Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 57

• 44 333
  • 749
  •   2
Отговори
# 630
Аз се нареждам за другата седмица след 19.07, ако някой освобождава час за д-р Карагьозов.

# 631
Моля за помощ, резултат от цитонамазка 2група - нормална цитологична картина
52- положителен хпв
клетки с апинизъм на колоноскопия,
лекарката ми изписа изопринозин за 14 дни след това 3 месеца AHCC
ще направим и биопсия след около месец,
изключително ме е страх какъв ще е резултата, защото този вирус явно е в тялото ми от години, но до сега не съм имала никакви проявления, не знам дали щетите, може вече да са фатални…
и дали може да имам някакви проблеми и в гърлото.
Отчаяна съм от всичко това е страха взима превес над мен.

# 632
52- положителен хпв
изключително ме е страх какъв ще е резултата, защото този вирус явно е в тялото ми от години, но до сега не съм имала никакви проявления, не знам дали щетите, може вече да са фатални…
Спокойно, този страх не ви върши работа сега, имунитет се вдига със спокойствие, хубава храна и предписанията. Зорлем човек може да се разболее докато чете. Изчакайте биопсията, гъбите да си подействат и да се изчистите.
Около мен колко човека са си правили чпв тест... Николко! Масово е това, не влизайте в чернилката, а правете каквото е нужно.
Заради биопсията ли не ви предписаха нещо и за локално приложение?

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 16:28 от Kalina1985

# 633
52- положителен хпв
Спокойно, този страх не ви върши работа сега, имунитет се вдига със спокойствие, хубава храна и предписанията. Зорлем човек може да се разболее докато чете. Изчакайте биопсията, гъбите да си подействат и да се изчистите.
Около мен колко човека са си правили чпв тест... Николко! Масово е това, не влизайте в чернилката, а правете каквото е нужно.
Знам, че страха не е добър съветник, но съм на 25 години и до този момент не съм и предполагала, че мога да се сблъскам с такава ситуация. Винаги съм следяла здравето си и всичко е било наред, но уви сега се сбъдна най-големия ми страх, през цялото време мисля дали този вирус не е нанесъл поражения и другаде по тялото ми и дали вече не е късно за лечение. Ако някой е имал подобна ситуация, моля да сподели как са се стекли нещата

# 634
А то какви поражения дава HPV освен на маточната шийка?

# 635
  • София
Гърло, анус - лигавици като цяло.
Много хора имат наличие на вируса, някои според мен са бъкани и са събрали поне 10 щама, които може никога да не направят изменения.

# 636
Шийката я преглеждаме, но другото се разбира явно вече в късен етап 🙄

# 637
Спокойно, аз имах тип 16 и съм жива и здрава.След биопсия локално нищо не са ми предписвали.

# 638
ДХЗ ,нищо ли не си пила ? И за колко време го изчисти?

# 639
Нищо не съм пила, преди 15г нямаше такива неща.Не знам за колко, 10г след конизацията се тествах и нямах ЧПВ.

# 640
Здравейте,

Записвам се, защото ще изперкам!

на 33г. съм, раждала преди 3, веднъж годишно правя цитонамазки и винаги са били 1 група. След раждането се следя при д-р Иван Димитров  в Люлинмед, всеки път ми прави цитонамазка и колпоскопия и всичко е било наред. Последно Ноември 2022 колпоскопия - ок, чиста микробилогия и цитонамазка 2ра група, но нищо обезпокойтелно според него.
В момента съм много ранно бременна 6г.с., бях на преглед миналата седмица във Вита и ми взеха цитонамазка и микробиология. Микробиологията е чиста, но цитонамазката е много притеснителна. Прикачвам снимка.
Запазих час във вторник при Димитров в Адела и в сряда при Еленчев в Надежда, обаче буквално ще изперкам до тогава или ще се убия някъде докато шофирам от мисли..
Не очаквам тук решение на проблема, но просто имам нужда да го споделя някъде и евентуално да получа някакво инфо за потенциалните сценарии и да се настроя.
Скрит текст:
Не се стресирайте толкова много, моите цитонамазки играят от 4 години.Изпращала съм в много различни лаборатории и това,което установих е че в БГ има проблем с Патолозите, има недостиг и такива,които не се развиват.Четох статия от преди 15 г на Председателя на дружеството на патолозите за сериозната липса на кадри. С моята лекарка пращахме в две различни лаборатории в различни градове и излизаха много различни,което е показателно за това. И както казва моят лекар.........,, Аз на цитонамазки не вярвам,,.Просто си вземете допълнителни мерки и изследвания и не разчитайте само на цитонамазката!

# 641
И аз неведнъж съм виждала мнения на жени, пуснали в различни лаборатории как играят 1,2 и 3 пап. Не може да й се има пълно доверие на цитонамазката. Успокой се! Пуснете поне hpv, че ако има вирус не знам дали не вилияе на естественото раждане.

# 642
Все пак и хормонално се променя лигавицата и бременността има значение.Няма нищо страшно.

# 643
52- положителен хпв
Знам, че страха не е добър съветник, но съм на 25 години и до този момент не съм и предполагала, че мога да се сблъскам с такава ситуация. Винаги съм следяла здравето си и всичко е било наред, но уви сега се сбъдна най-големия ми страх, през цялото време мисля дали този вирус не е нанесъл поражения и другаде по тялото ми и дали вече не е късно за лечение. Ако някой е имал подобна ситуация, моля да сподели как са се стекли нещата
Да, разбира се! Аз например, но далеч по зле от вашата ситуация. Имам няколко конизации, но съм и по възрастна от вас. Живейте спокойно. Не четете, така си правите харакири. И на мен ми минаваха същите мисли..дали не съм поразена и на други места по тялото. Но след лечението с гъбите и заради ковид и с изоприназин всичко изчезна и групата ми стана първа. Следвах всичко което ми предписа доцент Карагьозов и сега всичко е наред. Внимавам, пазя се..както физически, така и психически. Имам преглед през декември. До тогава не мисля. Здрава съм и това. Пък след това ..каквото сабя покаже:)))
И при вас всичко ще е наред, не се съмнявайте. Аз бях четвърта група. При един профилактичен преглед преди шест години се появи този ужасяващ резутат.Също съм била и съм много отговорна към здравето си, но се случи. Лекувам се..пазя се и така..
Спокойно🙂

# 644
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Здравейте, момичета
Някоя от вас дали е пила вместо AHCC, хранителната добавка БиоБран-имуномодулатор?
https://www.biobran.bg/

Общи условия

Активация на акаунт