Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 407
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Mars Hotel
И при дъщеря ми ефектът от лентичките е нулев. Порите са много стегнати, дори и след парна баня, и нищо не излиза.

# 91
  • София
Детето ги маха с фин скраб и една паста на Уриаж (s.o.s. от серията Hyseac), маже само в участъка с черни точки и спи така.
Може ли снимка на тази паста.

# 92
Не съм sylviana Hug, но понеже в къщи също се ползва този крем, си позволявам да пусна снимка:
Скрит текст:
Моите пубери го поставят върху пъпки, които са червени и скоро след това "избиват" или се успокояват. Нямам впечатления за влиянието върху черни точки, но ще им кажа да пробват.

# 93
Добро утро на всички. Моето 10 годишно момиче вече втори ден, от сутринта, се оплаква, че я болят главата и корема. Давах вчера парацетамол, но по нейни думи, не е помогнал. Няма температура или други оплаквания. Дали е възможно да са ПМС? Ако съдя по себе си, мен обикновено един ден ме боли глава, а на втория ден корема и ми идва. Не помня като малка как бях или кога е било за първи път при мен. Помня само ужасните болки, които са не докарвали и до повръщане. Тя обаче болката в корема я посочва по-горе, а не ниско в корема, ако са яйчници. И разни грипове имало сега, обаче така и не разбрах, какви са им симптомите.

# 94
Дъщеря ми е на 11 и половина и последната седмица се оплаква от същото. Аз очаквам да дойде цикъла скоро. При нея също главоболието не се повлия от парацетамол, няма никакви други симптоми за вирус. Снощи и напълних една грейка с топла вода. Каза, че е облекчила малко болките в корема.

# 95
Дъщеря ми е на 12 години и има цикъл от пролетта. Редовен й е, но й е много слаб. Понеже аз съм с обилен цикъл се притесних дали при нея всичко е наред и като бях на гинеколог попитах дали да я доведа на преглед. Отговорът беше, че първите две години организмът се нагажда и щом няма оплаквания няма смисъл от преглед.

Наречете ме старомодна и тесногръда, но не понасам дупки и обеци къде ли не по тялото, както и татуировки. Моето лично усещане е за нечистоплътност.
Аз много обичам цялото ухо да е тропосано отгоре до долу. И татуировките обичам. Точно това мое мнение за тия нещица спира дъщеря ми да ги прави. Нейната идея е да е различна от мен. Аз съм символ на старомодното и задръстеното за нея и именно заради това тя не би си пробила ушите и не би се татуирала. Щом аз харесвам тези неща, значи не са готини. Много съм доволна 😄

# 96
Дъщеря ми е на 11 и половина и последната седмица се оплаква от същото. Аз очаквам да дойде цикъла скоро. При нея също главоболието не се повлия от парацетамол, няма никакви други симптоми за вирус. Снощи и напълних една грейка с топла вода. Каза, че е облекчила малко болките в корема.

Цяла седмица се оплаква от това? Моята продължава да се оплаква и днес, вчера не беше на училище, оказа се, че имали контролно. Реших, че може затова да са били болежките, но днес пак. Отделно тя тази болка в корема я показва до пъпа. На моменти ми изглежда, че се преструва, защото не се държи съвсем като човек, който го боли не едно, а две неща.....ама пък ми изглежда вяла наистина, бледа...Не сме имали такива случаи до сега.

# 97
Не всеки ден. И при нея съвпада с дни на изпитване или контролно когато има главоболие. Също не се държи като болен човек, в понеделник я оставих вкъщи заради това. Такава игра падна вкъщи с брат и, че чак се замислих защо я оставих. При мен цикъла е лек, но съм говорила с приятелки с тежък такъв и от тях знам, че може да има силно главоболие преди и по време.

# 98
Може болката да е от притеснение/ нервен стомах, примерно/, но ми прави впечатление, че масово хитруват и имат ли контролно се "разболяват". После звънят на съученици да разпитват какви въпроси са се паднали и рязко оздравяват.

