Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 16

• 43 801
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Къде да търся такава подложка? Няма ли да е неудобна при спане?
Замислих се да и взема нощни, по- абсорбиращи превръзки, но от кои са доволни дъщерите ви? Моята ползва Тийн нещо си, но са много тънки, според мен
А гащи абсорбиращи?

# 421
# 422
Абсурд! Тя моите превръзки не иска, че били дебели. Аз откакто си купих абсорбиращи бикини, които ползвам с превръзка, спя спокойно

# 423
От както и двете ползваме бельо за цикъл, нощни изненади няма. Ползваме ги с превръзки. Модели и марки коментирахме в предната тема.

# 424
Къде да търся такава подложка? Няма ли да е неудобна при спане?
Замислих се да и взема нощни, по- абсорбиращи превръзки, но от кои са доволни дъщерите ви? Моята ползва Тийн нещо си, но са много тънки, според мен

Те се водят за повиване на бебета, така че вероятно ги има в бебешките магазини. Нашите са от "Метро", но вероятно ги има и в Джъмбо, Хиполенд и т.н. И, не, не ѝ е неудобно, а е доста капризна девойка - като е под чаршафа не се усеща, може би има лек шум, да кажем...Ние ползваме нощни "Always" и всъщност досега няма нощни инциденти.

# 425
Вземете 2,3 протектор за матрак.
Иначе препоръчвам пране на матрак от фирма.

# 426
Чета дисусията и някави коментари относно качеството на образованието и извиняването на отсъствията по домашни причини. Когато в България децата спрат да тънат във ваканционен живот всяка събота и неделя и МОН спре да нарича ваканция официалните за страната почивни дни, може и да си мерим някои анатомии с чуждите образователни системи.
Светкавица точно е насочила вниманието към някои видове отсъствия - тези на състезателите (и физически, и ментални спортисти) с все подготовка и пътуване. В училището на моеята отсъствията си им ги извиняват по съответния ред - информация от директора на училището-координатор до директора на обучаващото училище оттам следва извиняването.  Щях да напиша, че не съм ползвала правото на извиняване на отсъствие по домашни причини от едно състезание в четвърти клас, но се сетих, че в страната на едната магистрала миналата година за Великден решихме да пътуваме към вкъщи на деня след масовото прибиране на народа, защото бяхме с кучето, което не понася особено добре возенето. Можете да ми вярвате, че ако цялото семейство караше ски при тази липса на нормална зимна снежна ваканция, щях да ползвам това право. И между другото, директорът на училището ни информира, че преди НВО в седми клас няма да възпрепятства нито едно дете да получи почивка, ако като родители преценим, че има нужда. Не го препоръчва, но си е наше решение.
За матрака - ползвам някакви почистващи препарати от ДМ. Тъпи матраци сме взели за сандвича в детската стая. Въобще не сме мислили, че не е зле да перем. Това лято си ги изкормих и си ги изпрах просто, защото трябваше да миришат на чисто и приятно. Преди при чистене на диваните съм искала да изпират и матрак.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 21:08 от рони

# 427
Нашите са с калъфи и се перат,ако се зацапат.Но пък се слагат много трудно,след това.И моята дъшеря не обича дебели и дълги превръзки.Няма да хареса и протектор.Мога да пробвам с двоен чаршаф в тези дни.
Като обърнахме на "цикъл",вашите девойки оплакват ли се,че ги боли корем около овулация и дни,преди цикъл.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 19:41 от red soul

# 428
За спортистите си има специални извинителни бележки от треньора.

# 429
На всеки матрак ( от бебе до възрастен) ползваме протектор чаршаф с непромокаема подложка за матраците.

При всякакъв инцидент той предпазва матрака и е непромокаем и се сменя/ изпира по- лесно.

https://www.ikea.com/ca/en/p/sotnaetfjaeril-waterproof-mattress- … otector-60531303/

# 430
Докато сме на темата за цикъл, да ви попитам, на вашите девойки случвало ли се е да не им дойде някой път.
Има цикъл от около 10 месеца и от 4 януари не и е идвало. Чудя се кога трябва да отидем на лекар.

# 431
Докато сме на темата за цикъл, да ви попитам, на вашите девойки случвало ли се е да не им дойде някой път.
Има цикъл от около 10 месеца и от 4 януари не и е идвало. Чудя се кога трябва да отидем на лекар.
И аз съм с подобен въпрос, декември последно е бил цикълът, до момента - няма.
От три години е наличен, не е точен по часовник ( имало е закъснения или подраняване), но такова прескачане, като сега- не..
( Ясно, че доктор ще трябва да си даде мнението, но информативно да питам и вас.)

# 432
Аз пък не съм доволна от протекторите. Ако е непромокаем, запарва тялото по време на сън. Хич не е приятно и полезно, защото човек се изпотява. Ако пък е промокаем, нищо не предпазва, а само се набира под чаршафа, въпреки ластика от 4те страни.
И да споделя, че протекторите ни са скъпи, все от ИКЕА.
И ние скоро омазахме единия нов матрак. С какво ли не го третирах, сода, кислородна вода, веро за чинии и накрая сапун за петна. Поизчисти се, но си личи къде е бил изцапан.

# 433
И аз съм с подобен въпрос, декември последно е бил цикълът, до момента - няма.
От три години е наличен, не е точен по часовник ( имало е закъснения или подраняване), но такова прескачане, като сега- не..
( Ясно, че доктор ще трябва да си даде мнението, но информативно да питам и вас.)

Аз не мога да дам адекватен съвет, защото и аз търсих такъв тук преди няколко месеца...От тогава насам цикълът ѝ идва, но през големи интервали - около и над 40 дни, стана и доста болезнен в първите два дена. Ще видим как ще е като изпълни две години с цикъл, когато казват, че се нормализира в някаква степен. Засега се радвам, че го има.

# 434
Не зная, нашите протектори за матраците са от ИКЕА също и ги ползваме от над 20 години. 
Не ги сваляме и са на матраците постоянно.

Пера го през няколко седмици, но той е под чаршафите и няма как да спарва.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 03:52 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт