Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
"Плоскоепителни клетки и клетки от жлезист епител"  с реактивни промени, когато пише в резултата на цитонамазката
Цитат
Шийката на матката е разположена в долния край на матката. Има външна част, нарична екзоцервикс,намираща се във влагалището, и вътрешна част и цервикален канал, наречена ендоцервикс. Шийката е покрита от няколко слоя епителни клетки. Външната повърхност, която е към влагалището е покрита от плосък епител, а каналът на маточната шийка е покрит от жлезисти епителни клетки. Участъкът, където двете зони се срещат се нарича „зона на трансформация" и е мястото, където най-често се появяват променените

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 14:57 от Sanea

# 166
Раничките само с колпоскпоп ли се установяват?Или се виждат с око при прегледа?Чакам резултат от цитонамзка,и съм в голям стрес какво ще излезе.Имам контактно кафяво зацапване-нямам полипи,кисти и миоми.

# 167
Раничките само с колпоскпоп ли се установяват?Или се виждат с око при прегледа?Чакам резултат от цитонамзка,и съм в голям стрес какво ще излезе.Имам контактно кафяво зацапване-нямам полипи,кисти и миоми.

Виждат се с просто око , защото на мен така ми я установиха.
Но без колпоскопия не може да се каже повече информация.
Точно затова и аз си чаках резултата от цитонамазката, защото докторката каза,
че ако излезе лош резултат ще ме прати на колпоскопия за да се огледа детайлно.

# 168

Виждат се с просто око , защото на мен така ми я установиха.
Но без колпоскопия не може да се каже повече информация.
Точно затова и аз си чаках резултата от цитонамазката, защото докторката каза,
че ако излезе лош резултат ще ме прати на колпоскопия за да се огледа детайлно.
Благодаря за отговора.Изришно лекарката ми каза,че не се вижда нищо,няма раничка,и лигавицата е абсолютно гладка.От къде е това кървене?Много се притеснявам,да не излезе нещо страшно от цитонамазката Disappointed

# 169
  • София
Контактното кървене изисква преглед с колпоскоп, независимо от резултата от цитонамазката.

# 170
  • София
Изпуснала съм ви нещо този път, а се канех да пиша декември като минавах профилактика.

И друг път съм писала, колпоскопът не е част от гайдлайните на никоя държава за профилактика, включително и нашата. Тоест, обикновено трябва да го изискате допълнително и да се заплати.
Случаи, в които ниска група се оказва голям проблем са рядкост, но все пак ги има. Затова, който иска да е напълно спокоен да иска и колпоскоп, аз лично ходя на 6 месеца на прегледи, но само на единия искам. Винаги доплащам за микробиология. Моят лекар не прави колпоскопия в деня на взимане на цитонамазка, а като отида за резултати. Ключовото е човек да е информиран и най-вече да има лекар, на когото вярва.

# 171
Здравейте,момичета!
Това е резултатът от моята цитонамазка:2 група
     ПОВЪРХНОСТНИ И ИНТЕРМЕДИЕРНИ СКВАМОЗНИ ЕПИТЕЛИИ. ЕНДОЦЕРВИКАЛНИ КЛЕТКИ. УМЕРЕН БРОЙ СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ.
Има ли нещо притеснително?
Тези сквамозни клетки за какво говорят?
Трябва ли да направя някакви допълнителни изследвания?

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 10:35 от I love love

# 172
  • по света
И аз да се включа в понеделник правих конизация, добре мина надявам се ,че ще се свърши до тук с лошите цитонамазки и тн

# 173
Привет! Моето лечение продължава, след направена биопсия се оказа, че за щастие на този етап не се налага конизация.

Лекувам раничката си (HPV тип 56 - високорисков) с Papilocare по схема от гинеколог. Приемам и Изопринозин, и имам въпрос за него.

От форума разбрах, че Изопринозин не е леко лекарство, бори се с вирусни инфекции, но не трябва да се приема при проблеми с бъбреци и т.н.

Моята рецепта е за прием всеки ден, по 3 таблетки дневно. Приемам го по тази схема от 1 месец.
Миналата година имах бъбречна инфекция и се притеснявам да не се получи отново. Приемали ли сте Изопринозин в подобна дозировка?
Здравей, аз така го приемах за три месеца. Лекарството е силно и знам, че много товари черния дроб...

Привет, благодаря за отговора! При теб имаше ли някакви странични проблеми след приемането му?

# 174
Привет! Моето лечение продължава, след направена биопсия се оказа, че за щастие на този етап не се налага конизация.

Лекувам раничката си (HPV тип 56 - високорисков) с Papilocare по схема от гинеколог. Приемам и Изопринозин, и имам въпрос за него.

От форума разбрах, че Изопринозин не е леко лекарство, бори се с вирусни инфекции, но не трябва да се приема при проблеми с бъбреци и т.н.

Моята рецепта е за прием всеки ден, по 3 таблетки дневно. Приемам го по тази схема от 1 месец.
Миналата година имах бъбречна инфекция и се притеснявам да не се получи отново. Приемали ли сте Изопринозин в подобна дозировка?
Здравей, аз така го приемах за три месеца. Лекарството е силно и знам, че много товари черния дроб...

Привет, благодаря за отговора! При теб имаше ли някакви странични проблеми след приемането му?

Освен, че не се разболявах, други "проблеми" нямах. Smile

# 175
Уф, аз съм обзаведена и с бакериална вагиноза...очаквам резултатите от HPV и течно базираната цито... : (

# 176
  • ново
Бактериалната вагиноза се лекува, спокойно. Ако ви изпишат Флажил имайте предвид, че от него може да получите метален вкус в устата, да не се чудите от какво е.

# 177
С микробиология ли се открива? И как се лекува? вагинални глобули?  Тези по-скъпи интимни гелове лекуват ли я? Гинексид, Лактацид, и пр. Питам, за да знам следващият път за какви изследвания да настоявам.

# 178
  • ново
С микробиология, да. Изписаха Флажил, Микомакс, Залаин, всичко по схема. След това глобули. Интимните гелове едва ли са лечение, по-скоро поддръжка.

# 179
В такъв случай при профилактичен преглед освен цитонамазка, трябва да искаме и микробиология/ не знам по ЗК ли е/ и колпоскопия. Ето при мен има възпалителни клетки, и не се знае от какво, а се приема за нормално от АГ/щом нищо не ми каза/, другият път трябва дума по дума да им"досаждам" и питам. Иначе като не съм изследвана, откъде да знам какво ми има - може и аз да имам вагиноза.  Поне да си кажат, да искат доплащане за  разчитане на резултата, доп. изследвания и лечение. А те - нищо, ето ти един лист и довиждане. добре, че има тук теми и любезни съфорумки.

Общи условия

Активация на акаунт