Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 543
  • 749
  •   1
Отговори
# 75

За съжаление, не е до здраво, точно това ме притеснява.

# 76
Всичко ще бъде наред. Вторият път ще е успешен. И при мен се наложи повторна, не се тревожете. Просто подберете правилно доктора си. Препоръчвам доц. Карагьозов или д-р Иван Димитров в клиника Адела. Успех.

# 77
Момичета, излезе ми HPV 59 положителен. Последната цитонамазка преди два месеца е II гр без изменения, с койлоцити. Притесних се, от три месеца постоянно боледувам, имунитет нула, не знам дали организмът ми ще го пребори този вирус или ще стане на рак. Sad
Доктора каза следваща цитонамазка през май да направим.
Не съм имала нов партньор от години, с мъжа ми ползваме и презерватив, от къде се взе това чудо...?!

# 78
Добър вечер.
Във Понеделник има час при моята Гинеколожка.
Това ще  е вторичен преглед.
Ще ми прави колпоскопия.
Освен потребителската такса трябва ли да платя нещо.
Прегледа е по здравна каса.
Лека вечер

# 79
  • ново
Дъщеря ми плати 80 ле за колпоскопията. Вижте какъв е ценоразписа на Вашата лекарка.

# 80
Дъщеря ми плати 80 ле за колпоскопията. Вижте какъв е ценоразписа на Вашата лекарка.
Преди малко звъннах и попитах 78 лв

# 81
Здравейте. Откриха ми вчера раничка на маточната шийка, гледаха ме с колпоскоп, дори доктора ми я показа на монитора. Иска след 2 седмици да я премахне. Пита ме дали съм пускала цитонамазка скоро, аз имам от ноември и е 1 група. Раждала съм.
 ОБАЧЕ това е първият доктор, който я вижда. Ходя много често на прегледи, понеже бебеправим от доста време, дори бях преди 2 седмици при друг доктор. Другите прегледи са били с вагинален ехограф. На тях вижда ли се раничката? От общо 4 доктора, само 1 я видя. Днес бях при репродуктивния доктор и ми каза, че нямам никаква раничка щом цитонамазката е 1 група. Тези ранички за колко време се образуват, може ли преди 2 седмици да съм нямала, а сега да имам? И също цитонамазката от ноември може ли да се е изменила до сега?

# 82
  • София
"Раничките" се виждат с колпоскоп. Ако се виждат с просто око, значи са с напреднало развитие. Абсолютно възможно е при резултат от цитонамазка пап 1 да има колпоскопско изменение и нужда от допълнителни изследвания - биопсия например. Ехографският преглед не може да следи измененията на шийката на матката.

# 83
"Раничките" се виждат с колпоскоп. Ако се виждат с просто око, значи са с напреднало развитие. Абсолютно възможно е при резултат от цитонамазка пап 1 да има колпоскопско изменение и нужда от допълнителни изследвания - биопсия например. Ехографският преглед не може да следи измененията на шийката на матката.
А препоръчва ли се премахване преди забременяване в този случай? Не запомних обаче по какъв начин иска да я премахва, само знам, че не е с горене.

# 84
  • София
Трябва да се направи биопсия, за да се види какви точно са измененията, може да нямате нужда от никакви интервенции (все пак цитонамазката е пап1), но това зависи изцяло от хистологичния резултат. При всички случаи обърнете внимание. И съвет от мен, не се доверявайте, на лекар, който твърди, че при пап 1, без колпоскопски преглед, със сигурност няма проблем Confused

# 85
Трябва да се направи биопсия, за да се види какви точно са измененията, може да нямате нужда от никакви интервенции (все пак цитонамазката е пап1), но това зависи изцяло от хистологичния резултат. При всички случаи обърнете внимание. И съвет от мен, не се доверявайте, на лекар, който твърди, че при пап 1, без колпоскопски преглед, със сигурност няма проблем Confused
Биопсията кога се взима? Не ми е предложил лекаря, сега аз трябва да настоявам за това. Значи пак трябва да мина преглед, да чакам резултата и ако не е добър, тогава да мислим за премахване. Така ли?

# 86
  • ново
Аз бих сменила лекаря. Потърсете второ мнение. Ако има наистина раничка направете биопсия и действайте според резултата от нея. Вече има и други методи освен "горене" на раничката.

# 87
Ох, след 2 седмици ми е първата инсеминация, а сега това се появи. Какво да правя по-напред с раничката ли да се занимавам, инсеминации ли да правя. Дали е редно да се предприема нещо преди тези и нсеминации?

# 88
Според мен иди на още едно мнение - пак преглед с колпоскоп при препоръчан лекар. По-добре да ти е спокойно по време на бременността, отколкото да го мислиш.

# 89
  • ново
MamaKika, говори с лекаря си по репродуктивна медицина. Ако си в някой от големите градове, на първа страница има координати на препоръчани гинеколози, потърси второ внение. Успех ти желая и спокойствие. Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт