Ползата от Марковите дрехи

• 26 234
  • 452
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Не знам дали е писано вече, но има много хора, които си купуват скъпи дрехи,просто за самочувствие, а има и такива, които си избиват комплексите с якета за 700 лева и робуват до живот на разни марки.
Яке за 700 лв не е скъпо яке, това е долен среден клас. Яке за 7 хиляди - започва да поскъпва. Виж, 70 хиляди за яке е скъпо.

# 226
Така е, това са фактите. Има ли качествени връхни дрехи под тези суми - разбира се. Но в общия случай, за една дълга студена зима, в която не притичваш от вратата до колата и до и от подземния паркинг, често се налага да се дадат едни пари. Като ги разхвърли човек на зимите, които ползва дрехата, обикновено е съвсем разумна сума. Между другото, посочените по-горе три години е някакъв абсолютен минимум за оборотна дреха, в които тя следва да изглежда безупречно представително. Ако мисля, че дадено нещо ще издържи само три сезона, има шанс да не го купя.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 16:00 от Обич Синеока

# 227
Разговорът за якетата по 700лв от “нисък клас” ми напомни как преди 20-30години палтата от лисица и норка бяха статус символ, тип “руска олигархия”. И в България бяха на мода. Колко нещастни животинки им одраха кожите, за да може накоя тип мамаша да се наконти през зимата. Не знам дали и предпазваха от студа, но струваха луди пари, а носещите ги избираха заради статуса предимно.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 17:42 от ierldan

# 228
  • СИ
Разговорът за якетата по 700лв от @нисък клас” ми напомни как преди 20-30години палтата от лисица и норка бяха статус символ, тип “руска олигархия”. И в България бяха на мода, мутренска контеса. Колко нещастни животинки им одраха кожите, за да може накоя тип мамаша да се наконти през зимата. Не знам дали и предпазваха от студа, но струваха луди пари, а носещите ги избираха заради статуса предимно.

Да, в началото на прехода кожените палта все още бяха на мода. На мода бяха и по време на социализма, просто защото едно от малкото места където можеха да отидат българите беше СССР. Основно от там се носеха. После като се поотвори пазара и хората видяха малко свят, започнаха да се внасят повече от Турция. Така си беше тогава. С годините българките се понаситиха на кожените палта и престанаха да са толкова модни, вероятно защото можеха да се купуват свободно. Не съм се замислял какъв статус показва евтино заешко палто, примерно.

# 229
Разговорът за якетата по 700лв от @нисък клас” ми напомни как преди 20-30години палтата от лисица и норка бяха статус символ, тип “руска олигархия”. И в България бяха на мода, мутренска контеса. Колко нещастни животинки им одраха кожите, за да може накоя тип мамаша да се наконти през зимата. Не знам дали и предпазваха от студа, но струваха луди пари, а носещите ги избираха заради статуса предимно.

Да, в началото на прехода кожените палта все още бяха на мода. На мода бяха и по време на социализма, просто защото едно от малкото места където можеха да отидат българите беше СССР. Основно от там се носеха. После като се поотвори пазара и хората видяха малко свят, започнаха да се внасят повече от Турция. Така си беше тогава. С годините българките се понаситиха на кожените палта и престанаха да са толкова модни, вероятно защото можеха да се купуват свободно. Не съм се замислял какъв статус показва евтино заешко палто, примерно.

Брех, тоз статус! Явно ти е много важен. И също така идеята, че винаги дрехите са някакъв признак на статус е комичен.

# 230
"Палто от норка" не  е марка, в този смисъл не знам дали въобще е по темата. Иначе съм напълно съгласна, че дрехата сама по себе си не е носител на някакъв статус, освен ако не изберем да и припишем такъв.

# 231
Ох, този статус бре Rolling Eyes Като съм от вратата в колата, ами даже не съм си извадила зимното яке, карам си още с есенното. Ако се налагаше да съм с часове навън, естествено, че ще си купя най-топлото яке, което съществува, от здраве не пестя.
Пък някой съсед може да си мисли, че ми е нисък статуса. Ще си разплета чорапите от мъка Sunglasses

# 232
  • СИ

Брех, тоз статус! Явно ти е много важен. И също така идеята, че винаги дрехите са някакъв признак на статус е комичен.

Ти като четеш, май не разбираш какво точно пиша? За какъв статус ми говориш покрай дрехи за ежедневна употреба? Жалко, че изтриха много мнения.
И има нещо вярно в приказката, че по дрехите посрещат.     Smile

# 233
Да, вярно е че по дрехите посрещат. Като видя някого с голямо "марково" лого  на дрехите или с друга евтина демонстрация, първото впечатление си остава завинаги. Ама човекът, и той ще си разплете чорапите заради моето мнение Grinning

# 234
  • Варна
Режете ли пришитите етикети на дрехите?
Първата ми работа е това. Много ме сърби кожата от тях. Марково  или не, всичко се маха.

# 235
Как точно ги режеш? Те повечето са доста здраво обшити...

# 236
  • Варна
Говоря за тези от вътрешната страна, които опират в кожата.
Внимателно, с нож.

# 237
  • София
Аз режа, разшивам и т.н. Не търпя етикети.

# 238
Които тук мисли, че какъв бранд носиш, няма ама никаква връзка с какво се отъждествяваш професионално, социално и прочие, да си изяде чорапите, Phloxx, заимствам ти частично аналогията.

# 239
Те са някакви копринени или от тафта, не ми дразнят. А и не съм сигурна, че може с нож, дори и макетен, по-скоро с бръснарско ножче, но не бих рискувала.

Общи условия

Активация на акаунт