отворете чекмеджето и вижте налягането ,ако тече бързо  и от всички дупчици ,като душът в банята например , всичко е наред

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 10:31 от Please

# 191
Ориентировъчно почти всички перални от новите перат средно с около 45 литра. Това, сравнено с хубавите перални от преди 20 години, е почти наполовина! Пазя някъде книжката една такава пералня и там беше добре описано колко вода харчи с включено предпране на програмата за памук. Това, обаче, не е атестат за по-добро изпиране, като сравнявам с хубавите нови перални. 😊

# 192
Така е Petiaivanov , решението аз за себе си мисля съм намерила още преди години като купихме от новите икономичните перални , ще споделя и на вас .
Първият път когато трябва да я пусна разбрах ,че много малко вода ,само ги мокри ,абе през люка се вижда ,че няма вода Joy и се хванах за главата . Връткам 1, после 2 ,после 3 програма все така ,накрая се разбра ,че явно дрехите са в повече ( бяхме свикнали от старата ,тя пускаше много вода и пълна пералня се изпираше всичко)
Сега не пускам половин пералня разбира се ,но гледам да има длан разтояние между барабана и дрехите ,без да се  притискат  дрехите ( както всичко е в пералнята ,си пъхам ръката ,една педя разтояние между барабана и прането) Това е пълна пералня за новите машини , явно.
Понеже пералнята е за 5 кг , дозирам препарат за 5кг + замърсеността
Примерно сега ползвам
От него слагам 60 -70 мл , прането се изплаква,не остава мръсотия по маншона .
Искам да кажа че всичко е проба

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 11:16 от Please

# 193
Това, че пералнята е 5кг не значи, че прането, което се събира в нея е 5кг. В моята максимумът, който влиза е 3кг памук пране. И това е "нафрашкана". А по характеристика е за 6кг.

# 194
  • Бургас
Колкото повече дрехи, толкова по-лошо изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт