Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 714
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
На нашата девойка "Но-шпа" не помага вече (в началото ѝ беше ОK с него) и сега пие по един "Аналгин" при нужда.
Скрит текст:
Деца от 10 до 14-годишна възраст (с тегло от 32 kg до 53 kg)
В следващата таблица са показани препоръчителните единични дози и максималните дневни дози в зависимост от теглото или възрастта: 
Телесно тегло   Единична доза   Максимална дневна доза
 kg                възраст    таблетки    mg             таблетки    mg
32-53    10-14 години   ½ - 1     250 - 500    4    2 000
Същата история- но шпа не действа, давах аналгин( когато е необходимо, защото не всеки път се налага, и то само по една таблетка), обаче в друга тема имаше дискусия колко вреден бил аналгина и как в някои държави даже бил забранен за продажба и затова реших да питам с какво да го сменя...( и да е ефикасно)

# 136
Аз давам нурофен.

# 137
И  бусколизин можете да давате
За притеснителното дете - аз бих се договорила с нея. Да ходи още месец на гимнастика, а ако след това все още иска да се отпише. Защото има такъв момент - искам/ не искам. А може просто да и идва в повече напрежението, умората чисто физически и стреса и затова да реагира така. Намирайте време за почивка, за нещо, което я зарежда

# 138
При цикъл от изпробваните ношпа, бусколизин, спазмалгон нищо не й помага. По препоръка от аптеката взех Хексалгин - само той й действа. Следващия път може да пробваме и този специален нурофен за менструални болки. Не знаех, че има такъв.

# 139
При нас направиха ношпа с рецепта и педиатърката ми каза, че не било препоръчително да се пие често защото има привикване и спирало да действа. Незнам до колко е вярно, но понеже дъщеря ми вече е голяма и на ръст и на килограми, давам нурофен новум, който май е по-лек и щадящ. Може би някакви билкови добавки биха подействали по-добре, но не съм пробвала за сега.

# 140
Скрит текст:
На нашата девойка "Но-шпа" не помага вече (в началото ѝ беше ОK с него) и сега пие по един "Аналгин" при нужда.
Скрит текст:
Деца от 10 до 14-годишна възраст (с тегло от 32 kg до 53 kg)
В следващата таблица са показани препоръчителните единични дози и максималните дневни дози в зависимост от теглото или възрастта: 
Телесно тегло   Единична доза   Максимална дневна доза
 kg                възраст    таблетки    mg             таблетки    mg
32-53    10-14 години   ½ - 1     250 - 500    4    2 000
Същата история- но шпа не действа, давах аналгин( когато е необходимо, защото не всеки път се налага, и то само по една таблетка), обаче в друга тема имаше дискусия колко вреден бил аналгина и как в някои държави даже бил забранен за продажба и затова реших да питам с какво да го сменя...( и да е ефикасно)
Не знам дали и колко е вреден, но аз също с него си помагах като тийн при необходимост, пък нямам видими странични ефекти/дефекти...поне засега...Wink

# 141
  • В царството на игрите:)
То всичко, което действа е забранено в другите държави, щото трябва дружно да зобаме Парацетамол и производните му, които са много "полезни". Още не съм им простила за Амидофена и Аналгин хинина Simple Smile

# 142
  • София
За моите болезнени  менструации в тийн годините ми майка ми ми вареше отвара от жълт кантарион. Много горчи това и се пие 2 или 3 пъти дневно ( не помня вече), а не само при болка. Всички дни с кървене се пие. Помагаше ми. С годините  постепенно се успокоиха нещата и силата на болките ми намаля, но не знам дали кантарионът има заслуга за това. А след раждането на дъщеря ми нещата съвсем се промениха и вече рядко ме боли корем, но за сметка на това ме боли глава по време на цикъл.

# 143
На щерката давам Ацефеин или Беналгин. когато не помагат- Аулин.
Тя, подобно на мен, често е с изключително болезнени първи 2 дни.
На 17 е, но по спомен започнах с по- силната артилерия преди около година и половина.

# 144
А защо не пробвате с копър, може и сока от кис. краставички, при болките. Да чукна на дърво, моята понякога се оплаква от леки болки. Но пък си ги трае и и минават бързо. Откакто и е дошъл за първи път ( беше в 6 клас, края на април, началото на май месец ), до сега и е редовен, сега е в 8 клас.

# 145
  • София
На дъщеря ми първите три години откакто й дойде цикълът нямаше болки. Да, ама вече не е така. Това там бусколизини, но-шпа, спазмалгони - абсурд. Пие течен аналгин. Ще я пробвам и с нурофен, този, който е най-концентрирания, дано има ефект.

# 146
Болките идват,когато вече има овулация.В началото няма.
За дъщеря ми,по препоръка от лекар,съм взела това
https://apteka.framar.bg/30022952/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%82 … 0-%D0%BC%D0%B3-10
Но не съм и давала,все още.Упорит Козирог е,и търпи.Но ги имам,за всеки случай.

# 147
Значи на мен от самото начало, 11 годишна, има овулация.
Помня много добре първия си цикъл, защото почти припаднах от болка на път за училище, добре че не бях сама и децата, с които бях, успяха да реагират, да ме сложат да седна на един бордюр, а после вече се притекоха хора на помощ и ме напръскаха с вода. После едвам стигнах до нас, че и на последен етаж живеехме, без асансьор.

# 148
Ами,поне така каза моят гинеколог.

# 149
Може преди цикъл да засилите приема на храни богати на цинк. Такива са тиквени семки, овесени ядки, има и други. Ако не може да се разчита на това, може да се потърси някакъв цинк за деца, за да е съобразена дозата. Цинкът има огромно значение за баланса на хормоните, откъдето идват и тези неразположения.

Общи условия

Активация на акаунт