Перилни препарати и омекотители - 71

• 55 678
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Плийс, софийска ми е водата. Май нормална се води, не е варовита. Поне така си мисля. На други места съм виждала по-варовита. При свекърва ми е нещо страшно, остава бяло по стъклените чаши.

# 166
Плийс, софийска ми е водата. Май нормална се води, не е варовита. Поне така си мисля. На други места съм виждала по-варовита. При свекърва ми е нещо страшно, остава бяло по стъклените чаши.
Виж Щели ,аз звъннах във лабораторията на ВиК ,като казах от кой район съм . Знам че в София на много места е много мека водата .
Различните региони мисля са с различна вода зависи от кой язовир се захранват

# 167
Качество на водата за софийските квартали:
https://www.sofiyskavoda.bg/water-quality-map

# 168
Благодаря за линка! Проверих квартала и излиза
, че сме с нормална вода, няма отклонения в показателите.

# 169
Значи, правилно дозирам препарата според средно твърда вода ,по спомен Ариел течен(защото скоро ползвах ) 55 мл (слагам около 60 -65  70 според прането ) дали е повече или по малко ,дали е замърсено

# 170
Имам един много глупав въпрос Blush
И аз предпочитам да слагам праха директно в барабана. Пралнята първо върти на сухо, за да си мери прането, целият прах през дупчиците отива зад барабана. После известно време пералнята изпомпва "на сухо", и чак тогава започва да пере. Възможно ли е с това изпомпване да заминава и прахът за пране в канала?

Които си няма мерителна чашка, за течния препарат в барабана може да се ползва силиконова формичка за мъфин. Хем няма твърди ръбчета, които да повредят някоя фина дреха.

# 171
Обадих се на ВиК лабораторията
Водата в града ни е 3мг на средно литър ( поне това чух ,незнам ) Това било среднотвърда вода . Confused

Това няма как да е вярно. 3 мг/л (калциев карбонат) е изключително мека вода, каквато надали съществува някъде в природата.
300 мг/л е по-реалистична стойност. Ако числото 3 е споменато, вероятно става въпрос за ммол/л (милимола на литър).

# 172
Това няма как да е вярно. 3 мг/л (калциев карбонат) е изключително мека вода, каквато надали съществува някъде в природата.
300 мг/л е по-реалистична стойност. Ако числото 3 е споменато, вероятно става въпрос за ммол/л (милимола на литър).
Извинявам се може да не съм разбрала правилно влязох в сайта и там имаше таблица за града и близките квартали
Това в синьо е за града.
Pfloxx идеята е супер , форма от мъфини

# 173
TAED , препоръчваш ли използването на Калгон или други добавки за омекотяване на водата при твърда вода , или е по-добре да се ползва по-голямо количество перилен препарат ? В моя квартал твърдостта на водата е 22.40 немски градуси /°d/ и се чудя кой от двата варианта е по-успешен /ако мога така да го кажа / .

# 174
Имам един много глупав въпрос Blush
И аз предпочитам да слагам праха директно в барабана. Пралнята първо върти на сухо, за да си мери прането, целият прах през дупчиците отива зад барабана. После известно време пералнята изпомпва "на сухо", и чак тогава започва да пере. Възможно ли е с това изпомпване да заминава и прахът за пране в канала?

И аз съм си мислила дали прахът не се отива в канала преди да изпере?

# 175
Plesase,
Това (първото) е друга (стара) единица, известна и като mval.
Най-лесно според мен се работи с немски градуси °dH, въпреки че и тя е извънсистемна единица, но се е наложила.
Най общо:
<5 °dH мека вода
5-10 °dH средно твърда вода
10-15 °dH твърда вода
>15 °dH много твърда вода
Вашата вода е средно твърда (8.4 °dH). Не би трябвало да е проблем.

blueberry,
Вашата вода е наистина много твърда. Обикновено, не препоръчвам Калгон, но във вашия случай вероятно е необходим. При толкова твърда вода, няма да е лошо да помислите и за омекотител на входа на водопровода.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 18:49 от TAED

# 176
Само не разбирам защо прахът се слага в барабана? Има перални, които предварително разтварят вода и препарат  за по-добро разтваряне.
Хайде за течен както и да е- като завърти, той ще се изсипе от чашката и ще попие в някоя дреха, но прах...???

# 177
Благодаря Ви TAED, благодаря и на всички други съфорумки и съфорумци !:blush:

# 178
Аз слагам прах в барабана заради най-обикновен мързел, за да не мия чекмеджето толкова често Grinning
Иначе се наслоява препарат в него.

# 179
Аз слагам прах в барабана заради най-обикновен мързел, за да не мия чекмеджето толкова често Grinning
Иначе се наслоява препарат в него.

Това означава, че или машината не го отмива добре (конструктивен дефект) или препаратът е овлажнен и на твърди бучки. Възможно е и налягането на водата да е ниско. При нормални обстоятелства не би трябвало да остава никакъв препарат.

Общи условия

Активация на акаунт