Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 721
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Пешек да разясни, моля 😉

# 166
И за двете важи.

# 167
  • София
Принципно е BFF - best friends forever. Не се използва в смисъла за гадже.

# 168
Както казва дъщеря ми: Ние с ....(другото момиче) сме бестита. 🙃

# 169
Цитат
Не се използва в смисъла за гадже.

Не е вярно това. BF е best friend или boyfriend - зависи дали се отнася за момиче или момче.
А в днешните времена - не е ясно Simple Smile

# 170
  • Mars Hotel
Не, за приятел/ка се използва BFF, Тонка го е казала. BF e boyfriend.

# 171
BF
nounINFORMAL
1.
a person's boyfriend.
"I've been dating my BF since January"
2.
a person's best friend.
"Lottie is my absolute BF"

Period!

# 172
  • София
Хахаха, дано не се засегне някой, но някак много остаряла се почувствах, като се обсъжда и разяснява тийн жаргон. 😂

Иначе моята, на почти 16, все още има непоносими моменти. Не знам до кога така.
На моменти ми е много криво колко арогантна, без амбициозна и егоистична може да бъде. Категорично такова поведение не е видяла вкъщи, а нали уж всичко е до възпитанието.
Понякога се държи с нас като с прислуга. Изисква, цупи се, ако не е нейното, отказва всякакви съвместни семейни сбирки, пътувания, ангажименти. Дори като вървим по улицата, върви на разстояние пред нас, защото не иска да я виждат с нас. Това, последното мислех, че се израства към 14 годишна възраст, но не.
Има и светли моменти де, просто се чудя ония тъмните откъде идват.
Иначе, когато е в добро настроение е чудесна. Бъбри весело, споделя случки, готви, иска ми съвети за дрехи и грим, грижи се за сестра си.

Силно се надявам, че само хормоните са виновни и че скоро пак ще имам милото, забавно и умно момиче, което беше преди пубертета. ❤️

# 173
  • София
При нас периода на Бести премина. Сега сме на Брат. Simple Smile

Може ли някой да препоръча крем за лице за тийнка на 15 г. Кожата е смесена, чувствителна. От време на време имаме проблем с дерматит. За щастие скоро не се е появявал.

# 174
Пролактин  при норми от 102 до 496, със стойност 439.5 при дете на 14 г. в норма ли е?

# 175
  • Пловдив
Уфф да права е Тонка, че е БФФ, ама моята кифла използва и думата бести и брат също. Странен им е жаргона, ама какво да се прави - обичаме си ги и се опитваме да разбираме езика им.

# 176
Лично аз съм много доволна от Йодасептадон 10% разтвор. Всяка вечер мазане на нокътя с клечка за уши, напоена с разтвора. И най-важното - изхвърляне на всички китайски обувки, ползване само на качествени обувки, пантофи, маратонки и т. н. Успех!

Мога да препоръчам един лак за нокти но е от UK, ако има кой да Ви го изпрати. Иначе струва £5.00 и едно шишенце стига за около месец.

# 177
Голяма драма изживява моята девойка сега - една друга приятелка, някакси се опитвала, да ѝ отмъкне БФто. На мен и до сега ми е смешна тази драма, но стискам зъби и мълча.
Драмата не е смешна. Крадат се приятели, после гаджета, после проекти/ длъжности/ работни места. Тя трябва да се научи да отстоява позициите си.

# 178
Ама приятелите не са вещи! Всеки може да е приятел с когото си поиска! Иначе сте права, че е добре да се научат да отстояват себе си

# 179
  • София
Драмата не е смешна, защото емоциите са истински. Но терминът кражба е неточен. Могат да ти откраднат само онова, което ти принадлежи. Приятелите, гаджетата и служебните позиции не са такива неща. Що за гадже е това, което се оставя да бъде "откраднато"? It takes two to tango, както се казва.

На това уча моите. Разбирам колко болезнено може да бъде да искаш да си приятел с някого, а той да предпочете друг за БФФ, но това не е нещо, което можеш да контролираш. Важното е ти да си добър и всеотдаен приятел, а истински ценните хора, ще го видят и сами ще бъдат около теб, искайки да сте приятели. Ако не го оценяват, само те са губещите. Животът ще ги среща с много хора, не е ок да се привързват болезнено към някого. Но и осъзнавам, че си има емоции, които трябва да се изживеят, за да се научиш. Само с обяснения и поучения не става. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт