Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 708
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Оки за болки. Вече го има и в България.

# 151
  • София
Аулина и Оки-то не са ли с рецепта?

# 152
За Оки- то идея нямам, не съм пила никога.
Аулина е с рецепта, да. Принципно. Но в аптеката като питам, ми се задава въпросът- "хапчета или сашета". Дават свободно.

# 153
Не, Оки е без рецепта.
Аулин не препоръчвам.

# 154
На дъщеря ми първите три години откакто й дойде цикълът нямаше болки. Да, ама вече не е така. Това там бусколизини, но-шпа, спазмалгони - абсурд. Пие течен аналгин. Ще я пробвам и с нурофен, този, който е най-концентрирания, дано има ефект.

Тонка, внимавай ако даваш Нурофен Рапид и по-силен защото аз лично от такъв повръщам защото ми идва силничък. Дори прахчетата нурофен са за тегло над 60кг.

# 155
  • София
Дрес, ами то дъщеря ми е 62 кг, защото е 175 см висока. Тя си е голям човек. Sunglasses Ще й взема Оки на първо време.

# 156
На мен позната аптекарка ми препоръча ибупрофен течен в мини дози по 200 мг. Но ибупрофени се пият след храна защото дразнят стомаха.
А парацетамол се изписваше за всичко като бях бременна, а сега се казват, че бременни не трябва да го пият.

# 157
  • В царството на игрите:)
Малко да се оплача. Дъщеря ми е на 14 и започва да се превръща в едно трудно поносимо същество. Миналата година отдавах трудните и неприятните ѝ настроения на 7 клас - натоварена, изморена и т.н., но вече почва да ми писва. Почти непрекъсанто е като рицаря на печалния образ с телефон пред физиономията си  и това адски ме подтиска. Плачлива и садлива е. Вярно, че има някаква несподелена любов, но не е само от това. Яко се напрягам около нея и най - неприятното е, че не знам как да постъпя. Вашите девойки имали ли са подобни периоди и преминава ли?

# 158
  • София
Моята за щастие много, много рядко е в такова настроение и за кратко. Тя е от тези непукисите, винаги в настроение. Или поне не показва да има нещо. 2 пъти не беше в настроение и ми беше супер странно и кофти, но бързо и мина.

# 159
  • София
milmich, и моята тийнка е често в такива настроения - от едната крайност, в другата. И то според мен без особена причина за страдание. Имам чувството, че се опитва да съпреживее лошите емоции на всички около нея. Просто е доста емоционална. Аз лично се опитвам да акцентирам на положителните случвания около нас и да й ги покажа. В повечето случаи има ефект. Нужен е много такт, любов и търпение. Kissing Face

# 160
  • Пловдив
Голяма драма изживява моята девойка сега - една друга приятелка, някакси се опитвала, да ѝ отмъкне БФто. На мен и до сега ми е смешна тази драма, но стискам зъби и мълча. Говорихме си снощи надълго и нашироко, каза, че съм я успокоила малко, дадох съвет, който успя да изпълни (да сподели проблема с друго момиченце от класа). В крайна сметка и двте сме ѝ казали, да говори с приятелките и да им каже как се чувства. Сега събира кураж, да го направи. Странни са ми такива драми, но я изслушвам.

# 161
Какво е БФ?

# 162
  • here and now
Best Friend
и аз от детето го научих.

# 163
Аз пък помислих, че става въпрос за Boyfriend 😁

# 164
  • here and now
А, може и това да е. Зависи от възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт