Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 812
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Ако дете не боледува, съответно не отсъства през годината, и е добре с материала, не намирам проблем в тези 10 дни.
Коментарът ми по-горе беше за дереджето на цялата ни образователна система в момента.

А за Канада съм учудена наистина, че ей така 20 дена може да идеш на екскурзия в учебно време.  Остави наваксването, ами какво послание се оставя у детето.

Блу, там с толкова много емигранти, ако не ги държат строго, ще станат като нашите цигани и после съвсем ще се маргинализират.

# 376
Имаме познати в Канада и там наистина може да отсъства детето колкото си иска от училище. Те си идваха в България по Коледните празници за по месец. Питала съм ги как си извиняват отсътвията после. Отговориха ми, че никой не го интересува къде е и защо отсъства детето толкова дълго. Необходимо е само да уведомиш училището/класния, че няма да идва. Тяхното обяснение е, че канадската училищна система е такава, защото "прост народ се управлява по лесно". Rolling Eyes

# 377
Хаха, това беше добро обяснение.
Реално обаче тук са силно либерална демокрация и ограничаването на индивидите не е нещо, което се случва лесно.

Поне до пандемията, но се обясняват с това, че няма как да се наложат униформи, насилствено присъствие и всичко е пожелателно.

# 378
Блу, там с толкова много емигранти, ако не ги държат строго, ще станат като нашите цигани и после съвсем ще се маргинализират.

Официалното обяснение за строгите мерки по отношения на отсъствията е това, че децата с висок процент присъствия постигат по-високи академични резултати, без да ги делят на мигрантски и родени бритиш деца.
От друга страна, на сайта на правителството има достъпна за всеки статистика за академичното представяне на децата по училищата. И тук вече един от критериите, по които сравняват резултатите на децата, е това дали английския им е първи или следващ език. Ами, изобщо не е изключение мигрантските деца да са с по-високи резултати. Не бих се ангажирала с мнение кои са умни или глупави, но като идваш от бедна или много бедна държава, прекрасно знаеш колко е важно да имаш добро образование и съответно изискваш от децата ти да учат. Голяма част от мигрантите знаят това прекрасно.

# 379
Честно казано, никога не бих позволила детето ми да отсъства от у-ще, заради ваканция.
Просто мисля, че не е възпитателно. Това е тяхно задължение, както аз имам моите.
Не искам да им показвам, че ваканцията е по важна и могат да се измъкнат за Х време, защото с една бележка всичко се оправя, бележка която дълеч не е трудно да си намериш...

В БГ у-ще винаги можеш да си измислиш всякаква белкжка, даже може да си я купиш.

# 380
Ели, и аз така си мислех, но когато имаш организирана почивка отпреди 6 месеца и трябва да се осъществи все някога, а от работата се налага да излезеш няколко дена от останала отпуска, не мисля, че ще си пропилееш дните и парите, за да не отсъстват децата 3 дена от училище. И когато не е ежегодно, а така се е случило по това време, чак толкова невъзпитателно не е Simple Smile

Когато е системно и съвсем умишлено семейството се чуди къде да отиде, и деца и родители отсъстват от работа и училище, не е редно, разбира се.

# 381
Официалното обяснение за строгите мерки по отношения на отсъствията е това, че децата с висок процент присъствия постигат по-високи академични резултати, без да ги делят на мигрантски и родени бритиш деца.

Това е същото, което казвам и аз. Не съм твърдяла, че мигрантските деца са по-глупави, а че ако родителите не знаят езика или нямат финансовите възможности за уроци или собствена помощ, ходенето на училище е от съществено значение за успеваемостта.  Същото важи и за децата на местните, които по една или друга причина не могат да инвестират време и пари да се занимават с децата си извън училище. Не случайно Кипп училищата в Щатите залагат на по-дълга учебна година и по-дълъг учебен ден.

# 382
  • here and now
Когато са официалните ваканции, навсякъде е пренаселено.
Ако детето няма проблем с успеха, не виждам проблем да отсъства няколко дни.
Все пак ние възрастните имаме възможност да си планираме отпуските според нашите нужди и желания, а на децата не им е оставен такъв избор.
Чисто хипотетично, ако дъщеря ми кара ски и през ваканцията е в цикъл, естествено, че ще използвам един уикенд и няколко дни по "семейни причини".
Не виждам и как можем всички да отсъстваме от работа точно когато са ваканциите на децата.

# 383
Аз пък съм доволна от уредбата при нас. Налагало се е и е отсъствала около 2 седмици в началото на годината, но проблем не е имало. Пишем имейл, че се налага и това е. На детето не му се е отразило на знанията, защото на всички тестове за ниво е с най-висок резултат от трите класа ( да си похваля малко гарджето  Joy ).

# 384
Дъждец,
Скрит текст:
струва ми се, че все пак говорим за различни неща. И сякаш в нищо не те обвиних.
Твоята теза е, че за мигрантските деца, чиито родители не говорят английски, редовното ходене на училище е изключително важно. Така е, няма спор. И с това, че системата не позволява пътувания до роднини в чужбина през учебно време, тези деца са контролирани да прекарват максимално време в училище.
Моята теза е в друга посока. Говорех за това, че в много мигрантски семейства самите родители осъзнават важността на доброто образование и изискват повече от децата си. Не чакат държавата да им го каже, спирайки ги от пътувания до чужбина. Може да искат да откраднат учебен ден, два или седмица, за да пътуват до родна страна на по-ниски цени, но през останалото време очакват децата им да учат.

# 385
В нашето у-ще също няма проблем да се отсъства. Дори не знам колко е лимита за дни отсъствия. просто никой не отсъства...

Cardhu, в случая никой не споменава и не коментира кой колко е научил през изпуснатото време...

# 386
А не. Коментира се. И се сочи като една от причините,  поради които има ограничения в отсъствията по причини, различни от заболяване. А и ако това не е важното, то кое?

# 387
  • София
тонка, имаш  ли пепел подръка Smiling Imp?
Обичам го този форум.

# 388
За резултати не говорих и аз, а просто за правила и социални нагласи и норми.

# 389
  • София
тонка, имаш  ли пепел подръка Smiling Imp?
Обичам го този форум.
Пишман станах, че зададох един простичък въпрос. Joy
Да си припомним обаче и поговорката за прекаления светец.

Общи условия

Активация на акаунт