# 99
  • Пловдив
А може просто да са притеснителни, да изживяват нещата по-сериозно от колкото трябва и за това да се „разболават“. Спомнете си вие пред сериозен изпит не сте ли получавали главоболие и не ви ли се е стягал корема. Мен да, даже съм повръщала от нерви. Като си взема изпита и ми минава. Та и вашите деца, може да не ви лъжат умишлено, а просто да са по-чувствителни за такива неща. Моята просто мрънка, оплаква се, че я е страх, говорим си, обяснавам как вярвам в нея и съм сигурна, че ще се справи. Не изглежда много убедена, но отива прави теста и накрая - 6. Дълго време ѝ припомням такива случки, когато я успокоявам за поредния тест.

# 100
Аз явно съм много страшна, но никой номерации с главоболие и болки в корема пред контролно не ми прави. Но пък може и да се дължи на това, че дъщерята винаги е сигурна в себе си, а синът го дава лежерно, хем не е учил, хем не му дреме.

# 101
Така де, но нея не ѝ беше добре още предния ден, тръгна си от последния час. На следващия са щели да имат контролно, но аз разбрах, когато се обадих на класната. Днес отново не се чувства добре и пак не е на училище, т.е. ако беше от притеснение, нямаше ли да ѝ мине вече. По принцип и на мен много не ми минават такива номера, но тоя път направо не мога да я разбера, колко я боли, дали я боли, но определено изглежда умърлушена.

# 102
При вас има ли главоболие и коремни болки една седмица преди цикъл? Знам, че по книгите и интернет всичко пише, но при децата гледам първо по-нормалните и известни болести. За някое момиче, което още няма цикъл, но се чувства зле цяла седмица, първо ще си помисля зимата за грип и разтройство или някоя друга зимна болест, а не за цикъл.
Да оздравява по-бързо, пък контролните ще ги навакса!

# 103
Мен се редуват да ме болят ден-два преди това. Тя обаче няма никакви други симптоми на грип или стомашни проблеми. Затова се чудя, какво ѝ е. Може да е притеснение, може да е театър, а може и да предизвестие за пръв цикъл. Не знам, просто исках да се допитам, дали е възможно да е последното.

# 104
  • София
Пак за малката, нищо че е само на 7 и уж пубертетът е още далеч.
От началото на годината не иска да ходи на курса по английски. Къде с убеждаване, къде със строг тон, все пак отиваше. Докато не започнаха болките в корема. По часовник, вторник и четвъртък, когато е курсът по английски, тя се оплаква от болки в корема. Имаше и моменти, в които си захлупваше лицето в мен и плачейки ме молеше да не я водя, защото установявахме, че тия болки са само временни и преминават, щом свърши курса или не е вторник или четвъртък.
Е, да обаче започна разстроен стомах наред с болката, а кулминацията беше един четвъртък, когато малко преди края на учебния ден, когато трябваше да я взема, за да я водя на английски, ми се обадиха от училището да я взема по-бързо, защото е бледа и много я боли корем. Междувременно я завели в лекарския кабинет, дали ѝ ментови капки, които тя повърнала почти веднага.

След всичко това и в комбинация с една бактериална и няколко вирусни инфекции, я съсипахме от изследвания и прегледи. Детето излезе съвсем здраво.

Уточнявам за протокола, че учителката по английски е наистина изискваща, но се държи приятелски с децата. Голямата ми дъщеря изкара 8 години при нея, за малката също е втора година, не е нова нито учителката, нито обстановката. А върхът е, че като я взимам от английски е бодра и весела, разказва ми какво са учили, какво са правили, едва се разделя на вратата с едно от децата, защото само се закачат и лигавят... Изобщо, нищо, което да подсказва някакъв проблем по време на уроците. Но явно има такъв и той категорично е на психическа основа. Спряхме английския от две седмици и нито я боли корем, нито повръща. 🙄

Педиатърката каза, че е едва ли си измисля, че я боли корем, но е вероятно от притеснение и напрежение да я боли. И както по-нагоре споменах, като ѝ причерня по време на проба манту, съвсем се убедих, че явно стресът много ѝ влияе физически.

Та болките в корем при контролни или изпит нищо чудно да са си съвсем истински и децата да не лъжат.

Общи условия

Активация на акаунт