Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Тонка, и аз не мога да повярвам...21век жена.

Разбира се прави каквото решиш.. но чак пък такива драми за един гинеколог. Мисля проблема  с това имаш ти, не дъщеря ти. Дори не може да измислиш дума за "сещаме се къде..."

Да не говориме за "само на 14г" . Просто мога да ти кажа, че на 14г едно момиче не е "на само 14г".

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 18:30 от Eli..........

# 661
  • София
Резонен въпрос. На мен кисти винаги на ехограф са ми откривали.

Видя се, обаче си е лекарка от старото поколение. Искаше да опипа нещата. Не се съмнявам в нея, мина всичко и така. Просто наложи се.... Не знам дали иначе щях да я заведа профилактично.

# 662
Елена, разбирам, но по описание ми звучи доста...травмиращо.
Детето не се ли наплаши и няма ли впоследствие да има страх, ако се наложи да посети гинеколог?
( то може да е по друг повод, но тя да го свързва с точно това изживяване..)

# 663
С това опипване на киста ме шашнахте. Цял късмет е имало детето, че не се е пукнала при опипване и натискане на корема.
Кистите могат да се абсорбират от тялото при повишаване на хормони, регулиране на тегло, дори при следващ цикъл някои от тях изчезват.

Бихте ли споделили как се лекува ако е открита при подрастващо момиче? Нито хормони, нито операция ми се струва резонно, но пък ако ситуацията е сериозно и се налага, докторите знаят най-добре.

# 664
На мен преди 30 г. ми изписаха хормонален препарат - противозачатъчни. Не помня името му вече, но ще да е бил някой стар и силен медикамент, вече отречен от медицината. Бяха 21 хапчета - жълти, розови и бели, после се почиваше 7 дни, цикълът идваше и започвах следващата опаковка.

# 665
  • София
Тонка, и аз не мога да повярвам...21век жена.
Ели, като сме в 21 век и какво? Да започне полов живот на 13 г, да я водя профилактично на гинеколог на 12? Какво точно ми казваш, че не мога да схвана? Не знам за твоята дъщеря, но моята на 14 е просто още дете. Нищо, че гърдите й са двойно по-големи от моите и прилича на зряла жена в тяло.

А само да попитам от колко години се прилага обсъжданата ваксина? Ако е от по-малко от 20 години твърде рано е да се правят изводи и да се изкарват статистики. Аз не посмях да й поставим. Ще разчитаме на профилактика, така както аз от дълги години се грижа за себе си.

Честно, не мога да повярвам, че тук си правим забележки, че вместо вагина, към казала - сещайте се къде. Joy Тцъ, тцъ, ще взема да се върна в 19-ти век, откъдето вероятно идвам.

# 666
Тонка, не се ядосвай, всички имаме различни мнения. Даже не съм отразила поста ти като нападателен, просто пишеш за твоето индивидуално дете, което е различно от моето и на другата потребителка.

Тук ваксината за ХПВ се слага от 12-15, но доста отпреди тази възраст проучвах, изчаквах да минат години с ресърч и не я сложихме, въпреки че мм смяташе, че е хубаво да я има.
Не съм антиваксър, но тази, Ковидната и  анти-грипните не сме слагали и доста ги мислех.
 Самата мисъл, че мога с мое решение да си увредя здравото дете ме побъркваше и чаках.

Сега е последният срок и не напълно убедена съм запланувала ваксинация другата седмица.
 Щерката от самото начало искаше всяка ваксина в календара и винаги сме я включвали в разговорите за всичко, и е имала право на мнение. Дали ми е стегнато обаче, няма значение, защото знам, че винаги ще го мисля и ще се притеснявам когато става въпрос за дететео ми. За себе си съм доста различен х-р и не мога да се позная, но това са нещата.
С удоволствое чета, изчитам линковете и мненията и съм благодарна, че споделяме тук.

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 21:29 от Анонимен

# 667
Аз рпоучвах Гардасил и Церварикс, мисля, че някъде из темите пак сме обсъждали. В крайна сметка се отказах
Скрит текст:
https://ahrp.org/diane-harper-md/ - според тази дама 44 момичета са починали в следствие на тези ваксини, а при голяма част се появили странични ефекти като лупус, епилептични припадъци, кръвни съсиреци и възпаления на мозъка. Имаше и други публикации, ясно е, че те се намират предимно в антиваксърски сайтове и такива на пациентски НПО-та, но четох и за съдебни дела от пострадали и реших, че ваксините са в ранен етап и не искам да експериментирам

# 668
  • София
Почти на 20 години са вече тези ваксини, в световен план. В България мисля, че от 10тина години ги слагат.

# 669
Тонка, въобще не ти казвам какво да правиш Simple Smile
Казвам че на 14г едно дете не е толкова дете. Че е достатъчно зряло и разумно, за да разбере защо се прави един профилактичен гин. преглед и въобще няма общо с половия живот на никого.

Ако смяташ че е травмиращо и срамно преживяване, смятам че е така по скоро за теб и вероятно това е което получава и дъщеря ти като убеждение.

# 670
Честит 8-ми март, момичета!

# 671
  • София
Естествено, че е травмиращ такъв преглед за девойка, как изобщо някой може да мисли, че не е??

# 672
  • София
Sylviana и аз знам,че за фамилна обремененост се счита,когато има случаи на рак на гърдата от страна на майката или бабата по майчина линия.
Наложи се да заведа дъщеря ми на мамолог миналото лято,беше на 17 години.И съответно попитах,кога пак трябва да я заведа/да отиде на преглед.Отговорът беше,че при липса на проблем след 20 години.Лекарят е един от добрите в своята област.
Нищо не пречи да заведеш дъщеря си на преглед,да споделиш притеснията си и да направиш консултация каква превенция да предвидите за в бъдеще.

# 673
Повече от 15 години се прилагат ваксините за които говорим. Преди това е имало 9 години проучвания преди да се пусне на пазара. Когато проучвах се допитах и до колежка, чиято дъщеря беше на 27г и с две деца, а ваксината й е била сложена на 14г в тинейджърска възраст. Искам да кажа, да пази господ.. не само тези ваксини биха могли да увредят човек и наистина вярвам, че такива неща се случват. За мен последиците от евентуално заразяване хич не са за подценяване.

# 674
От юни 2006 са лицензирани за масова употреба в Европа, малко по-рано в Северна и Южна Америка. Ако бъдем пунктуални.

Общи условия

Активация на акаунт