Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 447
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Cveteto79, стискам палци всичко да мине успешно!
Моят съвет е да не четеш много назад, щом си минала през 3-ма д-ри и имаш доверие на избрания.
Аз четях по цели нощи и накрая тотално щях да превъртя играта

# 271
Здравейте момичета!Моля ако някой е по запознат ще кача резултат от течно базирана цитонамазка при Доц.Каменова преди две години имам и две групи 2 при обикновена и отрицателни HPV за високорискови и без изменения на колпоскоп.Гинеколожката ми иска абразио но аз още се опъвам при положение,че имам шест месеца след тази две със втора група в две различни лаборатории.  

# 272
  • София
Аз не бих се дърпала. Сепарираното абразио може освен диагностична да е и лечебна процедура. Приеми го като биопсия от канала.

# 273
Здравейте, миналата седмица бях на преглед и днес лекарката ми каза, че резултатите показват IIIа група. Предписа ми два последователни месеца след цикъл глобули бетадин и на третия след цикъл нова цитонамазка. Объркана съм. Преди прегледа поисках да направим колпоскопия. Отказа ми. Каза че само, ако има проблем с цитонамазката ще направим. Ако има значение при взимането на пробата прокървих. Последната ми колпоскопия е от преди две години при друга лекарка, която вече е в Швеция. Всичко беше наред тогава.
Сега не знам дали да търся веднага второ мнение или първо да проведа лечението, защото имам течение което предполагам влияе на пробите.

# 274
Т.е. течението не е свързано с нормалните процеси (напр. покрай овулация и т.н.)? Микробиология пуснахте ли? Други оплаквания покрай това течение като болки, парене, сърбеж…? Аз бих направила още една консултация, за да изчистя максимално ситуацията от “ако” и други предположения.

# 275
А 3та група цитонамазка не се ли води проблемна, следователно е добре да се направи преглед с колпоскоп?

# 276
Препоръката е лечение и на третия месец преглед. До преди две години прегледите ми винаги включваха и колпоскоп. Следователно чуденето ми е след цикъла ми (който очаквам до дни) да започна ли предписаното лечение и след това да отида на преглед (другаде) включващ колпоскоп, или директно след цикъл да отида на преглед и нови изследвания без да започвам лечение.
По въпроса за микробиологията, взеха ми проба и за нея нищо не спомена лекарката ми. Само ми назначи лечението.

# 277
  • София
След цикъла идете на преглед с колпоскоп и изискайте резултат от микробиологията от лекаря, който ги е получил.

# 278
Здравейте, миналата седмица бях на преглед и днес лекарката ми каза, че резултатите показват IIIа група. Предписа ми два последователни месеца след цикъл глобули бетадин и на третия след цикъл нова цитонамазка. Объркана съм. Преди прегледа поисках да направим колпоскопия. Отказа ми. Каза че само, ако има проблем с цитонамазката ще направим. Ако има значение при взимането на пробата прокървих. Последната ми колпоскопия е от преди две години при друга лекарка, която вече е в Швеция. Всичко беше наред тогава.
Сега не знам дали да търся веднага второ мнение или първо да проведа лечението, защото имам течение което предполагам влияе на пробите.

Здравей , според мен е редно да направиш първо колпоскопия, ако трябва и при друг лекар.
Каза ли каква е причината за отказ ?
Аз съм с две последователни цитонамазки с резултат IIa без изменения и уж много добри резултати,
но докторката каза , че е задължително за да се види детайлно да се направи колпоскопията.
Та ми е малко странно , защо при 3та група да откаже да направи.

# 279
Аз бях с втора група и уж нищо не се виждаше, ама като отидох на колпоскопия и се оказа, че имам раничка. Та аз бих отишла на второ мнение за всеки случай.

# 280
  • Варна
Здравейте,прекрасни Blush ,новак съм и във форума, а и в това изпитание. Накратко ПАП 3А, НРV положителен за 16, след колпоскоп и взета биопсия  Карцином ин ситу,предстояща конизация на 8 март в Майчин дом при Доц.Тюфекчиева. До тук всичко е точно и ясно,но имам въпроси и един ме гложди малко повече,а именно: Чия е преценката какъв вид да е конизацията(обикновенна или с обгарянето)? И кога излиза хистологията ,та това е моето питане. Пожелавам Ви здраве и  щастие и Ви благодаря,че сте тук и помагате на нас ,които се лутаме между въпросите и страховете си!:heart:

Flowers Hibiscus   Стискам палци да мине успешно!
Дъщеря ми  е точно като теб - ПАП 3А, HPV16. Тези дни трябва да излезе и резултат от биопсията да видим нататък какво ще правим...
Какво е лечението на HPV при теб, изписаха ли нещо?

# 281

Здравей , според мен е редно да направиш първо колпоскопия, ако трябва и при друг лекар.
Каза ли каква е причината за отказ ?
Аз съм с две последователни цитонамазки с резултат IIa без изменения и уж много добри резултати,
но докторката каза , че е задължително за да се види детайлно да се направи колпоскопията.
Та ми е малко странно , защо при 3та група да откаже да направи.
Здравей, тя отказа колпоскопско изследване преди прегледа. Тогава каза, че ще правим ако не излезе добър резултат от цитонамазката. След като излезе резултата просто ми предписа лечение. Ще направя колпоскопия, но другаде. Всъщност вече записах час при д-р Борислава Попова.
П.П. Да не говорим, че въпросната лекарка (която впрочем следи част от бременността ми) не пожела да ми предостави изследванията, като просто спря да ми отговаря…

# 282
Значи е съвсем време да си намерите друг, читав лекар.

# 283
Здравейте,прекрасни Blush ,новак съм и във форума, а и в това изпитание. Накратко ПАП 3А, НРV положителен за 16, след колпоскоп и взета биопсия  Карцином ин ситу,предстояща конизация на 8 март в Майчин дом при Доц.Тюфекчиева. До тук всичко е точно и ясно,но имам въпроси и един ме гложди малко повече,а именно: Чия е преценката какъв вид да е конизацията(обикновенна или с обгарянето)? И кога излиза хистологията ,та това е моето питане. Пожелавам Ви здраве и  щастие и Ви благодаря,че сте тук и помагате на нас ,които се лутаме между въпросите и страховете си!:heart:

Мой близък премина през същото преди месец и нещо. Pap IIID2, HPV18, инвазивен карцином, въпреки че беше редовна с прегледите, и последваща конизация. Хистологията й излезе след една седмица. Вие няма нужда да се притеснявате, щом знаете, че туморът е ин ситу, най-вероятно ще го отстранят напълно.

След операцията е хубаво да се постави ваксина, защото тя намалява риска от развитие на предканцерози и рак при високорисковите щамове. Но казва ли ти някой предварително! Също така, някои имуностимуламнти (AHCC) са с доказано действие при HPV и могат да изчистят вируса след няколко месеца. Евентуално може да се позаинтересувате, ако след операцията HPV16 не е премахнат.

Леко възстановяване!

# 284
Здравейте момичета,излизам от упойка.Днес мина конизацията.Все още нямам никаква информация. Като разбера ще Ви пиша.
Честит празник на всички нас!Да бъдем все така силни и борбени,обичани и обичащи! Целувки

Общи условия

Активация на акаунт